Bukan Blog Kamu: Pasang piring astro

Thursday, February 25

Pasang piring astro



Piring astro yang terakhir ambik..
Sebabnya masa duk pindah2 tu
Tak berkesempatan nak cabut..


Cik laki cuba pasang sendiri..
Sama macam kes lama..
Pasang sendiri gak..

Tapiiii....
Tak pandai setting.. hihi
Cuba gak tapi tak dapat..

Maka...
Call kontraktor astrolah..
Mintak repairkan..
Sekejap dan senang je
Kontraktor tu buatkan..
Caj rm50 sahaja..

Tu rumah lama..
Pindah sini pun sama gak..
Dah cuba dan call jugak astro..
Try setting dgn phone..
Pun tak berjaya...

Maka...
Esok harinya kami call je
Terus konraktor mintak datang..


Pagi kami calll..petang datang dah..
Patutla tak dapat siaran..
Ada kerosakan sikit kat antena dia.. 
dan diganti baru.. Dapat wayar baru..
Yang lama tu dah uzur.. hihi..
Kalini mahal sikitlah rm120 cajnya..


Kami test tv atas.. yang bawah
laki kite cakap nanti dia setting sendiri..
dia mmg suka diy selagi boleh buat.. 
ha buatlahh.. tu pasal segala tools
Macam2 ada.. minat nak buat sendiri
kalau ada masalah rumah senang..
sebab dulu dia amik kos bangunan kot..
Kehkehkeh..

ok akhirnya bersiaran jugak..
tapi macam biasalah kan..
bila takda asyik la cakap bosannya
bila takda astro.. haha.. tapi...
bila dah ada tak tengok pulakk..
kadang2 je bukak bila ada cerita best..

Okbai


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

1 2 ORANG KATA:

miss eimanhikmah said...

better panggil orang dtg..
selalu wat sendiri mesti akan jd tak ok balik lepas tu..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...