Bukan Blog Kamu: Selamat menjadi pelajar encik Amirul..

Tuesday, February 16

Selamat menjadi pelajar encik Amirul..



Sambung cerita aritu... bulan lepas punya cerita
Bini dia kepoh laki dia diterima dengan jayanya
Untuk sambung belajar di tempat lama..

Dan sabtu lepas harinya untuk sesi mendaftar..
Eksaitet bininya nak ngikut teman daftar..
Eh harusslah kan hihi.. saje nengok2..
Bawak anak sekali nengok apaknya nak
Sekolah balik kekehkeh.. yg kalaka
Nak cari dewan ni sesattt.. cik laki lupeee
Yelaaa punya lama dah tinggalkan tempat ni
Mujur ada pamoga signboard ikut jela..

Suasana dalam dewan.. ni yang ada duduk
Dalam ni.. yang duduk di luar pun ramai..
Punya la ramai umat manusia nak sambung
Belajar.. baguss la tu.. koreklah ilmu selagi daya..
Sori gamba gegar.. cecepat amik gamba..
Malu orang nengokk..ngan anak goyang2 lagi

Bininya ngan anak banak duk luar dewan je
Ganggu pulak kalau nak masuk ngan bebudak..


Ha tu nampak dah kelibat laki dia
Tengah bizi daftar.. dah tak bleh blaa
Dukung nafisa dan nawfal yang lari 
Sana sini maka ke ke kereta je la lepak..
Selesai daftar ada taklimat pulak..
Langut lahai tunggu luar dewan tu..

Dah daftar dapat beg.. meh nengok
Apa isi dalam beg.. kita korek2 
Masa tu dlam kereta.. Tapi gambar
Bawah ni amik masa dah balik rumah
Hehehehehe.. ok bini dia suke gayat.. 



Buku panduan je.. ada free gift termos satu.. 
Yang lain kertas2 dan borang2...
Jadual pun dapat dah.. oh besnya klas dia..
Seminggu dua kali je.. isnin dan rabu malam..
Kalau part time memang gitulah kan..
Janji wiken takde kelas tu yg pentingg hihi..


Lepas sesi taklimat terus dapat kad pelajar ni..
Ok yang gambar kanan macam kasanova tu masa
Degree.. plastik kad pun nak tercabut dah.. 
8,9 tahun kendian sambung lagi belajar
Tu yang belah kiri pulak.. dah rupa bapak2..
Eh yela.. bapak dua anak.. betuii la kan hihi..



Setel lah dalam jam 3 lebih petang..
Perut pun dah lapooooo...
Tanya laki nak makan mana..
Yang senang jumlah ke nasi ayam pakmal..
Tempat kami sukeeeeeeeeee pegi... 
Dulu pegi berdua.. rajin betul makan sini..
Nasi ayam dia memang pemes dan sedap..
Lepastu datang bertiga.. bila datang s.alam..
Kalini berempat pulak..lepas tu tak tau hihi..

Dan yang penting..sejak sedekad lebih
Dah jejak sini gerainya masih sama.
Masih penuh gak orang.. dan rasanya 
Masih sedapppppppp samamacam dulu..
Beza dari cuma harga la... dah sekali ganda..

pekerja pun ada yang sama..
Dan ada jugak yang dah tukar..
eh tu biasalah kan hehe..

Air order kedai sebelah.. air diorang memang 
Sedap2.. kalau nak order rambang mataaaa..
LAst2 order yang ni.. air jagung aiskrim..
halamakkkk.. sedappppp pekat maniss berkrimmm..

dah laki belajar kat shah alam nanti
boleh la merendek selalu kat sini.. 
tapi dia ke kelas takkan nak ikut..
rempit je nanti naik z250.. cepat sikit 
sampainya.. dan jimat tol kan..
kalau naik kereta pegi balik je 
Dah rm14ringgit tolnya.. aiyakk..

ok dah.. sekian cerita sabtu lepas..
semoga cik amey belajar sungguh2..
kalau boleh lepas master nak sambung
phd pulak katanya.. oh baguslah gituu..
 binimu sapot aje kalau dia kepinginn..
dan dapat apa yang diidamkan selama ni..
gudlak dearrrrr... okbaibai 


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

Sheliz Menulis said...

wah, saya pun sambung part time uitm PJJ kelas ahad. Dari 2011 lg masih tak habis2...haha.. Kuatkan semangat dan semoga berjaya!!

miss eimanhikmah said...

good luck!

eMMe said...

Assalam Bert, lame tak singgah umah bert apo kabo org jauh, lama sgt tak jenguk rindu kat bert, anak2 sihat? harap sihat sejahtera la hendaknya... ni en husben sambung study kat UitM mane ni...? gudluck buat husband..support dari isteri tu penting... Bert, saya dah jarang bloging ni... nak start balik, punye la payah, hahaha~blog suam2 kuku jadinya... suam cam tak suam je, haahha...layan je la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...