Bukan Blog Kamu: Bila sang suami nak ber shell out...

Sunday, February 7

Bila sang suami nak ber shell out...




Dia penah makan kat kedai..
Contoh macam kat atas ni..
Pinjam gambar google sattt..
Masa tu kite dalam pantang...
Hmmm.. jelesss kate ke dia..

Dia cakap.. tak berbaloi makan luar..
Mahaiii.. buat sendiri pun bolehh..

Maka minggu lepas punya cerita lah.
Kami ke econsave bangi..
Kebetulan baru lepas ngepos
Barang di pos laju bandar baru..
Nampak econsave singgah la jap..
Cari barang dapur.. cari sekali lah
Makanan nak dishell out kan hehe..

Shopping sampai pukul 10 lebih..
Hmm makan luar jelah malam ni..
Budak dah lapar.. mak budak dah
Lapar gak.. nak masak cam lewat..
Kata bininya yang dah kebuluran
Dan kemalasan nak masak
Bila dah penat kehkekeh...

Esok harinya lah.. sang suami bersilat
Di dapur.. sementara bininya jaga anak
Sahaja.. nak tolong si baby kecik tu
Manje yang hamat.. xleh berenggang..
Kalau bini masak.. laki dia la jaga kan..
Kalau cik laki masak.. kita boleh baring
Main enset ngan anak kehkeh..

Sesekali jenguk je ape dia buat..
Nak tgk progress.. kalau dia masuk dapur
Tayah tolong dah.. dia mmg pandai masak
dan tak suka diganggu.. Nanti x sedap katanya..

Setelah bersilat dalam sejam lebih tak
Silap gitunya.. akhirnya siap dahhh..


Taraaa.. shell in by cheff amirul khairudin..
Ada ketam.. udang.. sotong.. dan lala..
Tak banyak.. tapi jenuh gak ngabihkan..

"Ayangg tolong bentangkan kertas ke
Atau plastik ke nak letak makanan ni..."

Duk pikey.. mana ada kertas atau plastik..
Tak beli punnn... "tayahla bang.. hidang
Dalam mangkuk sudeyy... shell in namanya"

Dua orang je pun nak makan..
Anak2 tak makan haiwan2 seafood ni..
Lagi2 kalau pedas camni...
Masa cik laki masak.. bininya
Suap anak sesiap.. senang mak ayahnya
Nak berdating bershell out bagai.. Kikiki



Dah hidang dan senduk nasi dan lauk atas meja..
oh ya ada jugak sayur campur di thousand island kan..
sayur brokoli.. carrot.. dan cauliflower yang diperah
Dengan lemon.. perghh sedapp.. dan jugak ada jus 
lemon bini dia buat tapi takda dalam gambar..
jus lemon sebagai detox dan buang toksin 
Lepas membaham segala makanan seafood ni..

terbaiklahh.. bini kasik 5bintang penuhh..
Sedappp... dan nak repeat order...
resipi dia google je kat tenet kehkehkeh..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

1 2 ORANG KATA:

Farahain ZFA said...

perghhhhhhh bestnyaaaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...