Bukan Blog Kamu: Tips Anak Tambah Selera Makan

Saturday, May 3

Tips Anak Tambah Selera Makan


tepek si budak ini.. sekadar gambar hiasan

anak anda hilang selera makan? 
susah hati kan bila anak tak makan...
dah macam2 cara buat tanak jugak makan...
cuba mealshake shaklee.. pilihan no 1 ibu2 kita yang
punyai masalah anak taknak makan..

Khasiat Meal Shakes yang semua ibu mesti kena tahu..

1. Tambah Selera Makan
Kesan yang ni paling ketara akan nampak pada anak 
walaupun baru cosume lebih kurang 2 minggu awal.

2. Untuk Tumbesaran 
Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk 
pembinaan tulang yang kuat dan sel-sel untuk anak-anak.

3. Atas Sembelit 
Mealshake adalah minuman yang kaya dengan serat yang membantu
 dalam proses pembuangan air besar. Ini kerana ianya dihasilkan
 daripada bahan semulajadi dan mempunyai lactabumin (sejenis susu)

3. Lebih Fokus dan Aktif 
Anak yang tidak bermasalah dalam penghadaman akan kelihatan aktif. 

4. Kuatkan antibodi 
Serbuk terbaik ini mempunyai kandungan protein yang tinggi yang 
mudah diserap ke dalam system tubuh. Ini akan memberikan
 antibodi yang kuat untuk melawan penyakit yang asas 
seperti demam, selsema, batuk dan asthma.

5. Atasi masalah obesiti 
Lazimnya anak-anak yang mempunyai masalah obesity akan mempunyai 
sfat kurang yakin pada diri sendiri dan malu untuk berdepan dengan
 orang ramai. Mealshake akan membantu menyingkirkan lemak berlebihan
 dan bahan buangan daripada usus besar dan kecil.

6. Kurangkan ruam dan eczema 
kandungan melashake yang mengandungi Vitamin A,C,E, 
selenium dan zink yang bertindak sebagai antioksidan akan
 membantu merawat kulit dan memudarkan parut.


7. Untuk perkembangan minda 
Minda yang cergas datang dari badan yang sihat.

APA KATA IBU KITA?







Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...