Bukan Blog Kamu: October 2008

Saturday, October 18

Main Mercun

aku tader...
raya kat kelumpo...
so tgk gamba jerla diorg main mecunnnn...
beshhnyer...
aku taderrr....... jelesss2....
ha ni la tokeynyer yg bawak bunga api bagai....
siap tak tuka baju lagi tuh...
anak2 buah aku yg semangat main bunga apiii....


owh ader jugak sesat ateh aku...
dulu maser dier keje kat banting ker tak silap..
selalu dpat main mercun free...
hasil drpd merucn rampas...
aper lagi ateh aku bawak balik la...
pergghh mmg meriah gamat ,maser tu..
1 bonet penuh dier bwak balik...
yg besa2 gabak2 punyer mercun pon aderr....
tapi skang dah tader dah...
dah tak dpat bawak blik mercun rampasss...
hehehe


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, October 17

Geng Pompan

nak simpan gamba diorg ni...
nanti dah besar bleh tgk balik musti syahdu...
teringat zaman bebudak dulu....
gmba anak2 buah aku..
yg kepoh kecoh hiruk pkuk kalau balik...
aku pon leh join skali kalo diorg main2..
sguh tak mecet skali amak tam dier ni ha...
diorg pggil aku maktam ketam..
ahhh macam2 la kowunk...
~ kami sekawan ~

~ kami sejiwa ~


~ kami gumbiraaaa ~

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, October 15

Syok Sowunk2

pas beraya kat kg bayai...
dah keletihannn dah ni..
tapi gagahkan jua biler sah smpai umah...
nak snaap2 la 2,3 piccas kan...
aku tensen...
kamera aku cajer dah kene cuwi..
nasib baik kamera x kene cuwi gak..
buddow cuwi cajer plak...
tu pasal tader bateri dahhh..
nak beli yg ori telan 2,3 rat jugak tuh...
uwaaaa bby... blikan laaa...
lamer dah tak SS ni2..
assik2 SS dgn kamera org lain...
hua hua hua hua...
malu2..
bungaaa?? tak gemar senanyer..
ni bunga aper???
tak wangii ponn...
bawah ni..??
jum vewanggan la eh...





dah abih...
tawun ni tak semeriah tawun lepas...
sebab saper yg ader mntua tu..
sumer g wayer umah mentua...
so yg bujang2 jer balik kg amak...
tu pasal tak meriah...
takper raya haji nanti msti meriah balikkk...
yihahaaa

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, October 13

Pantang Jumpa

ni sepupu aku kaklong..
namernyer sakinahh...
mmr rapat dari kecik lagi..
tak silap umo 3 tawun keatas kitorg dah mula kwan...
smpai la besarr....
skola samer...
dok umah dekat..
so mmg la rapat..
mmg pantang jumpa..
walaupon dah nak masok dopoh leyma..
kami tetap kanak2 riangg..
ahhh tak kiralahhh...
cermin ni tinggi n besar...
tu pasal nampak kepala jer...


ahhh tgk tu ha...
konon2 bagi adiah bunga la...
sowi kak ela pinjam bunga jap yer hihi...
ha ni aksi sengal kamii...
maser ni sumer sedara2 aku gelak2kan smbil gelen kpala....
kitorg tak peduli... nak hamek gambo jugakkzz...
macam2 pesen n gayer yang tak menureh



lagi skali depan cermin...
oleh sebab cermin ni tgi sgt..
so kitorg memutuskan utk panjat kosi utk meninggikan diri...
ha npak tu sumer org lain lagi pendek dari kitorg...
aper pon aku takleh lawan si gonjeng kaklong ni..
dier tetap unggul meninggikan diri...
hua hua hua hua jgn marh kaklong..




dah la tu....
diorg pon nak balik..
kitorg skang ni dah jarang jumpa...
ntah2 setahun 2,3 kali jer..
tu pasal kalo jumpa mmg gamat abihhh...
hahah wendooo jadik kenangan...

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, October 12

Wopen Auss

abg aku buat openn ausss..

tmpat aku dok skang la kat melaka ni..



sedara mara sepupu sepapat yang datang dari jauuhh..
antaranyaaaaaaaa.....

yeahhh diorg mahuuu pulanggggg

acik ku ngan besfwennyer kak sal


yg aku pesal ngado bona tuh....
dah tata titi tutu dgn sedara2 tadiii....
babaiiiiiii
senanyer gamba byk...
yg aku upload ni maser aku ader jer...
yg lain maleh nak upload aku tader...
sebab keene kejerr...
tader saper nak ganti...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, October 11

Kezen2

n3 khas utk kezen2 aku jer...
tak ramai yg dtg...
so aku snap jer dgn sepupu yg lagi muder darik aku..
tapi tinggi mak aihhh.. gonjeng abehhh..
aku gak yg pendekkzzzzzzzzzzz ... hahahha
hazirahh... dah 20 tawun kot budak ni heheh..
dulu maser diorg aku kicik aku buli2 jer..
dah besar skang ni mak aihh lagi mecet dari aku hahah

no rodhiahh... pon samer gak 20 tawunn gakzz..
pon tinggi gakss...
ayu jer dier ni...
akuuu?? brutal sangat kot haha..
malu2... tak mecet lagi nih padahal nak dopohleyma ni...

ha ni yg paling gonjengggg....
tgk la aku paras bahu jerrr hahaha..
namer atikah... umur 19 kot...
tapi mecet abihh...
adik pada si kaklong tuuu...


ha ni lagi sorg ayu sangattt hehe..
adik pada si hazirahhh namernyer najia...
spm kot dier ni....
pon jua aku tetap pendekk..
yag lain??? tak sempat nak amik gambar dah...
sumer dah penat n nak balekkk..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, October 10

Baby bambam

anak saper la bam bam nihh..
tensen tul aku kalo tgk budak debab2 ni...
ni anak jiran aku kat kg..
amak aku jaga budak ni...
sggtttt comeyyy...
eheh geram aku...
simpan sini buat kenangan..
namer nyer irfan
dier amik gmbar sendreee..

die konpiusssssssss


dia tdoooooooo

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, October 8

Meriahnya Raya

1 syawal..
umah wan kg bayai...
yg pkai skap tu la wan aku..
agak tegap lagi la..
umo dah 70 lebih...
tak sakit pape pon..
cumer dah tua besela tulang dah tak baper kuat...
nak diri lamer2 pon tak tahan...
yg ku kagum skali tang memori dier...
perghhh dasattt...
boleh hapal sumer anak cucu cicit dier yg beratus2 tuh..
lelaki tu pakngah aku..
anak tunggal lelaki wan aku..
mak aku yg sulung dier la no 2 nyer...
tudung coklat tu makteh, duduk tu maklang aku..
perghh sangta sedap maklang aku punyer lemang..
mmg mabelesss.. tapi aku tak suker lemang...
hihihih
n yang hijau tu amok aku..
merangkap mak kaklong tadik..

gambar atas n bawah ni maser rayer umah maklang aku laaa....


time ni sedara2 datg umah mak aku plak kat batu kikir....
mmgmeriah...
tapi mcam tak ckup korum jerr..

acik jer yang pandang kameraaa...

tu yg muker sgth tu abg akuu..

aku maner ekkk???

ehehe beraya di kolumpo...

jumper teman lamerrr


ha lihat la hasil tangkapan mak sedara dgn anak2 buahnyer...
macam2 hal...
tu yg sorg tuh pakai baju pink tu pesal tu???
ha tu sebab main mercun laaa...
dier jumpa mercun botol kat tanah..
lalu dibkarnyer lalu termeletuppp kat tgnnyer sendiri..
abih pipi n tgnnyer luke2...
hmmm.. macam2 hal..


jempot mkan yer sumer..
ha tu si hijau tu kaklong akuuu...


tudung hitam : amak
baju merah : alang
tufung pepel : amok
yg lain : sedara k...
sekiannnnn...



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, October 7

Makan2 Kat Bayai

2 syawal di kg uwannn..
malam tu sudara2 yg ader nak buat makan2 bbq la gtu..
ader ikan, ayam bagai la...
sangat sedappp...
biler makan dgn nasi goreng plak...
waktu dah abih mkan....
aku cam bese la acara tahunan...
biler jumpa jer dgn kezen aku si kaklong ni..
kompom nak amik gamba macam2 pe'el..
pantang jumpa jer..musti riuh bangattt...
gahahahhaa..

amik lgi gmaba dgn sepupu plak....
nak amik dgn sume kezen mmg tak muat la...
aku ader bepuluh2 kezen...
yang paling tua pon umo 40an kot...
hehehhe...
femili kiotrg sangat besar....
wan aku ader bepuluh cicit, berpuluh2 cucu (ntah2 ratus?)
heheheh...



tgk la antara kezen2 aku yang tgh kusyuk tgk cter hantu tuh..
ramai anak dara dari anak bujang hehehe

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, October 6

Akhirnya Amey.....

akhirnya jejak juga kaki di sampai ke kg jumpa family aku!!! tapiiiiiiiiiiiiiiiii arghhhhh cemana leh aku tak teringat nak amik gmbar buat kenang-kenangan sebab utk pertama kalinya dia dtg beraya umah aku?????sebabbbb aku luper... bz mengemas... biarkan dia menyembang ngan pemili aku!!aku mau balik melaka...

so aku kene kemas beg nak punggah balik...hehehe sowi baby luper ah nak amik gmbar... yg kesiannya lebih kurg sebulan aku tak jumpa.. biler jumpa balik ni sian tgk amey... muker dier byk parut cikenpox hua hua hua...dah bagi krim hilang parut.. tak seswai plak ngan muker diyer...

waduu2.. pandai.. plak dier beli pencuci muka ivy ngan toner siap skali... aku yg ajar dier pkai tu masa dier dulu penah kene jerawat batu yang bertimbun2 masa diploma dulu... aku sian tgk dier.. aku blikan la..dalama masa sbulan mmg berkesan!!! hilang dah jerawat2 dier.. makin lamer makin licin balik..kagum aku dgn produk tuh hehehe

da bermasalah balik kulit dier maka dengan rase penuh tgjawabnyer dier pon bli la balik hehhehhe...dengan harapan boleh licin balik macam dulu... hehehe.. amey.. amey... berbalik pada cerita tadi..

tu la pertama kali amey dtg raya...stelah bertahun aku ajak tak dtg2 gak heheh..malu la kunun.. tgk dah boleh biasakan diri aku blah la kemas2 yg patut2...syg skali aku tak dpat beraya di kgnye pasai cuti yg sangat terhad.. huaaaaa sedey222....

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, October 5

Raya di Jelebu

syawal ketiga plak..
1 family aku raya umah amak sedara kat jelebu plak..
dier masakkkk mmg mabelessss habesss..
enaakkkkk bangatt...
odw ke kg jelebu..
memandangkan ptg tu aku nak ke kl..
so aku kene la bwk kete gak..
kalo tak g maner mmg tgal jer viva ni..
hihi jimat sket minyakkk..
sbb sbtunyer nak jumpa buah hatiii..

dah kenyang aper sumer...
ameik2 la gamba jap...
dengan wombongan2 yang pegi tu.....


memandangkan kami beli2 kain ela yg samer dgn tokey yg samer maka dengan itu kami harus petik itu kamera untuk kami kenangkan baju ni bersama3... lain kaler jer hehehe
dahhhh aku harus gerak dulu...
tak sabar nak jumpa amey..wendooo gilerr
sebab nyer nak bawak amey balik kg aku plak...
dier maner pnh dtg rayerrr....
so ni kali pertama dier nak jejakkan kaki nyer ke kg aku hehhe..
sonok nyerrrr

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, October 2

1 Syawal yang hening...

tahunn ni aku pilih kale hijau..

sebab aku tade pon baju wane hijo..

walaupon aku tak minat hijo ponnn..

tgk cam lawa jer baju ni n muwahh jer..

so aku samba le sebolom org lain kebasss....


gamba odw nak balik umah dah...
pewoot dah ponoh...
mater dah ngantukkk...
so tudung pon dah longgar2...
muker dah comot mintak dicuciii...
argghhh bantallll tunggguuuu...
hmmm malam ni ader bbq..
musti besssssssss jumpa sudara2....

ni cemana aku susun gamba ni?
kat aatas gamaba nak balik...
yg bawah bawu nak rayerrr...
lantak ko la labu...
eheheh... tak nonoh ker aku hamik gamba kat kubo??
insappppp.. yerla org lain ader hayah lagi..
leh la amik gamba sesamer..
aku??? ngan kubo jerla.... isk isk isk sik...

tu???
org tgh sediakan air kat dapo...
umah pakcik aku ni... merangkap adik ayah aku la....
tgh tader org tu aku snap2 la jap ehehe..

belakang tu amak aku ngan acik aku...
selesai doa aper sume...
balikla..
aku ngan adik aku amik gamba jap..
hehehe..


nak main sowok2 plakkkkkk
1 syawal yang tak baper sgt nak amik gamba...
sebabnyerrrr.,, kamera aku abih bateriiii...
uawawawawa


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...