Bukan Blog Kamu: March 2008

Saturday, March 29

Adek2 Amey

kejadian ni terjadi di titiwangsa..
tatkala family amey dtg ke kl utk htar ola ke pahang..
aku diminta utk membeli tiket bas kat pekeliling...
sempat la sekejap aku mengambik gambo dendiorg ni..
kelaka tgk tom yg memalu depan kamera..
dier kecik lagi lum skolah lagi waktu ni...




~ gaya abg dgn adik bongsunyer ~











memacam aksi ler diorg buat..
dari kiri amey, tom, ecah ngan dekda..
ni jer yg ikot..
lain tinggal kat kg..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, March 25

Jamuan tq

salah satu lagi memori kat maxis ni...
pas ader jamuan raya tu...
ader jamuan tenkiu plaxx..
bg nak raikan kebolintiyeaan kami semua..
alaaa bukan makan kat hotel pon..
tapi makanan ala hotel2 laaa..
sngattttt enakkk....
tapi mkan kat atas jer tgkat 24...
aku nyer tgkat 21.. so naik lif 3 tgkat lagi..
so ini muka kami yang ceriaaaa..
tapi lum makan lagi nih...
tgh tgu ceo dtg... ish lambat tul...
perut dah lapa niii....

wahhhh ader gaya tak kami tgh ngumpat org niii....
ngumpat saper la tu...
kusyuk tul aku dgr cter akak niiii...
hehehe..


yeahhh ceo dah dtg...
so sume leh makannnnnnnnnnnn..
makan la smpai muntah2 yerrr...




soooo ini la makannnyerrr...
sangattt enakkkkk...
nak lagiii nak lagiii...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, March 24

Raya@Maxis

waktu ni aku still keje maxis lagi tahun lepas...
dapat email sesapa nak jadik bolintiye hihihi..
ader pogem ler ni..
aku amik pogem sebelah malam..
sebab tak ganggu keje...
belah siang ader pogem dgn anak yatim..
aku tak leh masuk pasai boss tak bagi ehehe..
so malam tu aku jadik bolintiye sambut tetamu je..
layan2 vip yang dtang...
bawu smpai... get redi dulu..
pogem stat lepas mgrib...
lepas smpai kat restoren sri melayu ni..
kitowunk diarahkan ke hotel prince utk siap2..
aku dah siap sebab bukan dari pagi...
so aku nyibuk jela stg hotel tu tgk diorg sesiap..
aku leh tacap paper yg patot!..hehhehe
sempat lagi aku rembat sabun2 ngan aksesori dalam bilik air..
mak aih bilik air cam bilik tdo..
mewah gile...gayat pulak aku nih heheh


ni sebelah malam plak...
waktu ni guest tak smpai lagi..
so kitowunk mek2 gambar dgn potograper encik husaini..
(tau namer lepas berkenalan hehe)

kami yang suker bergambo..
smile2.....senyum2...
sumer diarahkan pkai baju wayer...
so yang tiga lagi ni senanye tetamu...
tapi leh tolong gak jadi bolintiye layan tetamu...

kitowunk ni senanye sumer lapar2 belaka...
tapi kene tgu guest abeh makan dulu baru kitowunk dpat mkan..
huuhu sedih betul..kaki agak penat sebab pkai kasut bertumit..
tapi muke kene senyum selalu walaupon lapar!!!

kitowunk taklah dpat bergambar sgt pasai kene berdiri jer..
smbut tetamu yg dtanag..... wawawa..
banyak gambar senanyer tapi kat potogrape..
wawa janji nak email... ntah diorg luper kot...
tader la kenangan gambar dgn ceo maxis...
ntah maner gambar tu diorg smpan...
aku jer yg tak tau kot... heheh..


salah sowunk kawan baik...
manis kakak ni berbaju kebaya merah..
huhu cantik.. kale peberet aku hihi..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, March 22

Pre Konvokesyen

YEAHH...konvo jugak akhirnya...
setelah ampir 3 tawun aku bergelumang dlam iic...
dapat lah aku grad dalam 3.48 jer..
sedih sebab tak dpat 3.5 atas...
takpelah... syukurjela...
so kejadian ni berlaku masa 6may tahun lepas gak heheh..
eh silap..5 may tahun lepas...
sebab ni gmbar2 aku masa pre konvo la...
tgk2 cane org nak amik scroll...
ala2 raptai gitu...

majlis lum mule lagik..
boleh la menjakunkan diri amek2 gambar jap...
ni adik merangkap bespwen aku dari sem 1 smpai la abes..
macam2 kitowunk kongsi suke duke...
hehehhe..dah smbung kat uia dah dia...

ha kami begitu mesra sekali namernyer anne...

ni pon gang giler2 aku jugak...
masa nak berpisah sedey2 sumer heheh..
si baju pink tu smbung blja kat UK kalo tak silap..
smbung dgree stahun jer..
dah balik n grad dah pon...
besssnyerrr...aku jer tak grad2 lagik hehehhe...
si tudung biru fatin tu tak tau maner hilang..
lost contact plak hehehhe...

ader org tanyer naper gang aku sumer besar2..
bukan besar2.. tapi lagik comel dari aku hehehhe...
bess kawan ngan diorg ni..
sumer epi2 go laki ... muahhhaaa..
kami dari sudut bawah...
sumer nak tayang lubang idong memasing..



.......kami gumbira grad bersama.....

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, March 19

Raja Lawak

malam yang penuh bermakna tatkala aku menghadiri rancangan raja lawak akhir pada 14 mac 2008 kat dewan sivik MBPJ…pada tanggal 12/3/08 aku ngan amey pon beraato utk tiket raja lawak…

tapi sayang 1000 kali sayang sebab rmai giler yang datang..so tiket pon dah bih…aku rasa nk nangih jer… dah la yang mingguan tak lepas nak pegi..patunyer kat wisma ali bawal, aku g astro bukit jalil plak… adehh…yang akhir plak tak dpat tiket….1 hari aku monyok… puas amey pujuk aku…tanak2..tanak2…aku nak tgk nabil jugak…!! uwaaa!!


petang jumaat ku redah jua ker dewan MBPJ tu dengan semangat yang kental…ku tungggu jer kat depan dewan tu…. nampak la kelibat paktam, shah dgn ketampi…. rase nk jerit2 jer kejakunan hahahahahha…tu belum tgk nabil lagik tu…


dengan idea yg besh dari amey aku, dier pon tanyer 1 kakak yg bawak 2 anaknyer…berkat keramahan si amey tu lalu akak tu pon sudi tolong kitorag yg tade tiket tu utk seludup masuk dalam dewan…..


saat yang dinanti, tatkala tiket kakak tu di cek kitorang berdebar, sebab takut dgn brade2 yang wat spotcek tiket… berkat keramahan amey ku dan muke seposen kot yang kitorng buat, akhirnya kami dilpaskan masuk!!!!! hiyarggghhh….. finally…….


tak ku sangka, rupanya kakak tu staf MBPJ… dapat lah kitorang dok kat VIP seat…kalo pendatang biasa jer dapat buku nota raja lawak… tapi kitorang dapat beg astro yang ader macam2 hadiah cop raja lawak dalam beg tu….aku raser cam tak caya sebab kakak tu memang baik..bila dah dapat tmpat duduk, kakak tu siap mintak kat kawan dier tiket lebih…so dapat la kitorang tiket staf duduk barisan tengah, seat tepi skali….


sebelum setengah jam lagi nak mula, aku rase eksaitet giler sebab dapat tengok live, smua peserta raja lawak ngan artis2 yang datang… terutama sekali biler dpat jmpa secara dekat dengan, aziz satar, pak sudin, afdlin, anne, dj radi sinar…. arghhh ramai lah lagi… yang aku tak tahan biler dpat jmpa dengan 2 pengacara yg besh tu, si jozan!! hahahaa memang lawak bangat diorang tu…

aku rase sekejap sgt dlam maser 3 jam lebih aku dok dalam dewan tu.. raser tak puas plak…yang buat aku tergamam biler nak balik, kat parking aku tersempak dgn yus, yg menang R.L tawun lepas… hahaha… lain yg aku nak tnyer, lain plak yg yus tanyer…"dah kawen?" aih… terdiam kitorang maser tu… pehal lak mamat ni tanyer aku camtuh…ah lantak lah…


tapi dalam seronok2 aku dpat dtg ctu, ader jugak aku raser terkilan!!!! siyuttttttttttt je… kitorang luper sgt2 bwk camera…. sbb aku tak jangka langsung dapat masuk dalam dewan tu…. tak dpat la aku nak merakam saat2 manis biler jmpa n salam2 dgn diorg sumer!!! arghhhh!!!! tensen2….


takpelah, aku harap tawun dpan punyer final aku dtg la lagi kalo takde aral yang menghalang….dan yg pasti aku akan bawak camera…hahahha…

sadis sangat………………………….
Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, March 15

Port Dickson

nak jenjalan g pd la plak...
tempat lahir aku...
senang sebab aku tau jalan...
pagi2 sabtu aku dah bertolak ke pd...
lamer dah tak datang pd...
ni kat batu 5... ish dah lain plak pd ni aku tgk..
tak macam masa aku kecik2 dulu..
dah banyak perubahan kat sini....

gambar atas tu aku ajak g blue lagoon...
tapi macam tak bess plak sbb rmai sngat...
n tade port nak lepak...
namer tpt ni blue lagoon pasai dulu2 airnya kale biru..
tersangat la jernih leh nampak pasir laut yang putih2...
sempat la aku nengok air jernih masa aku budak2 dulu...
tapi skang ampeh jer...air tak sejernih dulu...
tapi panggil jugak tanjung biru hehehhe..
dah tak bess aku ajak g batu 5 plak...
ader jejambat gtu..
leh la jenjalan atas laut..
jakun aku pasai aku takut fobia sket tgk laut dari atas..
serem bangatt....

dah jalan atas laut jalan atas darat plak..

tempat ni ramai plak kapel2 yang bertenggek wat dedose...
biler nak amik gambar sume nak nengok..
macam tak penah tgk org amik gmbar plak...
lempeng kang... sebok jer..



dah jenjalan atas darat jumpa plak macam ala2 pulau tgh laut..
ader pokok2 tumbang yang dah mati...
aduuu panasss auss....
dalah jum balik kater amey...
so dah petang jum la balik ke kl balik....
ader la dalam 1 jam jer balik kl.....
sebelum balik sempat aku ajak amey tgk umah lamer...
teringat zaman bebudak.. rinduuu2....
dah jom balikkkk kl...

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, March 4

Taman Shah Alam

waktu ni????
dah tade tempat nak lepak...
waktu ni????
pagi sangattt...
sebelum kami balik kg memaseng...
waktu ni???
kat taman tasek shah alam...
waktu ni????
tahun lepas hahahahha...
waktu ni???
tgk muker memaseng yg x ckup tdo tuh...
waktu ni???
tgh tgu waktu bas aku smpai...lepak sini dulu...
























Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, March 2

Apa Semua Ni?



apa maknenyer sumer ni???
tgh perasss??
tgh tensen???
tgh buhsann???

sajer je tade pape...


nak jadik model air pon tak reti...
minum bukak mulut bukan sengeh2...



ha macam ni bawu bertull....
kejadian ni berlaku masa jenjalan g zoo negara...
giler bapak besar zoo ni...
letih bangat!!! so kiter menoom dulu.....



ni pon kat zoo jugakkk...
tah apekene la laki aku buat nih...
he he he ape2 jela hai...



odw ker klang...
jenjalan tgk laut....



minum lagik...
aus betul!!!



Ya tuhannn...
jahat aku nih...
aku yg suh amey amik gambar camni...
hua hua hua hua...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, March 1

Sekolahku

~ lets sing a song~

' Bila di sekolah dulu.. Aku suka buat cikgu berbulu..
Kerana aku degil sangat.. Inilah cerita yang ku ingat...'

aku dah tak hengatt aper lagik lirik dier..
tapi memang kelakar giler...
sebabnyer afdlin shauki yang reka lagu ni...
hehehhehe... lawak!

aku nak imbau balik kenangan aku mase di skolah ni...
hmmm.. kalau nak citer sumer memang panjang sangat..
sumer org macam tu..
mesti ader kisah pahit manis waktu kat skolah kan...
aku??? ntah banyak yg tak bess darik yang bess heheh..
naper aku cakap camtuh???

yang betul2 aku raser bess maser skolah rendah jer...
kat sini aku nak cter pasal kenangan manis jer..
yang pahit2 tu tak pyah la nak dikenang2 lagik..
buat hati sedih jer ehhehehe...
hidup mesti ceria...
bak kater P.ramlee.....

'Barang yang lepas tak usah la dikenang'


waktu aku kat PD aku sklah sini laa SRKPD...
aku sgt ektip dgn sukan...akademik sederhana je..
tapi taklah cecah kelas corot pon hehhe..
aku main olahraga, lompat tinggi, & hoki...
sumer nyer wakil skolah..paling tgi pon daerah kot...
ntah dah luper dah..lebih kurg la tu...




lepas skolah rendah..
aku diarahkan masuk skolah ni... SMADKPM.
takat smpai form 3 jer..
kat ampangan semban...
kat skolah ni agak pemes jugakla dgn gang budak nakal..
hahahha..
banyak yang pahit jer kat sini...
takmau citerla nanti tensen...





form 4 aku masuk skolah ni plak...
sebab dekat dgn umah boleh berulang jer...
pon tak bess gak...
malas nak cter panjang2....
yang aku suker pas abih skolah jer....
ehhehhehhe...





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...