Bukan Blog Kamu: Cerita dari hati tanpa suara...

Thursday, December 4

Cerita dari hati tanpa suara...



Lama tak cerita pasal diri sendiri.. update blog je manjang je iklan
haha bosan orang nak bace hihi.. menaip cerita ni sambil terbaring
gunakan enset je malas nak bukak kompete menaip sambil duduk...
rasanya harini ada mood nak tulis diari sendiri dalam blog sendiri..

ok minggu ni tak berapa best sebab tak sihat.. penyakit 3 serangkai
datang menjengah.. demam batuk selsema.. lagi2 semalam kene
minum air gula pulak oi.. lagi la jadi tak sihat gue neh.. sampai nurse
pun perasan.. awak demam ke rasa panas je badan ni tanya dia..
Masa tu nak amik darah nurse pegang tangan dan terasa panas..
ngaku jela kan.. aah tak sihat sikit.. makan  ubat pesan nurse tu lagi..

mujur takde tempahan coklat minggu ni.. tapi sepatutnya kene buat
coklat hadiah untuk pemenang cabutan bertuah.. mohon tangguh..
minggu depan ada tempahan coklat.. harap sihat sepenuhnya..
dapat la buat tempahan pelanggan.. bisnes coklat saya sengaja 
saya slowkan sikit.. mana yang nak tempah kalau yang ada stok
saya amik.. ada yang nak tempah goodies saya tak amik dah..
ramai gak pelanggan saya tolak tempahan.. tak berani amik
banyak2 kang tak terbuat nayaaa.. mohon maaf ya semua..

sejak ngandung yang baru je 3 bulan lebih ni faktor kesihatan
tak menentu.. kali ni ngandung cepat penat.. tak boleh tak cukup
rehat.. mudah sangat kene semput.. jadi saya kene banyak rehat..
kerja2 rumah tetap diteruskan.. buat kerja berat takde la sangat..
dah penat buat kerja berenti dan rehat.. insyallah selamat hehe..

Tambahan pulak cik asben retak tengan sebab main futsal..
ramai orang ingat dia jatuh motor..hehe..kisahnya beliau ada
pertandingan futsal.. lawan cikgu2 antara sekolah kat perak tengah..
masa first game dah jatuh.. tengah duk lari2 sambil ngundur,
eksiden pulak dengan pemain pihak lawan yang tengah duduk
betulkan tali kasut.. apelagi jatuh tertiarap la..tangan kiri jatuh dulu..
Kot ye pon nak betulkan tali kasut pegila duk tepi.. orang tengah
sibuk berlari duk tengah2 dunia.. kan dah kene langgar..
yang dia nya takde ape.. orang yang jatuh la cedera.. 
ingatkan takde ape2.. beliau main je sampai habis game..
walopon x menang juara.. tapi dapat gak piala tempat ke4 je hihi
dari 18 kumpulan kalau tak silap diceritakan dulu..
Dah sebulan lebih kot tangan duk berbalut lagi.. doktor yang bagi
Rawatan katanya kene rehat la paling kurang 2 bulan baru ok..
patutnya beliau ada ride 1 malaysia minggu depan hmm tak
dapat la pegi nak bawak motor cemana..adala hikmahnya tu..

Bulan ni kene prepare untuk perpindahan rumah dari 
kg gajah ke ipoh.. cik laki dah suruh packing siap2..
rumah sewa pun dah dapat..duduk area simpang pulai..
Pengalaman baru la ni duduk luar.. sekarang ni duduk 
kat dalam kuarters sekolah takde takut ape sangat..
Kenapa pindah nanti2 saya cerita di lain episod 
kalau rajin dann teringatla nak cerita hehe..

hujung bulan ni nak ke perlis.. kenduri adik ipar yang kawin
tahun ni yang dah diikat tali pertunangan tahun lepas..
bulan depan nak terima anak buah menantu pulak hehe..
anak pada kakak saya pulak nak kawen januari 2015 ni..
oh bestnya tahun depan ramai kezen2 nak kenduri kendara..

Ok tujelah..  tak sihat2 pun kene bangun la buat kerja rumah..
gagahkan jugaklah nampaknya.. ok sekian diari sendiri
tanpa gambar2 macam selalu buat.. nak upload ape ntah..
dah tua2 ni nak selfie2 malu pulak rasa hahaha.. 
dulu bebudak zaman tak kawen rajinla..dah habis dah 
zaman selfie sorang2.. kalau reramai takla segan sangat..
okla malu ai.. tata selamat hari khamis.. 






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

Mayang ABDUL RAZAK said...

peknen yer atiah... take care yer.. byk2 rehat..

Hafizin Jamil said...

panjang juga cerita tanpa suara ni. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...