Bukan Blog Kamu: 10 Cara hilangkan BOSAN!!!

KEDAI BABY ONLINE TERMURAH DAN POPULAR!!!

Friday, June 25

10 Cara hilangkan BOSAN!!!



Anda bosan? hah... ni ade tips kalo bosan2 ke kan, ye arr cm kalo korang dah abes exam ke, taktau nak wat ape, tips utk hilangkan bosan nih, korang try la keh... konfem bole laa kurangkan tahap kebosanan yg terlampau...


1) Korang bilang bilangan rambut yg ade kat kepala korang... sape yg rambut pendek tu, bole berdiri depan cermin, pas2 bilang satu2, kalau tersalah kire, boleh ulang lagi sekali.

2) Bagi yg botak, mungkin care kat atas tak applicable, tapi takpe, korang boleh try bilang bilangan bulu kat kucing/kambing/binatang yg berbulu. kalau takde kat sekeliling rumah korang, takpe. boleh gak kire bilangan semut/anai2 kat dapur rumah korang....

3) Korang cuci pondok telefon kat sekitar kawasan rumah korang / tempat tinggal korang. Selain boleh hilangkan bosan, korang boleh jugak buat amal kebajikan kan, dapat pahale, sure ketue kampung sayang gile kat korang.. untung2 dia kawenkan korang dengan anak dia. haha...

4) Korang buat2 havoc kat rumah korang. Kalo sape yg ade roomate, korang buat2 laa cam psycho sikit, bawak pisau dapur tu.. pastu tenung kat dia, kalo dia tanye pape, korang gelak kuat2. sure korang tak rase bosan dah pastu...

5) Bagi yang suke berkebun, ni mungkin cadangan menarik, korang tanam pokok jagung kat dalam pasu bunge mak korang, kalo ade pokok bunge kat situ, korang tukar je dengan pokok jagung tu. kalau mak korang tanye, mane pokok bunge dia, korang cakap je bunge bukan bole buat hasil pon kan....

6) Bagi yang suke exercise plak... korang tawaf kawasan rumah korang sebanyak 7 pusingan, buat laa dalam 20 kali camtuh.... disamping boleh hilangkan bosan, bole praktis utk tawaf kat mekah kalo nak pegi haji nanti... menarik kan??..

7) Care yg ini tak berape digalakkan... tp kalo dah mmg tak tau nak hilangkan bosan, boleh laa try gak... korang g lari2 kat sekeliling kampung, sambil jerit2 mintak tolong. Buat gaye2 yg mencemaskan sikit.... Korang jerit sekuat yg boleh.... kalo org tanye nape? korang cakap tolong hilangkan bosan korang.... pastu konfem korang dapat hadiah sebijik pelempang.. takpon, beberapa bijik gak laa.. sebab tu, care ini tak bape digalakkan terutama kepada mereka yg dibawah 18thn.

8) Kalo korang ade kucing korang mandikan kucing tu, mandi bersih2, biar wangi sikit. Kalo sape2 yang takde kucing, tapi korang ade binatang peliharaan yg lain, macam kambing ke, lembu ke, boleh gak laa terai.. tapi kan make sure kambing/lembu tu wangi lepas dimandikan... kalo tak, sia2 je korang mandikan diorang....

9) Bagi yg ade halaman umah yang berpasir, mungkin ni tips yg best utk korang... korang gi laa buat istana pasir depan umah korang tu... tak semestinye istana laa... buat laa bentuk2 yg menarik, ikut kreativiti korang... pastu letak laa tapak sulaiman ke kat sebelah tu... nampak sikit cam kat tepi pantai.... kalo takde tapak sulaiman... korang letak ikan puyu ke, ikan bilis pon boleh laa, tp jgn letak berudu sudeyy....

10) Paling tak pon kan, korang g laa bukak buku spm, (even korang dah abes spm), pastu buat2 study cam korang nak spm.... struggle laa wat soklan2 tu, cam spm tu esok nye.... sure mak bapak korang bersyukur ade anak cm korang.....


haa... tu la 10 tips yg bole aku kongsi ngn korang dikale aku bosan ni....haha.....

semoga tips tu dapat laa membantu korang menghilangkan bosan.... daripada buat bende2 tak berfaedah kan... at least ade gak kebaikan yg korang buat..... hehe..... slamat mencube!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

7 2 ORANG KATA:

I am...izuan said...

hahahahahaha!!!!!!nanti saya cuba confirm hilang bosan

I am...izuan said...

such a great blog!!!!impressive posting and design!!!1i've just follow ur blog...i hope you can follow back my freshie blog

FadzMeera said...

wah...menarik...maw share boleh?

muah... boyaa said...

hahahha.... kompem hari2 aq x bosan

Che Rosliza Che mat said...

hahaha...memang mengarut punya tip...senyum kambing baca...

Gerek Lama said...

mintak izin share :DDDDDDDDDDDDDD

yg ni bestttt!

nor amira syuhada said...

akak..mintak kbnrn nk share tauu,,hihihi..sbb saye niy pon tgh bosan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...