Bukan Blog Kamu: Calling 4 intebiu

Friday, June 25

Calling 4 intebiu

kringgg kringggg..

bert : allop!

penelepon : hello boleh saya bercakap dengan umu atiah

bert : yer saya..

penelepon : saya buat panggilan dari S**** construction... nak tawarkan satu kerja.. nak tak?

bert : oh yeke.. kerja aper tu..

penelepon : kerja admin.. ader mintak kan dalam jobstreet?? tapi duk batu kikir ye.. tak jauh ke.. ni kat subang jaya...

bert : oh tape.. saya memang nak carik keje area sane pon hehehe...

penelepon : oh yeke.. kalo minat leh datang intebiyu tak ari senin ni?

bert : ha bleh jugak tapi subang kat mane ye?

penelepon : kat subang jaya hmm dekat ngan subang parade.. minat tak? kalo minat saya bg alamat.

bert : ohh bleh jugak lah.. ok2 jap saya salin alamat yer..

penelepon : okeh saya tunggu...

bert : okeh ape alamat yerh...

penelepon : no dot dot dot.. jalan dot dot dot... subang jaya...

bert : oh okeh.. terima kasih..

penelepon : datang dalam kul 9 atau 10 yerh... kalo sesat tel no ni yerh... okeh terima kasih.. assalamualaikum...

bert : hehe okeh2 terima kasih.. wkslam...

hmm aku angkat panggilan tu kali kedua.. dah agak dah org panggil kerja.. semalam pon ader gak tapi 03-7**** macam area PJ jer.. maleh nak angkat.. ader gak dari area mane tah kl jugak pon malas nak angkat.. ni mesti nak pnggil intebiu.. huhu...

senanyer dah bess dok umah... yerla dok ngan mak kan.. smuanyer ader.. nak g keje tempat lain mesti kurus aku balik waaaa.. lagi plak kos hidup di banda saner tinggi... tapi cemana ha??? fenin la.. nak keje balik ke kat banda nun yerh... nak ngadap sesak.. waaa... maun aku naik bas jer la kang.. isshh tak suker la naik bas.. hencik hencik hencik...

tapi taperla kan.... maner tau ader rezeki lain kat saner.... aku cuba sajerla.. kalo tak bess carik la keje lain...ikotkan ati maleh dah nak keje2 ni.. nak carik pluang bisnes jer.. tapi apekan daya.. penglaman masih mentah lagi.. hmm teringin nak msuk perintis PUNB tu.. tapi mcm tak seswai jer... yerla nak kawen dah ni.. takkan nak dok msuk perintis2 tu.. kalo kejap tape gak.. maun cecah stahun jugak tu...

kene wat persediaan ni.. dah lame tak g intebiu.. so ptg ahad ni pas keje aku redah la haiwey2 tu untuk ke kl lagi minggu ni... dok umah adik kat cherass.. cuak plak rasenyer nih hehee...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

Misz Sephia said...

jgn katalah macam mana bestnyer duk dgn mak..memang manja gile. tp xpelah, kut rezeki kamu kt kl tu.. gi jelah dlu, kot gaji menarik ke..

TWEETY BERT said...

hehe same la kita kan.. duk ngan mak mmg bess..g keje pon sejengkal.. dah setahun lebih dok ngan mak... tapi ape nak buat..

pening nak byr sewa la bil la kete la.. adoihh.. malas btol... lagi2 nak duk maner tah nanti kalo kat subang tu.. waaa... sadisnyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...