Bukan Blog Kamu: Make Over yang Tak Over

Saturday, April 24

Make Over yang Tak Over






Senanyer mmg dah lama TB teringin nak hamik gamba cenggini tau.. pengaruh dari kengkwan yang hamik gambo cenggini jugak la nih...

Akak TB dapt call dari kak iparnya.. mintak dia datang wat facial ngan foto session kat satu spa milik cina kat melaka... akak TB (tb panggil acik) ni tak minat sangat.. lagipun dia dah mmg ader tmpat yg slalu dia buat facial & spa ni..

So acik ni offerkan la kat TB..

"ko nak tak amik pakej tu sebab kak ela dah bayar tapi takpat pegi plak sebab ader hal.."

"wahh yeke.. ha bleh jugak.. tapi nanti kene byr balik kat kak ela la..."

Dengan semangat yg bekoba2nya maka pegilah TB ikot appintment spt yg dijanjikan.. kejadian ni masa Jan 2010.. ahha lamer betul nak hapdet sebab baru jer dapat gambanya... lembab betul!

Sampai jer kat Spa tu.. TB segan plak.. sebab tgk kat situ penuh ngan org Cina.. lagi plak uu mmg taleh blaaa la dok ctu.. sambutlah sorg amoi tu tanya ada apa kan... acik Tb pon btau la yg kitorg dtg ni sebab gantikan kak elanya...

oo dia pon angguk2 paham pastu dipersilakan duduk... yg TB hangin sesangat tuh bukan aper.. kate appointment kul 2.. bila dah smpai kul 2 suh tnggu plak.. ramai kasteme katenyer...

Bertambah bengang lagi bila yg dtg lewat bleh plak masuk dulu... oh lupa nak cter.. masa TB dtg tu utk photo session ngan mekap jer... facial plak esoknya.. masa tu jer dah pelik.. patut nya facial dulu barulah di mek over kan betul tak??

TB pon tgu la cam org bengong kat situ dengan rasa berbulu jer.. sementara tnggu tu dia pomot la barang2 mekap dia.. mula2 rasa cam nak beli.. alih2 tgk brg tah cap aper tak penah dgr pon jual mahal nak mampos...kalah la brg2 branded kat mesia yg bese kita dgr tuh.. baik aku beli M.A.C ker contohnyerla kot nak beli mahal ker kan...

TB tamow la beli.. ckap nak tgk jerla dulu..tanak beli tu TB punyer pasal la yertak.. amoi2 kat situ tarik muka plak...

Ader kat 2 jam tau dok nunggu kasteme2 lain tu abih... mmg tensen!!! bila dah tader org baru diorg pnggil TB masuk.. aisehhh Tb tak bwk baju lawa plak.. mmg diorg ader baju pon kalo nak salin.. tapi baju diorg tau2 jer la kalo amoi2 ni pkai.. fuhhh sheksiiiii...

Takkan la aku yg bertudung ni nak pkai baju2 camtuh eeee dala potogaper nyer pon lelaki.. so msuk la TB lam bilik mekap.. yg Tb hangin laginya... diorg dah mula gelak2 tau.. patu cakap lam bhasa cina... eee aku dah buat muka paling cipan dah masa tu sebab menahan marah yg amat sangat...

Nak jer Tb balik!!! diorg suh bukak tudung Tb cakap taper nak amik gmba pkai tudung... tah aper la agaknya diorg ngumpat aku tuh sengal betul diorg neh... yg lagi s**l seket bila bulu mata palsu pon diorg caj sampi 20ringgit.. kurg haja tul.. mmg kene ketuk la TB masa tuh!!

Mengenangkan TB gantikan org jer ni.. kalo ikotkan Tb tak kuasa nak masuk kedai cina.. bersepah lagi bisnes2 org melayu yg kita kene majukan... nak kaya kan diorg buat haper!! haha poyo jer cakap.. padahal ader jer kedai cina aku masuk.

Bukan aper.. kalo ader kedai melayu baik g kedai melayu.. andai kater da tader pilihan terpksa la g kedai cina plak..

ok sambung balik....'

selesai amoi tu mekapkan aku.. aku pon tgk hasilnya,... HAMPEH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WOI AMOI GEMOK!! aku mekap lagi lawaaaaaa laahhh bengong!!!! .. marah aku lam hati.. hehehe.. emo giler aku masa tuh!!

TB tau asas mekap.. so kalo takat nak mekap kejap ala2 macam nak g pasar malam ni baik tak payah.. baik TB mekap sndri n amik gmbar sndri...

"dah ker?" aku tanya amoi tuh..

"ok dah".... dahla sket pon tak senyum ker haper... masam mcam aku curik duit dia plak.. eee sengal betul muka nyonya tak cukup sipat tuh!! hahahhaha..

Selesai mekap TB masuk plak lam bilik ala2 studio tuh.. so bergamba sakan la TB lam studio tuh.. aper jer si potogape suh buat TB buat.. so mmg cam gamba pompuan gatal jerla hasilnya...

Dah abih tu maka pulanglah TB dengan muke yang paling bengkek jer... balik tu TB nangissss ahhahaha nangis dowh ngadu dgn amey TB lah...

Puas dia pujuk suh sabo... esoknya plak ader facial treatment kan?? hmm mintak mahap la Tb nak pegi.. meskipun TB tak bayar.. tak sanggup lagi dah kalo camtu la layanan diorg... so sori la nak tebal kan muka macam aku mintak duit diorg plak...

Bila dah bengang mula la TB nak balas dendam haha.. dendamnya aper tau? TB berazam nak ader kedai sndri yg sama cam format cam diorg tuh... ader pakej mekap n potogapi.. sebab tu la TB skang ni sbuk nak kmpul modal n nak cari kusus2 utk potogapi ngan mekap..

Basic dah ader.. cuma nak tambah sket ilmu supya lagi professional.. huhu!! TB bearazam nak bersaing cam diorg walopon diorg tak tau ehhehee..

Moga2 dipermudahkan segala urusan.. amin...




TB : tak letak sumer gamba pon.. malula nak letak.. ni jer yg leh letak.. sebab rasa tak gedik sangat tapi still gedik heh heh heh




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...