Bukan Blog Kamu: Kelas Mekap

Monday, April 26

Kelas Mekap

Pagi ahad lepas, TB ader join kelas mekap bersama mak andam.. Pogem ni under Zhulian... laaa dah sampai baru TB tau.. sebab malam tu TB dapat msg dari sorang kakak kenalan dari patient klinik tempat TB koje ni...

Katernyer ade kelas mekap dalam RM50 jer... wow!! murah tu... sebab tu TB nak pegi... biasanya kat lua kalo betul2 punyer kos mekap mst beratus2 sampai cecah riban2 lagi.... tu yg esaitet nak g tuh... tak kisah la under zhulian pon.. janji TB pegi dapat gak ilmu ni....

Macam biasalah kalo dah sampai sini mestila diorg pomot barang2 zhulian kan.. memang lawa sesangat la barang kemas diorg tuh... cantik... macam emas betul... tapi TB tak beli pon sebab datang situ mmg semata2 nak belajar jer.. so tader la duit lebih nak bawak pon kan....

Ni kat bawah ni gambo2 yang TB sempat snap... tak detail sangat sebabnye betri plak nak abih... tapi boleh jugak la diguna pakai...


1. saat muka dicuci dari segala kotoran..


2. Lepas dicuci, ubuh foundation plak


3. Dah siap buh foundation


4. Pastu tepek2 kan loose powder plak..


5. Kendian, di layang2 kan plak pkai compact powder..


6. Muka siap dibedak


7. Buh plak eye shadow.. bahagian gelap dok tepi2 keh


8. Sapu plak eye shadow kale terang di bawah kening di atas kelopak


9. Dah siap!!!


hahaha... gamba tak cukup.. tiba2 dah siap plak... leskali btau yerh.. betri da beh... ehhe.. pas buh eye shadow tu mak andam tu lengkapkan bahagian bulu kening ngan celak, matanya dengan mascara, di bawah mata nya pon dicelakkan... Pipi nya plak macam besela letak blusher n bibir nya di letak lip gloss sajer...

Kater mak andam tu, ni mekap simple jer.. asas.. tak seswai untuk peranten.. macam nak g keje ker bleh la wat mekap ceni....

Yang sadis sket si modelnya awat la masammm jer... hahaha... nak gelak jer tgk muka dia.. katernyer dia tengah moody.. tu yang tader mood tu.. memang tak senyum aku tgk minah nilah... hilang seri mekap sebab dia masam...

Yang lain tanak jadi model sebab sumer nak belajar.. tinggal la cik adik sorang ni pekerja pembantu kat kedai tu jadik mangsa... hehehe...

ape pon.. TB seronok dapat belajar skill mekap.. walopon tak detail sangat etlis ader gak pengalaman belajar.. sbb pasni TB nak g belajar ngan kawan TB yang proffesional tuh...

wahhh mesti seronok!!!







Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...