Bukan Blog Kamu: Cara Edit Gambar Guna PicArt dan FocusnFilter

Saturday, April 8

Cara Edit Gambar Guna PicArt dan FocusnFilter


Saje rajin sikit simpan sini
tutorial ni.. Nanti kalau lupa
boleh rujuk balik keh..
Saya dah buat.. Haa jadiklah.. 😝

Awal april tahun ni Viral kat facebook gambar 
yang banyak di muat naik hasil daripada 
editing melalui apps PicArt dan FocusnFilter.

Jadi selitkan tutorial pada artikel ini yang 
di kongsikan di Facebook oleh saudara
 Muhammad Amir Iddin langkah demi langkah 
cara menghasilkan gambar seperti di atas.


Langkah 1:

Install apps PicsArt dan FocusNFilters


Langkah 2:
masuk kat picsart n pilih pic anda yg cun meletop tu... n then anda cari tools MAGIC (tips sy nak nmpk pic tu lawa.. sy sarankan anda makeup la sikit n tmbah barang2 mcm princess gitu sikit... sebab smua ni akan ada effect nnt setelah anda selesai edit nnt)



Langkah 3:
ok step ni anda kena bersabar banyak.. 
tnggu dia pnya loading... step ni mmg 
menguji kesabaran kita... sabar k... 
jangan baling nset plak nnty



Langkah 4:
tadaaaaaaa... dah siap... pic real ke kartun... 
sonang bhai tuuu kannn



Langkah 5:
then tolong save



Langkah 6:
dah selesai save... 
anda keluaq n discardkan dia ja



Langkah 7:
dah selesai keluaq n discard td dia akan keluaq 
lebih kurang macam ni....  background ni sy dah 
save dekat apps filternfocus siap siap dah....



Langkah 8:
step ni anda pilih add photo... 
untuk nak tempek photo yg kita dah siapkan td...



Langkah 9:
step ni just nak adjust gmbar kita bg nampk
 elok n kemas gituuuuu..... tekan tools eraser
 je nak adjust n padam kat area tepi tu



Langkah 10:
ok dah setle adjust then pergi save copat...



Langkah 11:
ok dah save kan n patah balik



Langkah 12:
ok next step... anda kluaq dari picsart... 
sy xmo cerita pasal picsart dah.... 
step ni kita focus kat apps focusnfilter ja k...



Langkah 13:




Langkah 14:
cari tools gallery




Langkah 15:



Langkah 16:
ok.. pic ni yg kita buat kat apps picsart td 
then masuk kedalam app focusnfilter...



Langkah 17:



Langkah 18:

Langkah 19:



Langkah 20:


Ok dah siap


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...