Bukan Blog Kamu: Lepas SPM

Sunday, June 8

Lepas SPM

lepas abis SPM, mak aku tak bagi keje.
abg aku mntak tolong ganti maid namer kak suli
sebab balek endon cuti lam 2 bulan.
aku jadi la pengasuh atau baby sitter la untuk anak2 buah aku..
Webfetti.com Webfetti.com

masa ni la aku belajar masak.
memula mmg tanak masak sebab aku takut x jadik..
tapi nak jadik cerita, lauk dah abih..abg n kak ipar aku dah g keje..
aku pon korek2 la dalam peti ais aper yg ader...
aku pon msak la daging masak kicap haha..
Webfetti.com
tu jer yg aku tau n smple sket hehhe..
balik tu kak ipar aku raser la sket... dier ckap sedap jer...
so dtg la semangat aku nak belajar masak...
abih sumer resipi aku cuba tapi ikot buku la..
hehehe.. nak wat sendiri tak bnyak yang tau pon..

lepas kak suli balik, aku g lepak umah ateh aku plak kat banting..
tak keje jugak sebab tak dapat lesen...
tapi aku dok banting amik lesen kete...
Webfetti.com
hahhahaha.. tak bangga sgt pon.... sebab masa test aku lulus pon
dapat lesen terbang.. owner syrikat lesen mandu tu kawan abg aku...
dier yang suh jpj kasik aku lepas...tapi buruk akibatnyer...
aku tak reti sgt bwk kete terutama manual...sbb tu aku suka oto..
pernah aku 2 kali undur keta langgar kte org...
ha tu padahnyer amik lesen camtuh hahaha...

tapi lamer2 aku pandai dah bawak manual...
sebab dah paham teknik biler abg aku ajar balik...
skang dah ok dah bwak kete tapi laju plak mcam pelesit..
ramai kater aku bawak kete tak sedap n menakutkan saper yg naik..
Webfetti.com
hahahhaha.. sebabnyer aku ni cam kalut sket n nak cepat jer..
bising amey kalo aku yg bawak kete.. kompom kene perli jer...
tah baper kali dulu nak terbabas hahahha..
tapi alhamdulillah tade pape la setakat ni..

lepas tu aku dapat offer masuk uitm memandangkan result spm aku agak baik jugak..
tapi... kos BANGUNAN??? aper mender tu...?
lain yang aku mintak lain plak yang aku dapat...
tapi sebab semangat nak masuk U aku pon terima jer la...
Webfetti.com
tah aper bnde pon aku masuk jugak la... masa ni aku cam culture shock sket...
sebab aku jumpa macam2 jenis manusia...kat sini la aku belajar pahit manis kehidupan...
ish tak tercakap la kenangan aku kat sini...
saper yang kenal ngan aku mesti tau kisah aku sket2...
sebabnyer aku ramai sangat kwan kat sni...
bila dikira-kira hampir setiap kos kat siini aku ramai kawan...
aku dapat ramai kawan sejak orentasi lagi...aku tak gang sgt ngan budak2 kelas aku..
tapi lagi rapat dengan kos lain...
masa part 1 aku rapat dengan budak2 kos archi ngan qs..
naik part 2 smpai 4 lagi plak aku rapat ngan budak dem, bs, akaun, id..
ah ramaila.. byk plak kos aku nak kene sbut plak..lagi pon dah luper...
Webfetti.com
tapi paling manis sekali, kat sini laaku kenal dengan amey...
hmm...nanti aku nak post pasal amey plakla..dari mula aku kenal dier smpai la skang.....
tapi oleh sebab tak minat langsung, n mabuk bercinta lagi..
aku amik keputusan drastik benti belaja kat sini...
aku dah apply tukar kos tak dpat jugak..
so dari result aku makin truk tiap2 sem dlam 2pointer jer average..
Webfetti.com
baik aku benti n amik kos yg aku minat...sangat sedih masa ni...
sebab banyak tul kenangan kat sini..
sebelum aku benti dulu, aku jumpa sumer2 kawan yg ader..
mintak maaf dengan diorang termasuk la beberapa 'spesel' person
yg mesti aku jumpa sebab nak mintak maap..mungkin aku tak mulakan dulu, tapi taperla...mungkin aku yg mulakan dulu...manusia tak lari dari buwat silap...
Webfetti.com

pas benti uitm aku kje klnik abg aku kat melaka dalam 3 bulan..
patu usha2 maner tmpat aku nk sbng stdy balik...
akhirnya aku mntak kat kolej ni..sebab aku mcm nampak ada pekdah2 kalo blja kat sini...
kolej ni anak syarikat uia.. masa tu bawu masuk 3 tahun n baru sekali konvo..
aku tebus balik kesilapan lamer... dulu aku belajar memain kan...
Webfetti.com
time kat sini mmg aku struggle btul2... akhirnya aku maintain 3 pointer tetiap sem..
paling truk pon 3.2.. paling tgi pon takat 3.7 jer..
nak lebih dah takleh dah sebab asyik turun naik jer mrkah tu..
aderla dalm 3,4 kali dapat dean list..
merasa jugak dapat hadir dalam majlis n dapat sijil..
Webfetti.com
aku amik kos diploma bisnes admin kat sini..
aku minat ngan bisnes n bg aku senang jer kalo kiter minat..
lagipon dulu aku sedih sebab ramai kater aku bodoh tglkan uitm..
aku sket pon tak rasa rugi tp rase bertuah sebab tglkan uitm tu...
sebab aku dah tbus balik silap aku kat situ..
akhirnya aku grad jugak tapi tak dekan plak cuma 3.48..frust tol aku sbb sket jer lagi...
aku konvo jugak..alhamdulillah...
Webfetti.com


ha ni tempat aku amik dgree plak.. baru 1 jun aritu stat kelas...
setelah setahun aku keje n apply ipta tak dpat..
aku ingat baik aku wat patme jer kat sini..smbil2 aku dapt carik duit banje..
memandangkn macam nak menghabiskan zaman bujang jer..
Webfetti.com
nak blja fultaim nti susa plak... kat sini aku amik management jer..
so bawu stat sem 1..amik dalam 2 sbjek jer..kelas 2 minggu sekali..
yg besnya, aku kat sini rmai yang lagik dewasa belajar kat sini hehe..
dapat jugak kawan2 dari orang dewasa.. leh tuka2 pikiran..sonok jugak blja kat sini..
Webfetti.com
yuran pon taklah beban sangat... tak jadik aku masuk mmu...hehe mahal la plak..
padahal surat tawaran dah dapat..aku tak mampu la plak... nak mintak loan dah malas..
sebab dah ade hutang ngan ptptn mase kat uitm dulu...maner leh tambah lagi...
ish tanak aku beban2 dengan hutang...
kalo ikutkan masa aku kene habiskan degree ni dalam masa 4 tahun..
tapi sebab aku dah ader diploma n dah tnfer crdit dalm 9 sbjek...
so aku tnggal lagi 19 sbjk je untuk dihabiskan...
lebih kurg dalam 1thun stgh ke 2 tahun jugak la...tgk baper sbjek aku amik tetiap sem.

Webfetti.com



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...