Bukan Blog Kamu: February 2016

Thursday, February 25

Pasang piring astro



Piring astro yang terakhir ambik..
Sebabnya masa duk pindah2 tu
Tak berkesempatan nak cabut..


Cik laki cuba pasang sendiri..
Sama macam kes lama..
Pasang sendiri gak..

Tapiiii....
Tak pandai setting.. hihi
Cuba gak tapi tak dapat..

Maka...
Call kontraktor astrolah..
Mintak repairkan..
Sekejap dan senang je
Kontraktor tu buatkan..
Caj rm50 sahaja..

Tu rumah lama..
Pindah sini pun sama gak..
Dah cuba dan call jugak astro..
Try setting dgn phone..
Pun tak berjaya...

Maka...
Esok harinya kami call je
Terus konraktor mintak datang..


Pagi kami calll..petang datang dah..
Patutla tak dapat siaran..
Ada kerosakan sikit kat antena dia.. 
dan diganti baru.. Dapat wayar baru..
Yang lama tu dah uzur.. hihi..
Kalini mahal sikitlah rm120 cajnya..


Kami test tv atas.. yang bawah
laki kite cakap nanti dia setting sendiri..
dia mmg suka diy selagi boleh buat.. 
ha buatlahh.. tu pasal segala tools
Macam2 ada.. minat nak buat sendiri
kalau ada masalah rumah senang..
sebab dulu dia amik kos bangunan kot..
Kehkehkeh..

ok akhirnya bersiaran jugak..
tapi macam biasalah kan..
bila takda asyik la cakap bosannya
bila takda astro.. haha.. tapi...
bila dah ada tak tengok pulakk..
kadang2 je bukak bila ada cerita best..

Okbai


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, February 24

Muncul cucu yang ketiga



Alhamdulillah..lahir lagi seorang cucu 
Dari perut anak buah merangkap 
Anak pada kakak sulung saya...

28januari lalu cucu sulung lelaki
Lahir jam 1.23 pagi di hospital tawau..
Ok ai muda lagi dah ada cucu tau haha..
Maka anak2 saya sudah ada anakbuahh..
Jadi paklong nawfal dan makngah nafisa..

Masuk yang baru ni ada 3 dah cucu..
2 perempuan dari anak buah pada
Abang saya..dan yang kali ni hero..

Muhammad nama diberi..
Semoga jadi anak soleh ya syg..
Tiyuttt sangat muhammad ni..

Ibunya doktor gigi di hospital tawau..
Tu pasal beranak di sinun.. skang dah
Balik ke semenanjung pantang disini..

Masa dirumah kakak di nilai tak
Berkesempatan nak jumpa.. 
Ada je halnya ke sana sini..
Lepastu dah transfer di ipoh..
Rumah mak mentuanya..


Kebetulan kami ke ipoh atas urusan keje
Dan nginap pulak di MH hotel je
Memang dekat sangat nak ke rumah
Mak mentua anak buah ni...
Ape lagi singgah la jap memandangkan
Belum jumpa lagi cucu sulung laki nih hihi..

Sampai dah di tanah hitam ipoh..
Dekat dengan tanjung rambutan..
Gambar atasni kiri si anak buah 
Dan baby barunya serta saya
Disebelahnya dengan baby lama..
Kehkehkeh


gambar nawfal takdak.. dia ketiduran..
Bolat mate kamu ya nafisa tengok kamera..
muhammad tenang je dia tidurrr...

ok sekian cerita lawatan tengok cucu baru..
saya?? Wantem kot nama panggilannya..
kehkehkeh.. okbai


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, February 16

Selamat menjadi pelajar encik Amirul..



Sambung cerita aritu... bulan lepas punya cerita
Bini dia kepoh laki dia diterima dengan jayanya
Untuk sambung belajar di tempat lama..

Dan sabtu lepas harinya untuk sesi mendaftar..
Eksaitet bininya nak ngikut teman daftar..
Eh harusslah kan hihi.. saje nengok2..
Bawak anak sekali nengok apaknya nak
Sekolah balik kekehkeh.. yg kalaka
Nak cari dewan ni sesattt.. cik laki lupeee
Yelaaa punya lama dah tinggalkan tempat ni
Mujur ada pamoga signboard ikut jela..

Suasana dalam dewan.. ni yang ada duduk
Dalam ni.. yang duduk di luar pun ramai..
Punya la ramai umat manusia nak sambung
Belajar.. baguss la tu.. koreklah ilmu selagi daya..
Sori gamba gegar.. cecepat amik gamba..
Malu orang nengokk..ngan anak goyang2 lagi

Bininya ngan anak banak duk luar dewan je
Ganggu pulak kalau nak masuk ngan bebudak..


Ha tu nampak dah kelibat laki dia
Tengah bizi daftar.. dah tak bleh blaa
Dukung nafisa dan nawfal yang lari 
Sana sini maka ke ke kereta je la lepak..
Selesai daftar ada taklimat pulak..
Langut lahai tunggu luar dewan tu..

Dah daftar dapat beg.. meh nengok
Apa isi dalam beg.. kita korek2 
Masa tu dlam kereta.. Tapi gambar
Bawah ni amik masa dah balik rumah
Hehehehehe.. ok bini dia suke gayat.. 



Buku panduan je.. ada free gift termos satu.. 
Yang lain kertas2 dan borang2...
Jadual pun dapat dah.. oh besnya klas dia..
Seminggu dua kali je.. isnin dan rabu malam..
Kalau part time memang gitulah kan..
Janji wiken takde kelas tu yg pentingg hihi..


Lepas sesi taklimat terus dapat kad pelajar ni..
Ok yang gambar kanan macam kasanova tu masa
Degree.. plastik kad pun nak tercabut dah.. 
8,9 tahun kendian sambung lagi belajar
Tu yang belah kiri pulak.. dah rupa bapak2..
Eh yela.. bapak dua anak.. betuii la kan hihi..



Setel lah dalam jam 3 lebih petang..
Perut pun dah lapooooo...
Tanya laki nak makan mana..
Yang senang jumlah ke nasi ayam pakmal..
Tempat kami sukeeeeeeeeee pegi... 
Dulu pegi berdua.. rajin betul makan sini..
Nasi ayam dia memang pemes dan sedap..
Lepastu datang bertiga.. bila datang s.alam..
Kalini berempat pulak..lepas tu tak tau hihi..

Dan yang penting..sejak sedekad lebih
Dah jejak sini gerainya masih sama.
Masih penuh gak orang.. dan rasanya 
Masih sedapppppppp samamacam dulu..
Beza dari cuma harga la... dah sekali ganda..

pekerja pun ada yang sama..
Dan ada jugak yang dah tukar..
eh tu biasalah kan hehe..

Air order kedai sebelah.. air diorang memang 
Sedap2.. kalau nak order rambang mataaaa..
LAst2 order yang ni.. air jagung aiskrim..
halamakkkk.. sedappppp pekat maniss berkrimmm..

dah laki belajar kat shah alam nanti
boleh la merendek selalu kat sini.. 
tapi dia ke kelas takkan nak ikut..
rempit je nanti naik z250.. cepat sikit 
sampainya.. dan jimat tol kan..
kalau naik kereta pegi balik je 
Dah rm14ringgit tolnya.. aiyakk..

ok dah.. sekian cerita sabtu lepas..
semoga cik amey belajar sungguh2..
kalau boleh lepas master nak sambung
phd pulak katanya.. oh baguslah gituu..
 binimu sapot aje kalau dia kepinginn..
dan dapat apa yang diidamkan selama ni..
gudlak dearrrrr... okbaibai 


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, February 7

Bila sang suami nak ber shell out...




Dia penah makan kat kedai..
Contoh macam kat atas ni..
Pinjam gambar google sattt..
Masa tu kite dalam pantang...
Hmmm.. jelesss kate ke dia..

Dia cakap.. tak berbaloi makan luar..
Mahaiii.. buat sendiri pun bolehh..

Maka minggu lepas punya cerita lah.
Kami ke econsave bangi..
Kebetulan baru lepas ngepos
Barang di pos laju bandar baru..
Nampak econsave singgah la jap..
Cari barang dapur.. cari sekali lah
Makanan nak dishell out kan hehe..

Shopping sampai pukul 10 lebih..
Hmm makan luar jelah malam ni..
Budak dah lapar.. mak budak dah
Lapar gak.. nak masak cam lewat..
Kata bininya yang dah kebuluran
Dan kemalasan nak masak
Bila dah penat kehkekeh...

Esok harinya lah.. sang suami bersilat
Di dapur.. sementara bininya jaga anak
Sahaja.. nak tolong si baby kecik tu
Manje yang hamat.. xleh berenggang..
Kalau bini masak.. laki dia la jaga kan..
Kalau cik laki masak.. kita boleh baring
Main enset ngan anak kehkeh..

Sesekali jenguk je ape dia buat..
Nak tgk progress.. kalau dia masuk dapur
Tayah tolong dah.. dia mmg pandai masak
dan tak suka diganggu.. Nanti x sedap katanya..

Setelah bersilat dalam sejam lebih tak
Silap gitunya.. akhirnya siap dahhh..


Taraaa.. shell in by cheff amirul khairudin..
Ada ketam.. udang.. sotong.. dan lala..
Tak banyak.. tapi jenuh gak ngabihkan..

"Ayangg tolong bentangkan kertas ke
Atau plastik ke nak letak makanan ni..."

Duk pikey.. mana ada kertas atau plastik..
Tak beli punnn... "tayahla bang.. hidang
Dalam mangkuk sudeyy... shell in namanya"

Dua orang je pun nak makan..
Anak2 tak makan haiwan2 seafood ni..
Lagi2 kalau pedas camni...
Masa cik laki masak.. bininya
Suap anak sesiap.. senang mak ayahnya
Nak berdating bershell out bagai.. Kikiki



Dah hidang dan senduk nasi dan lauk atas meja..
oh ya ada jugak sayur campur di thousand island kan..
sayur brokoli.. carrot.. dan cauliflower yang diperah
Dengan lemon.. perghh sedapp.. dan jugak ada jus 
lemon bini dia buat tapi takda dalam gambar..
jus lemon sebagai detox dan buang toksin 
Lepas membaham segala makanan seafood ni..

terbaiklahh.. bini kasik 5bintang penuhh..
Sedappp... dan nak repeat order...
resipi dia google je kat tenet kehkehkeh..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...