Bukan Blog Kamu: November 2015

Monday, November 30

AL-FATIHAH : YUS JAMBU MENINGGAL DUNIA



Terkejut bila terbaca post dari afdlin shauki...
dan jugak post di instagram tauke...
innalillahiwainnaillaihirojiun...

hilang sudah sahabat tauke.. pelawak terkenal
yus meninggal dunia akibat sesak nafas
di hospital selayang sebentar tadi....




pasti rindu dengan lawak2 dia...
tak sangka awalnya dia pergi..
sebak pulak rasa.. T______ T

Boleh Tuju Lagu??
Kicap nak kicap??
Zila BakarinSiti Nur Enjoy
Baby Sister
Ape pun tak bley
Balotelli
Driver tolong ambil kereta saya
Menteri Perdagangan Mexico
Yaya toure manchester city rawang
Teh o ais ikat tepi

Pak Yus dalam kenangan.....

teringat zaman raja lawak dua..
saya dan suami pergi menonton
final raja lawak di mbpj.. zaman 
nabil jadi juara.. ada pakyus ni..

dan kebetulan masa ondaway balik
ke parking kami terserempak 
dengan pakyus... borak2 kejap
dan bagus dia jenis tak sombong..
dan akhirnya harini beliau pergi..

terkesan rasanya kehilangan dia..
terutama cik suami.. yang minat 
sangat dengan pakyus ni.. sedih dia..
ape je lawak pakyus dia mesti 
gelak bahak2 tahap gabann.. hmm

Dari raja lawak satu dah follow dia..
Rajin pulak masa tu duk undi dia
Masa final.. siap ajak member 
Lepak kedai mamak semata2
Nak tengok dia,johan dan zizan..

Memang rindu lawak2 dia..
Yang tengok dia dari awal
Dia memang kelakar kan..
Tak sangka dia pergi
Waktu dia di puncak.. 


3 jam sebelum beliau meninggal...
tertera kalimah Allah didahi..
walluhua'lam...







ALFATIHAH.....
misyuuu pakyusss...
kredit gambar : itik_kejam





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, November 24

Selamat pergi dan pulang...



balik kampung jumaat lepas.. sabtu ada kenduri
kawen kezen..selamat sudah... senin semalam
my laki sudah pulang ke perak..

harini bergerak lah beliau join kovoi motor
ke pantai timur... sob sob sob.. bini takleh ikut
anak nak letak mana haha.. biz kene jalan..

curi gamba beliau dalam fb.. masa ni pegi 
mana ntah.. lupe pulak. utara atau krabi kot..

penangan gegar vaganza la neh!!!


dalam jam 10 lebih pagi tadi dah dapat wasap
nak gerak dah.. konvoi kali ni ke pantai timur..

hai hati tu risau jugak musim2 tengkujuh ni kan
doa jela bebanyak.. moga selamat pergi
dan selamat pulang.. jangan lupa sobiniya
binimu keh.. lama tak ke sana.. ada rezeki
lebih nanti nak jenjalan la area kelantan sana..
tak pernah lagi pegi jenjalan sesama kat sana..

tinggallah sini jap.. so saya ada di batu kikir ya..
kalau nak cod jum boleh jumpa.. tayah pos2 dah..

k tata... 

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, November 14

Dah lama tak layan..




layan ape? hehee.. gatai.. lama tak layan lalak2 ni..
rasanya mau 2,3 tahun dah tak melalak... tetibe
rasa nak melalak balik.. boleh la kan. kasi can la..



dulu memang selalu pegi ngan cik laki..
saje berduet untuk layan jenjiwang..
pastu dah beranak lagi mengandung balik
lama gak tak layan.. gigih pulak dia buat
set karok satu bilik kat rumah.. dan
gigih jugak la guwe duk beli cd karok..

masa benda tu takde sibuk berbeli2...
bila dah ada depan mata tak heran pulakk...
nafsu sungguh.. sesekali je melayan..
yela kalau duduk dalam hutan boleh la..
kang kalu karok dalam rumah abih
jiran tetangga bising pulak nanti hehe...

lagu fotograf.. korban cinta yang disumbangkan
oleh cik laki peminat lagu2 fotograf..

sejak gegar vaganza mula balik tahun ni
dan yang ditunggu2 pasal tahun ni semua
yang masuk best2... sorang dua tak best tu
biasalah kan hehe.. tiap kali ahad malam
join sekali diorang nyanyi.. lalalalalala...

haritu shopping barang dapo di mydin meru..
dulu rajin la karok di situ.. tetiba je asben
ajak karok.. eh cemana dia boleh tau isi hatiku..
hihi.. cam tau2 plak rasa nak sumbangkan suara..

port layan karok kitorang suka pegi dalam
mall.. kalau kat luar2 ni tak berapa berkenan..
dulu suka datang summit usj dengan alamanda..
best sebab banyak lagu masa duduk subang dulu..


dia nyanyi kita carik lagu.. gilir2 turn nyanyi..
ikut turn.. kalau tak berebut nyanyi hahah

ok tema malam tu nak layan band boy kihkih..
layan jugak rock kapak dalam 2,3 lagu..
selebihnya lagu band boy macam new boyz,
boboy, qface, spin, sting, screen, lemonT,
sup, spoon, scorr. ntah ape lagi lah lupe dah
campur dengan kumpulan rock kapak macam
 eye, handyblack, medicine, fotograf dll...

wah rindu nyanyi balik lagu dulu2...
dulu2 suka nyanyi ngan adik kat rumah..
pasang vcd pastu nyanyi la ikut lirik..

kalau dengan kawan sekolah duk pakat 
nyanyi guna buku lagu... pengaruh dari
kakak la ada buku lagu pastu tiru buat jugak..
yang tampal pun tampal.. kalau rajin salin..

pastu  pegi sekolah bawak nyanyi ngan kawan
hahaha... sape kawan saya ingat tak buku
lagu tu.. dari kulit tebal sampai hilang
kulit pun guna lagi dan akhirnya hilang
dipinjam orang tak reti pulang.. hilanglah
kenangan buku lagu yang disimpan setakat
5,6 tahun je.. wwuwuwu sedeyy...

dapat la lepas gian dating ngan cik laki
karok balik setelah lama tak layan hahah...
peminat lagu lama.. sukasuki menyanyi..
layan jiwa2.. hilang ketagih.. ok tata..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...