Bukan Blog Kamu: October 2015

Wednesday, October 21

Tragedi di hari jadi beliau..


Tragedi ape pulak? besday boy tahun ni bersambung
sambung pulak sambutan dia.. huntunglaaa huh..

bermula di hari kejadian.. aiseh tahun ni takde buat 
seprais macam sebelum2 ni pasal dia dh tau..
so bagi hadiah dan ajak dia makan luar aje.
jangan kata bini tak payung plak kehkehkeh


ronda2 ipoh cari port makan tak sempat nak survey bagai
terjah je mana yang nampak.. pusing2 area manjoi
jumpa kedai ni.. amboi meriah dari jauh dah nampak
lelampu terang benderang.. nak test jela..
masuk la kedai tomyam ni.. kedai siam kot..


nampak sama sehati sejiwa tak? memang tak sejiwa pun
haha.. musti order air lain2.. leh rasa2 kan tk gitu?
saya order jus nenas susu.. dia order fresh orange je..


menu biasa je tak tau pulak nak order ape kat kedai ni..
yang terhidang.. tomyam, ikan siakap 3 rasa, kailan ikan 
masin, daging masak merah, telur dadar dan udang 
goreng tepung.. makan berdua tapi habehhh ok lapoorr..
rasa? hmm biasa je.. takpalah janji habeh..


sementara nunggu kita main enset dulu ya.. syok pulak duk 
atas ni.. boleh berlunjur.. boleh bersila.. nafisa bagus
tidur je senang maknya nak makan.. nawfal? dah kawasan 
luas berlari sakan dia praktis dari kecik supaya boleh
jadi atlit cam makpaknya satu hari nanti.. ha larilahh 

ok setel di hari kejadian 4 september yang lepas..
lusanya kami ke puchong.. menghadirkan diri ke
majlis pertunangan sudara belah suami..

sambung meronda ke melaka.. macam biasa
menginap di rumah abang je di batu berendam..
tujuannya nak melawat rakan sejawatan cik laki yang sakit 
dan agak kritikal di hospital besar melaka.. Alhamdulillah 
sempat kami jumpa sebab tak lama lepas tu rakan
 sejawatnya kembali ke rahmatullah.. Innalillah..


 

lepas makan tengahari di rumah abang si Dr Norman tula
yang saya duk promot service dan produk di tu hihi..
singgah japla minum coconut shake batu Berendam ni..
Dekat je dengan rumah.. nak ondaway ke hospital
Lalu sini.. ingat nak tapau je sebab macam hari nak
hujan.. tapi besday boy ajak lepak jap.. lagipun
Waktu melawat jam 4.30ptg.. masa ni baru je 3 lebih..


Elok duduk kat dalam khemah diorang yang dah nampak
Makin maju dan shantek ni hari yang mendung tadi hujan..
Elok la hujan pun kurang sikit jerebu.. melaka agak teruk
gak jerebu kat sana kan.. makan la kuih2 sementara
Hujan reda sekejap sambil layan coconut shake 
Yang agak pemes di batu berendam ni..


Rasa? Aik napa tak sesedap macam dulu2??? 
Yang buatnya tukang lain kah? Budak baru kah?
Banyak rasa air biasa dari air kelapa.. 
Ini macam kalu mau merajuk taknak datang lagi..

Cabut lari la arah klebang pulak.. lama tak 
jengah belah klebang layan coconut shake sana
Yang dulu masa duduk melaka memang
Peberet la ketagih nak beli sebelum ada coconut 
shake batu berendam tu.. tapi plis jaga kualiti 
dik nanti kasteme lari.. lagi satu napa isi kelapanya
Keras dan tak berapa hancur.. nak kata ramai 
Orang taklah sangat masatu hujan.. hmmmmm

Jam dah nak jejak 4.30 ptg.. mohla kita gerak ke
Hospital melaka tu.. niat datang situ nak ziarah
Kawan sakit..sampai hospital kene duduk luar..
sebab budak2 kan takboleh bawak masuk..
Cik suami masuk dalam di wad kritikal..

Selesai ziarah dalam 5.30 petang lebih kurang..
Rasa nak ajak jalan.. tapi sangat tak sesuai..
Dah petang sangat.. nak ke bandar hilir kompom
Sesak gila dengan jem.. nak ke ayer keroh ape ada?
Tutup dah kawasan jenjalan kat situ.. lagipun 
Kuat jerebunya.. memang tak syok nak jalan..

Pusing2 melaka.. sambil tu gugel2 jap..
Cik laki ajak ke tempat hang tuah..
Ha ok la jugak.. sepanjang hidup dulu 
Memang duduk melaka takde penah pun
Melawat tempat hang tuah.. so tak tau..

Apelagi sahabat baik kami kan ada.. 
Encik waze.. sampai jugak tapi dah jam 6..



Jumpa masid jamek dulu..
Cantik gak kawasan sejarah ni dijaga
Bersih dan aman je kat sini..



Ni peta.. apa ada di perkampungan hang tuah..
Baca la sendiri malaih plak nak cite haha..



Nila perigi hang tuah.. first time tengok..
Gerun je sebab dalam dan gelap..
Cuma nampak ikan je ada berenang2..


Dan yang rare sekali.. air dia wangi..
cik laki basuh muka dan kaki dan tercium
bau wangi.. saya nyibuk shopping kat 
gerai belakang tu tak heran kat perigi haha

tapi bila dibagitau wangi.. dan cium sendiri
alamakkk memang wangi pulak air dia..


hapdet status ke bangggg...


Haaa ada gak gamba cik joyah ngan anaknya
yang dah meragam nak tido.. haha sorila nak oi..
Mak ko nak nengok2 jap sini ape ada...




ni budak dah lapar.. nasib baik ada gerai tu..
boleh gak beli biskut oreo buat lapik perut..
Belakang tu muzium kot kalau tak silap..
tak dapat masuk sebab dah tutup..


Ok dah habis cite meraun di perkampungan hang tuah..
dah nak senja.. so semua dah tutup... dapat tengok
Perigi je.. lain kali ada masa leh datang lagi..

Malam tu plan ingat nak ajak besday boy makan
Kat mana2 restoran yang best kat melaka banyak
tempat makan best.. bercadang nak ajak ke
Restoran tomyam klasik.. lama gile tak rasa
Tomyam dia yang melampau sedap tu..

Pegi google kalau nak tau pasal restoran tu..
Tak silap masa duk sana 3,4 kali je sempat datang..
Makanan dia memang supersedap.. harga dia
Pun superpower gak.. tapi takde jeki nak bawak..
Malam tu bibik abang dah masak.. bila makan
sedap pulak tu.. bertambah2 makan.. torrbaekk!!

malam tu kami pulang ke batu kikir.. dah datangg
Melaka wajib balik kampung la jap.. 2 malam dijamu
Nasi arab.. untuk meraikan besday boy.. sayang gamba 
Spesial pebret menu cik laki tu ada dalam wasap..
dah dapat gamba dari enset kakak lupe pulak
nak donlod.. haa laa.. kenangan tu.. 

So tragedi di hari jadi encik suami tersayang ialah
TAKDE KEK hahhhhaa.. semua jenis makann saje..
Takde sempat nak berbeli kek bagai.. takpe kot ya?
Kami bukan lah peminat kek.. so tak heran..
Yang penting dapat makan sedap dan jalan2..

Ok sekian cerita basi bulan lepas.. 
Baru dapat hapdet ha.. aiyolaa!! 


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, October 14

ALFATIHAH - ADIK MUHAMMAD FIRDAUS DULLAH





Ingat lagi tak adik ni... terkejut dengar berita
pemergian adik ni tengahari tadi... Innalillah..

sebak dan pilu suatu masa dulu dengan keadaan dia..
harini di tahun baru.. adik ni pergi... T___T
adik firdaus menuju ke syurga firdaus..
semoga bahagia dan tenang kamu di sana dik..

Adik ni meninggal disebabkan sawan..
meninggal dunia semasa dalam perjalanan
ke hospital jam 1.15 petang.. info dari
Berita Harian Online.. 


ALFATIHAH


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

RAHSIA RAWATAN BOTOX YANG SELAMAT



HANYA DENGAN MEMAKAI KRIM,
KULIT ANDA SEPERTI MEMAKAI BOTOX!!



BIOBOXT CREAM.. produk yang sangat demanding
di pasaran Malaysia... Formulasi terkini khas
untuk anti-aging produk untuk mengatasi
pelbagai punca masalah penuaan kulit..
sangat berkesan untuk menghilangkan 
garis halus dan kedutan di wajah..

SIAPA YANG PERLUKAN BIOBOXT CREAM NI?
★ Anda yang sudah ada kedutan dan garis halus
★ Anda yang ingin awet muda selalu
★ Anda yang ingin kembali berwajah remaja
★ Anda yang ingin menegangkan kulit
★ Anda yang ingin menganjalkan kulit


KEGUNAAN BIOBOXT CREAM
♥ Menghilangkan kedutan dan garis halus
♥ Menganjalkan kulit yang sudah kendur
♥ Melembapkan kulit daripada kulit kering
♥ Menegangkan kulit seperti buah tomato

KEISTIMEWAAN BIOBOXT CREAM
◆ 100% menggunakan bahan semulajadi
◆ Bahan terbaik khas untuk penjagaan kulit
◆ Rawatan yang tidak menyakitkan 
◆ Tiada kesan sampingan pada kulit
◆ Formulasi terbaik untuk menegangkan 
menganjalkan dan melembapkan kulit


KANDUNGAN BIOBOXT CREAM
● BonT-L Peptide 
Bahan aktif dalam bioboxt
~ Sejenis protein sintetik yang bertindak
seperti botox iaitu untuk menegangkan kulit

● Olive Oil
Pati minyak zaitun yang kaya dengan vitamin E
~ Sebagai antioksidan yang mencegah penuaan
dan mengekalkan keremajaan kulit

● Alpha Lipoic Acid
Anti oksidan yang bertindak ke atas radikal bebas,
 memperbaiki tekstur dan menganjalkan kulit

 ● Allanton 
Merangsang penghasilan kulit baru
dan melembapkan kulit

● Centella Asiatica Extract (pegaga)
Agen anti penuaan dan merangsang
penghasilan kolagen

CARA PENGGUNAAN BIOBOXT CREAM
》Cuci wajah anda menggunakan pencuci muka
》Keringkan dulu muka selepas di cuci
》Sapukan toner jika anda memakai toner
》Sapu juga serum jika anda memakai serum
》Sapukan sedikit bioboxt cream di wajah dan leher
》 Tumpukan sapuan di bahagian yang 
mempunyak kedutan dan garis halus
》 Urutkan muka dan leher itu menghala
ke atas bukan menyapunya ke bawah
》 Jaga sapuan anda jangan masuk mata




BIOBOXT CREAM
■ Tube : 30g
■ KKM : NOT130201990K
Harga : RM128

Nak harga promosi?
whatsapp segera 0168880684 atiah
(Sementara stok masih ada) 






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

RAWATAN 'BOTOX' PALING JIMAT



HANYA DENGAN MEMAKAI KRIM,
KULIT ANDA SEPERTI MEMAKAI BOTOX!!



BIOBOXT CREAM.. produk yang sangat demanding
di pasaran Malaysia... Formulasi terkini khas
untuk anti-aging produk untuk mengatasi
pelbagai punca masalah penuaan kulit..
sangat berkesan untuk menghilangkan 
garis halus dan kedutan di wajah..

SIAPA YANG PERLUKAN BIOBOXT CREAM NI?
★ Anda yang sudah ada kedutan dan garis halus
★ Anda yang ingin awet muda selalu
★ Anda yang ingin kembali berwajah remaja
★ Anda yang ingin menegangkan kulit
★ Anda yang ingin menganjalkan kulit


KEGUNAAN BIOBOXT CREAM
♥ Menghilangkan kedutan dan garis halus
♥ Menganjalkan kulit yang sudah kendur
♥ Melembapkan kulit daripada kulit kering
♥ Menegangkan kulit seperti buah tomato

KEISTIMEWAAN BIOBOXT CREAM
◆ 100% menggunakan bahan semulajadi
◆ Bahan terbaik khas untuk penjagaan kulit
◆ Rawatan yang tidak menyakitkan 
◆ Tiada kesan sampingan pada kulit
◆ Formulasi terbaik untuk menegangkan 
menganjalkan dan melembapkan kulit


KANDUNGAN BIOBOXT CREAM
● BonT-L Peptide 
Bahan aktif dalam bioboxt
~ Sejenis protein sintetik yang bertindak
seperti botox iaitu untuk menegangkan kulit

● Olive Oil
Pati minyak zaitun yang kaya dengan vitamin E
~ Sebagai antioksidan yang mencegah penuaan
dan mengekalkan keremajaan kulit

● Alpha Lipoic Acid
Anti oksidan yang bertindak ke atas radikal bebas,
 memperbaiki tekstur dan menganjalkan kulit

 ● Allanton 
Merangsang penghasilan kulit baru
dan melembapkan kulit

● Centella Asiatica Extract (pegaga)
Agen anti penuaan dan merangsang
penghasilan kolagen

CARA PENGGUNAAN BIOBOXT CREAM
》Cuci wajah anda menggunakan pencuci muka
》Keringkan dulu muka selepas di cuci
》Sapukan toner jika anda memakai toner
》Sapu juga serum jika anda memakai serum
》Sapukan sedikit bioboxt cream di wajah dan leher
》 Tumpukan sapuan di bahagian yang 
mempunyak kedutan dan garis halus
》 Urutkan muka dan leher itu menghala
ke atas bukan menyapunya ke bawah
》 Jaga sapuan anda jangan masuk mata




BIOBOXT CREAM
■ Tube : 30g
■ KKM : NOT130201990K
Harga : RM128

Nak harga promosi?
whatsapp segera 0168880684 atiah
(Sementara stok masih ada) 





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, October 11

RAHSIA KULIT TEGANG ANJAL DAN SENTIASA MUDA



HANYA DENGAN MEMAKAI KRIM,
KULIT ANDA SEPERTI MEMAKAI BOTOX!!



BIOBOXT CREAM.. produk yang sangat demanding
di pasaran Malaysia... Formulasi terkini khas
untuk anti-aging produk untuk mengatasi
pelbagai punca masalah penuaan kulit..
sangat berkesan untuk menghilangkan 
garis halus dan kedutan di wajah..

SIAPA YANG PERLUKAN BIOBOXT CREAM NI?
★ Anda yang sudah ada kedutan dan garis halus
★ Anda yang ingin awet muda selalu
★ Anda yang ingin kembali berwajah remaja
★ Anda yang ingin menegangkan kulit
★ Anda yang ingin menganjalkan kulit


KEGUNAAN BIOBOXT CREAM
♥ Menghilangkan kedutan dan garis halus
♥ Menganjalkan kulit yang sudah kendur
♥ Melembapkan kulit daripada kulit kering
♥ Menegangkan kulit seperti buah tomato

KEISTIMEWAAN BIOBOXT CREAM
◆ 100% menggunakan bahan semulajadi
◆ Bahan terbaik khas untuk penjagaan kulit
◆ Rawatan yang tidak menyakitkan 
◆ Tiada kesan sampingan pada kulit
◆ Formulasi terbaik untuk menegangkan 
menganjalkan dan melembapkan kulit


KANDUNGAN BIOBOXT CREAM
● BonT-L Peptide 
Bahan aktif dalam bioboxt
~ Sejenis protein sintetik yang bertindak
seperti botox iaitu untuk menegangkan kulit

● Olive Oil
Pati minyak zaitun yang kaya dengan vitamin E
~ Sebagai antioksidan yang mencegah penuaan
dan mengekalkan keremajaan kulit

● Alpha Lipoic Acid
Anti oksidan yang bertindak ke atas radikal bebas,
 memperbaiki tekstur dan menganjalkan kulit

 ● Allanton 
Merangsang penghasilan kulit baru
dan melembapkan kulit

● Centella Asiatica Extract (pegaga)
Agen anti penuaan dan merangsang
penghasilan kolagen

CARA PENGGUNAAN BIOBOXT CREAM
》Cuci wajah anda menggunakan pencuci muka
》Keringkan dulu muka selepas di cuci
》Sapukan toner jika anda memakai toner
》Sapu juga serum jika anda memakai serum
》Sapukan sedikit bioboxt cream di wajah dan leher
》 Tumpukan sapuan di bahagian yang 
mempunyak kedutan dan garis halus
》 Urutkan muka dan leher itu menghala
ke atas bukan menyapunya ke bawah
》 Jaga sapuan anda jangan masuk mata




BIOBOXT CREAM
■ Tube : 30g
■ KKM : NOT130201990K
Harga : RM128

Nak harga promosi?
whatsapp segera 0168880684 atiah
(Sementara stok masih ada) 






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, October 3

CARA MUDAH DAN MURAH HILANGKAN KEDUTAN DAN GARIS HALUS



HANYA DENGAN MEMAKAI KRIM,
KULIT ANDA SEPERTI MEMAKAI BOTOX!!



BIOBOXT CREAM.. produk yang sangat demanding
di pasaran Malaysia... Formulasi terkini khas
untuk anti-aging produk untuk mengatasi
pelbagai punca masalah penuaan kulit..
sangat berkesan untuk menghilangkan 
garis halus dan kedutan di wajah..

SIAPA YANG PERLUKAN BIOBOXT CREAM NI?
★ Anda yang sudah ada kedutan dan garis halus
★ Anda yang ingin awet muda selalu
★ Anda yang ingin kembali berwajah remaja
★ Anda yang ingin menegangkan kulit
★ Anda yang ingin menganjalkan kulit


KEGUNAAN BIOBOXT CREAM
♥ Menghilangkan kedutan dan garis halus
♥ Menganjalkan kulit yang sudah kendur
♥ Melembapkan kulit daripada kulit kering
♥ Menegangkan kulit seperti buah tomato

KEISTIMEWAAN BIOBOXT CREAM
◆ 100% menggunakan bahan semulajadi
◆ Bahan terbaik khas untuk penjagaan kulit
◆ Rawatan yang tidak menyakitkan 
◆ Tiada kesan sampingan pada kulit
◆ Formulasi terbaik untuk menegangkan 
menganjalkan dan melembapkan kulit


KANDUNGAN BIOBOXT CREAM
● BonT-L Peptide 
Bahan aktif dalam bioboxt
~ Sejenis protein sintetik yang bertindak
seperti botox iaitu untuk menegangkan kulit

● Olive Oil
Pati minyak zaitun yang kaya dengan vitamin E
~ Sebagai antioksidan yang mencegah penuaan
dan mengekalkan keremajaan kulit

● Alpha Lipoic Acid
Anti oksidan yang bertindak ke atas radikal bebas,
 memperbaiki tekstur dan menganjalkan kulit

 ● Allanton 
Merangsang penghasilan kulit baru
dan melembapkan kulit

● Centella Asiatica Extract (pegaga)
Agen anti penuaan dan merangsang
penghasilan kolagen

CARA PENGGUNAAN BIOBOXT CREAM
》Cuci wajah anda menggunakan pencuci muka
》Keringkan dulu muka selepas di cuci
》Sapukan toner jika anda memakai toner
》Sapu juga serum jika anda memakai serum
》Sapukan sedikit bioboxt cream di wajah dan leher
》 Tumpukan sapuan di bahagian yang 
mempunyak kedutan dan garis halus
》 Urutkan muka dan leher itu menghala
ke atas bukan menyapunya ke bawah
》 Jaga sapuan anda jangan masuk mata




BIOBOXT CREAM
■ Tube : 30g
■ KKM : NOT130201990K
Harga : RM128

Nak harga promosi?
whatsapp segera 0168880684 atiah
(Sementara stok masih ada) 





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...