Bukan Blog Kamu: August 2015

Saturday, August 29

TIPS JADI KAYA DALAM 3 HARI..!!




Tertengok kat fb.. nak share dalam bloglah..
senang nak rujuk nanti.. hehe.. anda2 pun
boleh guna tips hang berguna ni.. kredit tips
murah rezeki ni dari jutawan Felinna Nadea..
mohon share di sini ya.. makasihhh...











Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, August 26

MISTERI LAYAN LAGU LAMA JAM 3 PAGI




tajuk entry yang sangat berterus terang...
kalau tak baca cerita pun tau dah ape nak cerita...
jarang2 buat ni haha.. ni karang blog ni pun dah
3.30 pagi ni ha.. ehh tak tido ke?

ada keje penaipan sikit nak buat guna komputer..
kebetulan anakanda si nopal ni takleh tido
sama cam mak dia dah tido awal tadi patu terjaga..
udahh skang takleh tido dan membiarkan cik laki
dan anak gadisnya si nafisa tidur berdengkuran...

ada keje nak buat.. sambil taip2 guna WORD yang 
dah jarang guna tu kita pasang la lagu.. koleksi 
lagu mp3 dalam laptop cik laki ni.. ada pulak satu
folder yang gua simpan dulu.. korek2 tengok
eh ni lagu koleksi kita ni ha... select all play la..

alaa.. ni yang tak suka dengar lagu lama sambil 
buat kerja ni.. mula la nak imbas trobek 
bila dengar lagu tu.. teringat zaman2 sekolah..
bila dengar lagu ni.. teringat zaman2 kawan kat uitm..
dengar lagu lain teringat zaman2 belajar kat kolej..

nak rare sikit bukan dengar lagu lame melayu 
yang biasa dengar tu.. tapi dengar lagu omputeh
di zaman2 kegemilangan diorang dulu yang skang
ni tah ade lagi ke tidak tak tau la haih...

tapi kalau dengar lagu melayu lama zaman 80an 
atau 90an plak teringat kekasih hati yang tengah
berdengkuran pulak tu.. ni yang maleh nak layan ni..
ghindduu hahah.. *tetibe* pekene nak rindu satu umah?

ok tuje nak cerita.. dengar lagu lama..
rindu kat kawan lama.. imbas banyak kenangan
lama.. esok nak pm sorang2 la diorang dalam pesbuk
tu ha.. ade je diorang ni.. tapi takdan nak berburak..

Ok keje pun dah siap.. marilah meniduri..
selamat malam dan selamat pagi dunia..

hihihi..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, August 17

MISTERI BUNYI JAM 1 PAGI



Pagi tadi cerita pasal kak ipar kene kacau..
kami lakimini pun ada kene kacau bebaru ni..


masa tu layan movie.. kat astro je.. tak ingat 
pulak channel gapo.. hbo ke cinemax ke tahlah..
layan cite omputey.. tajuk pun tak ingat kehkeh..
main tengok je patu sedap pulak layan jelah..

masuk jam 1 lebih pagi.. tetiba dengar bunyi
dari luar rumah.. mula2 buat tak tau je..
patu kerap pulak bunyinya.. tanya cik abang..

"dengar tak bunyi tu?"
"aah dengar jugak.. bunyi ape eh?"
"ntah.. abang g la tengok.. kucing kot"
"takkan kucing.. pelik bunyinya"

merenung sesame sendiri..
bunyi lagi...

"eh jom tengok"

bila tinjau kat di sebalik langsir pintu
kami nampak seekor makhluk aneh..
makhluk yang tak pernah tengok
depan2 macam tu... hitam dan berbulu..
ekornya panjanggg badan belang2..
memang betul la bukan kucing...

dia renung kami balik...
saya bukak lampu nak kasi
dia takut pulak.. dia ingat dia renung2
kita camtu ingat kita takut arr??

lepas dia cabut lari kami sambung tengok
movie balik.. malas la amik port dah huhu..
kata cik asben.. dia tu musang.. camtu ke
rupa musang.. jap eh nak google...

aah betul la musang.. saya google musang
dapat gambar ni.. sejibik rupanya macam
malam yang kami skodeng tu.. 

ape ke pelik tengah pekan ipoh ni ada musang..
ular lipan tu memang tak heran la ada saje..
asben memang penah jumpa la ular kat dalam
longkang depan rumah ni... nak demam katenye..

tak taula musang ni bahaya ke tak spesisnya..
memang selalu nampak.. ingatkan kucing..
tapi ekornya panjang takde ghoman kucing pun..
dan selalu nampak malam2 je.. siang2
dia melangsit je kot keje dia.. melangsit tu
maknanya meroloh atau bahasa lainnya tido.. hihi

maknanya tak misteri sangatlah kan..
misteri bunyi musang di tengah malam..
acik tak bela ayam la cik musangg oii..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

PENGALAMAN DIGANGGU HANTU DIBILIK HOTEL



Anda ada pengalaman diganggu makhluk halus di
mana2 hotel atau resort tak??? cerita yang ni memang
serammm... huhu.. tapi bukan kisah sendiri la haha..

kejadian baru je berlaku malam tadi di sebuah resort
di Kelantan di mana kakak ipar saya menginap semalam..
tabik springg betul la.. dalam takut2 tu sempat jugak dia
upload video beliau diganggu.. tak caya? tengok video
bawah ni.. kalau anda lemah semangat toksahla tengok
kang malam kang tak boleh tidur pulak.. bila tengok
video ni semalam aku pulak takleh tido kotau haha..
asyik nengok langsir rumah ni pulak huhuhu...


saya cerita sikit kalau taknak tengok video ni...
kak ipar saya sempat merakam langsir ni bergerak 
sendiri.. mula2 takde la heran.. tapi bila dah tengok
video ni ingatkan gerak macam ditiup angin...
rupanyaa.... haishh.. tengok la sendiri hii hii hii...

perbualan dalam facebook semalam..
amik part2 penting jela ye.. tak copy
semua.. panjang benau plak dengan komen2..
kalau tak jelas klik gambar kasi besar sikit..






kalau saya yang terkena sorang2 camtu
kompom dah cabut lari huhuhu..
nanges sorang2 uwaa uwaa..

seremm betoiii.. tq kak ela sudi bagi share
kisah ni.. akan datang kalau menginap
di mana2 hotel atau resort kene baca siap2..
setakat ni belum pernah lagi kene ganggu
camni.. bila dah tengok ni seremm la pulak..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, August 14

KEISTIMEWAAN NANO-E DAILY SERUM GEL DR NORMAN



Penerangan tentang keistimewaan
Nano-E Daily Serum Gel daripada Dr Norman.







TESTIMONI







BERMINAT ???
info lanjut boleh whatsapp saya 
0168880684.. wasap sahaja ya...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

RAHSIA CANTIK SEMULAJADI TANPA MEKAP





Sejak kawen dah tak berapa minat nak keluar rumah
 dengan mekap tebal.. lagi dah banak pinak ni mane
ade masa nak mekap kale2 muke sama macam
zaman mude bujang2 dulu kan kihkihkih..

saya takde masalah sangat kulit muka.. setakat
jenis muka berminyak aje dan tona tak sekata..
ada la parut sikit2 tapi parut cikenpox la..

itu dulu.. lepas kawen.. takde masa sangat
nak membelek muka sibuk dengan tugas harian..
surirumah yang meniaga.. pempaham jela.. sibuk!
jadi bila tak jaga sangat maka datangla masalah kulit
tambahan lagi bila dah mengandung beranak bagai..

dapat anak yang kedua ni.. saya baru terhegeh2
nak jaga muka balik kehkeh.. satunya sebab
saya tengah buat bisnes produk kecantikan..
duanya bila tengok muka yang makin kusam
dan comot dimamah usia.. dah 31 dah umurnya!

nak jual barang kecantikkan tokeynya mustila
mau santek jugak maa.. guna pakai dan tengok
lah hasilnya.. bila ada perubahan yang ketara
mestila rasa sukaaa... tak perlu dah nak
mekap tebal bubuh krim tebal.. bedak sampai
kepuh2 muka haha.. pastu asyik nak tacap je..


tengok muka sebelum tu ha.. comot kan..
tak jaga sangat skintag pun muncul.. kulit
pucat kusam, tona tak sekata, berminyak2..
ishh memang comotlah!! sendiri pun malu tau..

tapi setelah mensantekkan diri sebulan yang lalu
akhirnya berubah jugak.. muka dah cuci..
ditambahkan dengan penggunaan serum ajaib..
pakai jugak mask dan krim pelembap muka..
tapi sejak guna serum ajaib tu.. pelembap
muka tu pun dah jarang pakai sebab 
serum tu sendiri dah sedia ada pelembapnya..

suami pun tegur "ayang makin putih pulak"
yela.. serum tu boleh putihkan kulit jugak hehe..
pernah gak tanya.. "lain tak muka ayang sekarang
dengan yang sebelum ni masa peknen dulu"
direnungnya muke kita dia cakap.. "aah lain la..
ada beza.. cerah dah satu muka ni.."

sukekite lakikite cakap camtu.. ada la ayat lain
tayah la cerita detail.. campoyo lak kang agagaga..



tak perlu dah mekap tebal.. pakai serum je dah..
lepas letak serum pulak tengok tahap 
kerajinan macam mana.. kalau rajin pakai 
bb cream babykiss yang best tu.. kalau tak rajin
pakai bedak baby je.. anak punya bedak banyak
lah maknya pun sapu sekali... wangiiii.. hehe..

paling suke sekali muka dah tak berminyak..
kalau dulu dahla mekap tebal.. pastu berminyak
pulak dah.. jenuh la asyik nak tacap je kat zone T tu
suka kulit muka sekarang ni.. dah tak kusam..
ada glowing2 sikit.. dah licin sikit kulit makin cerah..
dan tak berminyak.. lembutttt je kulit muke hehe..
bukan puji melangit.. tapi sukakan perubahan tu..
nah tengok gambar ni dekat2.. takde edit2 punya..
bedak pun tak pakai.. amik gambar sebelum tidur..

ok ada sesape nak info lanjut wasep2 kite okeh..
nanti boleh terangkan detail pasal serum tu..
nak tanya pasal babykiss pon boleh maaa...

atiah 0168880684 jangan call.. memang tak angkat..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, August 9

CARA TERBAIK HILANGKAN JERAGAT ATAU PIGMENTASI



Awak ada pigmentasi ke? atau kata lainnya jeragat??
jangan ternak jeragat ni.. dan jangan biarkan ia
membiak dengan banyak nanti susah nak hilang..
kalau nak hilangkan kene guna rawatan laser..
kos rawatan laser untuk jeragat lebih RM500 tau..



sekarang ada pilihan.. guna aje Serum Dr Norman..
istimewa sangat serum yang kaya dengan vitamin C
dan vitamin E ni merupakan hasil kajian terperinci
dan inspirasi oleh Dr Norman sendiri.. Dr Norman
ialah Doktor Perubatan Am, Pakar dalam bidang 
Perubatan Estetik, Anti Penuaan dan Regeneratif..


ok sambung balik.. kalau anda ada masalah jeragat
dan nak cuba hilangkannya apa kata anda cuba
guna serum ni.. ada tapi.. kalau mild jeragat ok la
kalau jeragat yang dah tebal mungkin susah nak hilang..
ok tengok testimoni kakak2 yang dah guna serum ni.
nampak sudah perubahan jeragat pada mereka kan...







Nak cuba? mana tau boleh bantu masalah jeragat tu..
ada pape nak tanya boleh carik saya okeh..
0168880684 (atiah) whatsapp je ye.. call2 memang 
takkan angkat.. hehe.. jangan mareee...

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

PENAWAR TERBAIK UNTUK JERAWAT




Pertanyaan paling banyak yang selalu saya dapat
ialah masalah jerawat.. bila ada jerawat memang
agak mengganggu kejelitaan dan kekacakkan wajah kan?
boleh menyebabkan kurang keyakinan diri...


Nak buat rawatan laser kosnya cecah ribuan ringgit..
nak buat acne treatment pun cecah ratusan ringgit..
jadi sekarang ni ada pilihan baru... gunakan SERUM..
serum ni bukan krim atau ubat jerawat pulak ya..

Produk terbaru dari Dr Norman.. 
NANO-E DAILY SERUM GEL


Nak tau? Serum ni tersangat istimewa sebab
ia terhasil dari inspirasi dan kajian terperinci
oleh Dr Norman sendiri.. bukan cedok produk
luar dan brandingkan semula.. bukan yaa..
serum ni kaya dengan vitamin C dan vitamin E yang 
sangat bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit..

Saya selaku pengguna sudah jatuh cinta dengan
serum ni.. ia telah membuatkan kulit wajah saya
semakin sihat cantik dan berseri.. bukan puji diri
ya tapi puji diri la hahaha.. ok memain plak..
ni muka saya sendiri sebelum selepas guna serum


Salah satu fungsi serum ni mampu mengecutkan
jerawat dan mengurangkan juga parut jerawat..
ok tengok gambar bawah ni.. jerawat itu milik
suami saya sendiri.. tetibe je datang tanpa diundang..
apelagikk.. saya halau la jerawat tu dengan kejamm..

saya sapu je secoet je kat atas jerawat tu..
dan dalam masa 2,3 jam saya tinjau balik jerawat tu
dah mula mengecutkan diri.. haha tau takutt!!
dan esoknya saya halau lagi sekali.. maka pergilah
jerawat tu tanpa dapat dikesan lagi seperti gambar
selepas tu.. ni kisah benar ya.. bukan kisah tak benar..
ok ni kisah jerawat baru nak tumbuh.. ape cerita
pulak kalau memang dah lama tumbuh jerawat...
jerawat yang tumbuh pada bibir suami saya

ni pulak gambar anak buah saya.. dia baru cuba..
ha tengokk.. dalam seminggu dah mula nampak
perubahan pada jerawat dia mula mensurutkan diri..
kalau dia menten je pakai insyallah tak lama lagi
hilanglah keseluruhan jerawat beliau itu...
nanti saya update lagi beliau ni lepas sebulan
penggunaan serum ni.. kita tengok nanti ya...
anak buah saya yang baru cuba guna serum ni


ok ape lagi kelebihan lain serum ni??
* Awet muda
* Mencerahkan kulit
* Mengecutkan jerawat
* Mengurangkan parut 
* Mengurangkan kedutan
* Perlindungan matahari
* Sebagai pelembap

Bestkan.. ?? nak cuba?? mana tau
anda mampu mengubah wajah anda
tampil lebih cantik jelita kacak bergaya??

Sebarang pertanyaan boleh carik saya ya..
0168880684 (atiah) whatsapp sahaja..
jangan call.. memang tak kan angkat hihihi..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, August 7

Terkejut dengan kejutan yang mengejut!


Apahal tajuk atas tu ha??

Bawak si baby checkup 2 bulan kat kk greentown..
Dah setel cari port makan pulak.. asben ngajak la
datang sini.. angsana mall.. yang dulu dikenali
sebagai greentwon mall (gm) port lepak zaman
mudemudi berchenta dulu.. nak seprais kata
silaki.. huh nak seprais pe plak neh..

sebelum sampai kat foodcourt ni.. 
tersengih2 beliau pastu cakap..
"Jangan terkjeut ehh jangan terkejut eh"
 "Kenapa kenapa kenapa?" Tanya saya..

Bila dah masuk.. wahhhhh tuje perkatann
yang keluar dari mulut.. dah barula kateko..
sejukk.. nyaman... selesa dan cantik dah..
Punya lah lama tak datang makan sini..
sekali dah berubah daaa.. taktau la plak..




Siap ada tempat nak main lagi..
bolehla lepas makan boleh lepak
main game santai2 kat sini..

lepastu ajak asben ke kedai gajet melayu yang 
makin popular kat dlam gm ni.. (ala dah bese panggil
gm la sejak dulu.. susah nak tukar angsana)

Niat dihati nak beli usb cable cap remax tu..
kedai ni jual rm5 je katekoooo..
tapi masa datang tu stok abih la pulakkk..
kenapa jadi rebutan? Sebab kat kedai biasa
Selalunya usb cable tu mmg mahal dalam
20-40 ada orang jual tau.. tapi kedai ni jual
RM5 je??? Memang kene serbulaaaa!

Tapi saya beli gak yang high speed ni..
yelah org niaga mcm saya ni yang bekerja
guna empon sepanjang masa memang
cepat je bateri habis.. so nak caj memang
nak kene pakai usb yang bagus2 sikit..

dapat jugak cable remax.. yg ni jenis nipis tu..
kalau kedai lain yang saya survey harga dia
dalam 30-60 kotau.. tapi dia jual rm20 je??
memang terus sambar la satu kale pink hihi..

dah pakai memang best gilaa.. dalam 2jam 
boleh dah full charge.. kalau tau dulu 4,5 jam
baru nak penuh.. tu pun kalau sempat penuh..
ni kang tak penuh lagi dah cabut.. malas nak
tunggu lelame weh.. senang cerita kedai
gajet milik orang melayu kita ni memang terbaik
dan murahhhh! Orang luar ipoh pun boleh beli..
cari facebook dia.. boleh order online...
IMIKA GREENWORK 

Ha nila kedai dia.. sebelah je ngan foodcourt tu..
sukasuki je saya promot kedai ni hehe.. kredit gambar
kedai ni amik dari fb diorang.. imika greenwork..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, August 6

RAWATAN JERAGAT / PIGMENTASI PALING BERKESAN



Awak ada pigmentasi ke? atau kata lainnya jeragat??
jangan ternak jeragat ni.. dan jangan biarkan ia
membiak dengan banyak nanti susah nak hilang..
kalau nak hilangkan kene guna rawatan laser..
kos rawatan laser untuk jeragat lebih RM500 tau..



sekarang ada pilihan.. guna aje Serum Dr Norman..
istimewa sangat serum yang kaya dengan vitamin C
dan vitamin E ni merupakan hasil kajian terperinci
dan inspirasi oleh Dr Norman sendiri.. Dr Norman
ialah Doktor Perubatan Am, Pakar dalam bidang 
Perubatan Estetik, Anti Penuaan dan Regeneratif..


ok sambung balik.. kalau anda ada masalah jeragat
dan nak cuba hilangkannya apa kata anda cuba
guna serum ni.. ada tapi.. kalau mild jeragat ok la
kalau jeragat yang dah tebal mungkin susah nak hilang..
ok tengok testimoni kakak2 yang dah guna serum ni.
nampak sudah perubahan jeragat pada mereka kan...




Nak cuba? mana tau boleh bantu masalah jeragat tu..
ada pape nak tanya boleh carik saya okeh..
0168880684 (atiah) whatsapp je ye.. call2 memang 


takkan angkat.. hehe.. jangan mareee...

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...