Bukan Blog Kamu: April 2014

Wednesday, April 30

30 April : Happy Anniversary Umu Atiah Amirul Khairudin Bert Alex


Setelah perkenalan dan perkawanan kami di Uitm Sri Iskandar
semenjak 2002 akhirnya kami disatukan pada tarikh harini 
30 April tahun 2011.. setelah diikat di hari pertunangan 5 Jun 2010..

muncul seorang jejaka yang bernama Isaac Nawfal baru berusia
setahun 6 bulan yang masih belum beradik lagi ya tuan2 dan puan2..
bak kate omputey. kamingsunnn.. insyallah kalau ada rezeki diizinkan..


Buat tatapan > Amirul Khairudin (Sir Alex) .... selamat ulangtahun
 hari menikah.. jangan silap lagi, 1 Mei hari menyanding ye Sir Alex..
mekaseh dengan hadiah nota 8.. lebiyuuuuu... hehehehe...
syukur pada Tuhan dijodohkan dengan Sir Alex... 
terima kasih jadi suami dan apak yang sangat baik buat binimu
 dan anak kamu... terima kasih banyak2 dengan segala jasa budi baik, 
segala bantuan, kasih sayang, cintan centon, dan segala2nya 
tak terucap ape lagi dah.. terima kasih banyak2 lalenkk.... 
maafkan apa yang terkurang, tersalah, tersilap, terdosa,
dan segala yang ter2 lagi maaf dipohonkan hehehe..
muge2 ikatan dan hubungan lakimini ini bahagia dan kekal 
hingga ke sorga hendaknya.. aminnn... ok tata...
dengan hero tamil saya yang romantik ini  haha



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, April 28

TIPS BAYI TIDUR LENA



Rengekan bayi ketika tidur tanda dia tidak tidur lena. Ia sangat 
meresahkan ibu dan ayah. Ini memang perkara biasa yang sering
 berlaku dalam kalangan bayi baru lahir. Sudah puas didodoi dan 
didukung untuk memastikan tidurnya lena, tetapi tidak sampai
 lima minit diletakkan bayi sudah terjaga.

Pening kepala ibu yang turut memerlukan rehat untuk
 memastikan si kecil tidur lena. Sebenarnya ada beberapa tip
 yang boleh dicuba untuk membolehkan bayi tidur lena.

1.Elakkan hubungan mata
Sebenarnya hubungan mata ke mata antara anda dengan bayi 
akan menyukarkan proses dia tidur lena. Oleh itu elakkan membuat 
hubungan mata ketika anda sedang mendukung dan mendodoi untuk
 menidurkannya. Hubungan mata hanya akan membuatkan si kecil 
menahan ngantuk dan meragam seterusnya menangis.

2.Mandikan
Keselesaan memainkan peranan penting untuk membolehkan
 bayi tidur lena. Badan berpeluh, lampin basah hanya akan membuatkan
 bayi tidak selesa dan sukar tidur. Oleh itu bersihkan badannya dengan
 mandikan sedikit supaya dia lebih selesa dan tenang untuk tidur.

3.Susukan dahulu
Kebiasaan seorang bayi atau kanak-kanak untuk mengenyangkan
 perutnya dengan susu bagi membantunya tidur lena. Oleh itu pastikan
 anda sudah menyusukannya supaya dia mudah tidur lena.

4.Sentuhan ibu
Sentuhan dan belaian membantu bayi untuk melelapkan mata
 dengan mudah. Bau badan ibu dan sentuhan kulit ke kulit
 membantunya tidur lena.

5.Menentukan waktu
Anda boleh mula mendisiplinkan bayi dengan rutin waktu tidur.
 Tetapkan masa tidurnya yang sama setiap hari. Pastikan anda
 melakukan aktiviti bersamanya sebelum itu seperti bergurau senda, 
berborak dan sebagainya supaya dia mudah berasa letih dan
 mengantuk sebaik tiba masa tidurnya.



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, April 17

KARIKATUR : Anda teringin wajah anda dikarikaturkan oleh pelukis terhebat ni??


Saya ada cerita best nak kasik tau sumorang nih...
rugi yang amat kalau saya selaku pengheboh blog ni 
tak warwarkan berita best lagi sensasasi.. hoho..

Saya ada sorang kawan ni... memang terer melukis..
dia ada ijazah seni bina landskap tau.. kawan saya ni sama2
belajar masa saya di Uitm Perak dulu.. dia sebilik dengan saya..
saya katil atas.. dia katil bawah hahah.. *tupunnakciteke?*

kami masih berhubung sampai sekarang.. tengok dunia kerjaya
beliau beralih arah kepada bidang karikatur.. dan saya jugak 
seorang peminat lukisan karikatur.. dah lama teringin nak tempah..
bila tengok kawan sendiri yang buat ni memang teruja sangatlah!!

jom tengok sampai bawah antara koleksi yang beliau ada...
ok gambar kami yang telah dikartunkan hehehehe... cantik kan..!!

ok ni contoh kalau nak hadiah kan untuk anniversary..
tak lama lagi kami punya anniversary hujung bulan ni..
hadiah dah dapat dah... terima kasih CYIRAA RAHIM
sangat2 suke, gayat serta terujeee!!! tq lalink.... hehe..



ok.. kalau anda minat nak tempah untuk anak anda pun boleh..
mesti anak anda riang gembira bila dapat tengok wajah sendiri
yang telah dikarikaturkan oleh beliau... kalau takde anak kasik 
hadiah la untuk anak buah ke, anak jiran ke, anak sahabat ke..
pastu frame kan.... alamakkk..  cantikkk laaaa!!! tengok ni...!





atau anda nak lukisan anda bersama partner anda...
kekasih?? kekasih gelap??musuh?? suami isteri??
anak beranak?? sahabat baik?? adik beradik??
haaa cantik sangat la tu... tengok contoh bawah ni untuk
kategori couple... jep sepah dengan syuib pun ada...
siyessss ssangat tomey dan santekkkk sangatt!!






saya tau yang kategori ni mesti ramai paling sukaaaaaa!!!
dah tentunya lukisan perkahwinan.. hantarkan gambar kawen 
anda yang anda rasa paling lawaaaa sekali dan tempah la..
sama ada nak buat poster ke.. hadiah kawen ke.. bunting ke..
atau saje2 tempah untuk perhiasan rumah anda...






lawa2 kan lukisan dia.. mesti ramai yang nak tau berapa pulak 
harganya... dalam kepala mesti ingat dalam 100?? 200?? 300??
takde lah.. murah je...!! sangat berpatutan.. lukisan yang cantik ni
ada 2 kategori... sama ada nak bewarna atau pun tidak...

KARIKATUR HITAM/PUTIH = RM20seorang sahaja!!!!!!
kalau berdua jadi la RM40.. ikut kepala la senang cerita...

KARIKATUR BEWARNA = RM30 je sorang wehh!!
sama jugak kalau berdua/bertiga ke ikut gandaannya..

ha kan saya dah kata murah sangat ni.. 
tula orang cakap tak percaya... hehehe...
nak tengok tuan nya masuk paper harian metro semalam?
siap bergambar dengan Tun Mahathir lagi kateko..
best kan beliau nih... hehe.. ha cepat la ape tunggu lagi..


beliau bukan buat karikatur je tau.. ada jugak buat bisnes
printing yang lain contohnya flyers ke.. kad kawen ke.. dll...
memang superb hasil kerja beliau ni... boleh tengok2 sini ya..

INSTAGRAM : CYIRAARAHIM
WHATSAPP : 012 -5541375
EMAIL : em_cyiraa@yahoo.com


pssstt pesanan tuan tanah : 
teringin nak saya iklan kan produk anda? carik saya...
teringin nak masuk harian metro?? carik saya...
chocobert84@gmail.com



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, April 15

PENDEDAHAN SEBENAR : En Md Said Buat Laporan Polis Akibat Azan Kuat




Rakyat Malaysia khususnya yang beragama Islam pasti terkejut dengan 
satu laporan polis yang tersebar baru-baru ini. Manakan tidak, 
jikalau si pembuat laporan adalah seorang non-muslim sudah tentu
 kita tidak terperanjat. Namun, kali ini adalah seorang lelaki melayu muslim.

Dan sudah tentu ramai yang marah akan tindakan lelaki itu. Namun agak
 menghairankan apabila gambar wajah lelaki itu seakan tidak 
melambangkan wataknya. Dengan ketayap yang sentiasa melekat di
 kepala dan perwatakan yang sederhana, sudah tentu ada perkara 
lain yang membuatkan beliau tampil membuat laporan polis itu.

Artikel pencerahan ditulis oleh seorang penduduk di kawasan kejiranan 
masjid itu. Beliau yang hanya mahu dikenali sebagai Jemaah Masjid 
Perjiranan Pasir Gudang menerangkan punca sebenar kejadian itu berlaku.
 Jom baca penerangan beliau dibawah:

Assalamualaikum
Mungkin sebahagian dari saudara2ku telah mengetahui isu report polis 
yang dibuat oleh En Md Said ( yg tersebar di FB dan Wassup ) tentang
 Tarhim dan Azan yang terlalu kuat oleh Masjid Perjiranan 9.
 Taman Air Biru. Pasir Gudang sehari dua inikan?

Saya rasa terpanggil untuk menerangkan isu 
sebenarnya apa sebab perkara ini terjadi :

Beliau adalah seorang jemaah yang amat istiqamah solat 
berjemaah di Masjid itu.  Sebelum ini beliau dan sebahagian dari jemaah
 masjid telah memaklumkan dengan AJK Masjid tentang bacaan 
Tarhim sebelum solat dan siri2 ceramah fardu ain yang pancarkan
 keluar masjid melalui 15 biji corong speker terlalu kuat sehingga
 terganggu anak-anak kecil yang hendak tidur, orang-orang tua yang sakit 
hendak berehat, anak-anak sekolah yang hendak ulangkaji pelajaran
 dan kaum-kaum ibu yang hendak solat.

Beliau bukan anti azan sebab sekuat manapun bacaan azan hanyalah
 sekitar 5minit sahaja, tetapi jika Tarhim dan siri2 ceramah sudah tentulah
 mengambil masa yang agak panjang terutamanya ceramah Haji yang
 adakalanya mencecah pukul 11malam.

Cuba kita bayangkan dengan jarak rumah kariah ada yang 10meter sahaja 
dari corong speker akan melalui perkara ini hari-hari......nak mengadu
 takut dikatakan Anti majlis ilmu, Anti Masjid, maka terpaksalah tanggung
 selamanya perkara ini biarpun Solat kaum ibu terganggu, anak2 kecil tak 
lena tidur, orang2 tua nak berehat, anak2 sekolah nak study dan lain2 lagi.

Perkara ini telah ditegur oleh Pengarah Jakim Dr Ismail Ibrahim dari 
tahun 2002 lagi tetapi masih ada lagi Masjid yang tak ambil kisah.
 Jika dulu kita dikampung-kampung jarak rumah yang agak jauh,
 pak bilal baca Tarhim kita seronok sebab didengari sayup-sayup aje,
 tapi tidak sama dengan suasana diTaman2.

Rasullah pun pernah menegur sahabatnya yang membaca Al Quran 
didalam masjid dengan suara yang kuat, apatah lagi jika siap guna 
15 biji speker ? sudah pasti menganggu jemaah yang lain. Fikir-fikirkanlah

Jom Mengajiiii tak ngaji ceroiiiilah.

Mohon ampun dan maaf jika pencerahan yang
saya berikan ini ada menyentuh mana-mana pihak.

Wassalam.



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, April 10

Anda Mencari Bisnes Secara Sambilan?




IKLAN...!! IKLAN....!! IKLAN...!!

Khas buat sesiapa sahaja yang berminat berniaga sahaja
yang tak minat tak boleh baca... yang minat je teruskan baca..
yang tak minat berniaga nak baca jugak??? okla bacala..bacala...

Anda nak mencari bisnes part time ya? boleh sesangat...
impikan pendapatan yang lumayan?? boleh sangat...
keluar dari kesempitan kewangan?? boleh sangat...

Jom join affiliate program pay per lead... (PPL)
paling mahal komisen di Malaysia...
anda akan di bayar RM3.00 per email..
biasanya komisen PPL ni dalam RM0.50 - RM1.00

Kerjanya senang.. ajak je rakan2 alam maya anda
daftar dalam LINK ini.. cuma masukkan nama
dan email... makin ramai yang daftar makin banyakla
komisen yang anda terima.. senang je kan??

ok selamat mendapat duit sampingan...










Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, April 9

WW # Raikan Adik Baru Nawfal





senang bila cik abang dah pakai motor..
maka nawfal dah ada adik boboi sekarang ni...
selaku peniaga macam saya perlukan kenderaan nak bergerak..
boleh pakai kereta balik kesana kemari kesinun... hehe..

buat cik laki yang suke jadi silent reader blog ni :
 bawak motor leklok.. jangan rempit2.. bawak
slow2 je ler.. 40km/j sudah.. hoho.. baca doa selalu...





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

RAWATAN LASER : BUANG TATOO DAN KECANTIKAN WAJAH




Anda ada tatoo?? nak buang tatoo?? boleh.. boleh!!
anda banyak bintik hitam?? jeragat?? dan masalah kulit
yang sukar dirawat?? yaa!! laser adalah rawatan yang paling 
digemari sebab mudah dan paling cepat berkesan..!!

Anda tercari-cari rawatan laser yang paling best dengan harga yang
berpatutan lagi berkesan?? saya pun pernah buat rawatan laser...
memang best... hilang segala bintik2 hitam di muka... licinnn je muka hihi..
pori2 mengecil... bintik hitam hilang serta merta.. memang best!!
meh sini tengok hasil saya bila dapat rawatan laser abang saya bikin..

ni gambar saya.. sebelum dan selepas laser.. tanpa edit2 ye!!
boleh baca entry penuh saya buat rawatan tu DISINI

Sebelum tu saya perkenalkan dulu doktor yang buat rawatan ni...


Dr Norman bin Mohd Norawi
MBBS , Kasturba Medical College , Manipal, India
Master in Anti Aging, Regenerative Medicine &
Medical Aesthetic , ( MScAARMMA) UCSI University

Pengasas dan Pemilik Klinik Dr Norman di Melaka dan N.Sembilan,
 Kini bertugas sebagai Konsultan Aesthetic, Anti Aging dan Regenerative
 Medicine di Klinik Dr Norman Batu Berendam, merupakan kolumnis
 dalam Harian Metro, Penulis buku kesihatan dan Penceramah Kesihatan

ok bagi sesapa yang berminat nak membuat rawatan laser
 atau nak buang tatoo atau apa2 rawatan yang berkaitan
boleh cari saya untuk sebarang pertanyaan dan appointment..
dijamin puas hati dengan servis, rawatan dan harganya...

ATIAH 0168880684 (whatsapp sahaja - jangan call)



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, April 7

ATASI SEGERA SEMBELIT ANDA!!




Sembelit adalah masalah pengosongan usus. Apabila seseorang
 menghadapi sembelit, kadangkala ia menjadikan najis keras dan sukar 
untuk membuang najis. Jika dibiarkan ia boleh membawa
kepada masalah lain seperti usus tersumbat.

Sebenarnya pengambilan ubat bukan menyelesaian masalah sembelit. 
Sembelit harus dilihat dari puncanya, apakah yang menyebabkan
sembelit berlaku. Sekiranya puncanya kerana pemakanan, maka harus 
menukar corak pemakanan untuk mengelakkan sembelit.

Antara preskripsi diet untuk mencegah masalah sembelit:-
* Makanan tinggi serat seperti buah, sayur, kekacang, bijirin penuh
*Buah-buahan kering terutama buah prune
* Minuman panas contohnya kopi yang mengandungi kafein
*Psyllium
* Probiotik
* Supplement


Supplement Shaklee yang sesuai untuk mengelakkan dan merawat sembelit ialah:-

APA KATA MEREKA???
KLIK UNTUK BESARKAN

HUBUNGI SAYA UNTUK PESANAN :

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Sunday, April 6

Rawat Penyakit Migrain Anda!!!



Perlu kita ketahui terdapat beberapa jenis migrain/sakit kepala ini:

1 ) Sakit kepala di sebabkan tekanan emosi
2) Sakit kepala di sebabkan migrain
3 ) Sakit kepala di sebabkan sinus

HINDARKAN:
-Memakan makanan yang mengandungi thyramine seperti keju
- Makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG)
-elak bau yang busuk, bunyi bising dan asap rokok
-Minuman yang mengandungi kafein berlebihan
-Stress dan tekanan
-Jadual tidur yang tak tetap
-Menundakan waktu makan dan biar perut kosong terlalu lama .

Pengambilan pemakanan yang betul dan mengamalkan gaya hidup
 sihat dapat membantu mengurangkan masalah ini.

Shaklee yang dapat membantu untuk atasi masalah migrain adalah:


APA KATA MEREKA??? 



Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan 
tawaran diskaun untuk supplemen ini.
BERT [SID 1074830]
+60168880684
bertshaklee@gmail.com


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, April 5

VITAMIN TERBAIK BUAT IBU HAMIL, BERPANTANG DAN MENYUSUKAN ANAK



Atasi Masalah Sembelit
Sering Kekejangan Otot
Selalu Sakit Pinggang
Sakit Tulang Pinggul
Sukar Tidur Malam
Susu Badan Semakin Bertambah
Bertenaga Semasa Dlm Pantang
Strech Marsk Semakin Pudar
Kulit Makin Cantik Berseri
Tiada Alahan Semasa Hamil
Tumit Kaki Pecah


Mengapa ESP & Osteomatrix Gabungan TERBAIK?
ESP – Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama 
beberapa jam selepas diminum kerana mengandungi 5 jenis Vitamin B
 yang diperlukan serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

Kalsium (Osteomatrix) bukan sahaja penting ketika anda hamil malah 
sangat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 
bulan pertama, bayi bergantung sepenuhnya kepada susu ibunya. 
Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu..

KHASIAT LAIN DALAM OSTEMATRIX
Menguatkan Tulang
Mencegah Obesiti
Melindungi Otot Jantung
Mengelakkan Kanser Kolon
Mencegah Blues Pra-haid
Mencegah Batu Karang 
Memastikan Tahap pH Alkali Yang Sihat 
Kawalan Tekanan Darah
Mengekalkan Gigi dan Gusi yang sihat
Membantu Pengangkutan Nutrien

Hubungi saya untuk pertanyaan dan pesanan
BERT [SID :1074830]
bertshaklee@gmail.com
+60168880684


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, April 4

Saya Tokey Coklat Buatan Sendiri





















Lama tak post gambar coklat...
beberapa koleksi tempahan sepanjang Februari dan Mac..
selebihnya boleh jenguk page dan blog saya yah...
kalau berminat sila tempah awal untuk elak kesesakan..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...