Bukan Blog Kamu: November 2013

Tuesday, November 19

Isaac Nawfal dah boleh berjalan...,



Nak update sikit pasal abang long setahun sebulan..
Banyak agenda minggu ini maka bizi sikit la minggu ni

- Beliau dah boleh jalan banyak2 tapak yeayy!! Masa bulan
Lepas baru jalan2 jatuh, bulan ni dah raun2 1 rumah..
Walaupun masih terkedek2 tapi takpe lepas ni kita boleh
Main kejar2 pulak ye nawfal..

- beliau dah boleh manjat2. Panjat sofa pulak!! Aduhh
Nasib baik time kita ada, buatnya tengah buat kerja
Dia panjat2 sofaa alahai.. Takut pulak biar dia sorang2

- kalau hepi sangat beliau akan geleng2 kepala sambil 
Tutup mata pastu gelak2..mak ko x paham la ape maknanya..

alaaa tuje ingat.. Lengkali sambung lagilah..
Ok tata

*x reti nk letak gambar gune tab*



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, November 13

WW # Sama tapi tak serupa






Nov 10, 2013 | bahak2 di agah by viniyamey on Keek.com


sama sebab orang yang sama..
tak sama sebab beza ketawa dan rupa paras...
rindu pulaak tengok nawfal masa baby hihi...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, November 12

Akibat menonton Love You Mr.Arrogant


Dah habih dah cerita ni... bukan nak bagi sinopsis ke ye...
tapi nak cerita akibat menonton drama ni tanpa miss..

setiap kali menonton sama ada di tonton ataupun tv3
mesti saya dan bukan laki orang lain akan menonton...
kami suka layan pasal penceritaan dan penggunaan pelakon baru
sebagai watak utama disokong dengan pelakon hebat di belakang...

apabila pelakon menghayati watak dengan  sebaiknya maka dengan
otometiknya penonton seperti saya dan mungkin jugak orang lain
akan turut merasai apa yang mereka rasa.. ada rasa lucu.. ada rasa sedih..
ada rasa geram.. ada rasa kecewa.. ada siakap 3 rasa...oh yang tu bukan..

saya pun khayal tengok cerita tu haha.. bukan khayal yg bukan2 eh..
maksudnya drama tu tak macam drama tapi macam kisah realiti..
tak dinafikan drama tu lebih kurang je macam drama2 lain perasan tak?
sama aje jalan ceritanya tapi tetap jugak ditonton oleh penonton berjuta orang..

ok so apakah kesannya drama ni pada saya? orang lain saya tak
amik port... sukahati mereka dan keluarga mereka.. janji bahagia hehe..

pada suatu malam baru2 ini..saya telah bermimpi..
dalam mimpi itu saya didatangi oleh lelaki asing yang cube mengganggu..
haa tu watak sapa? ye.. watak faizal saikos tu hahaha...
dan otometiknya saya menjadi zara kahkahkahkah...

dan dari jauh saya nampak suami saya sendiri belagak macam 
mr.arrogant dengan kotnya serta kereta mewahnye menunggu saya
di luar pejabat hahahaha... apabila  saya dapat melarikan diri 
dari lelaki asing yang mengganggu, saya terus mengadu pada suami saya
ada orang ganggu dan terus membelasah lelaki itu dengan gaya heronya...

ok tu saja.. mungkin rindu nak tengok aksi LYMA ni... 
tu pasal termimpi2 jadi watak zara pulak... dan ada jugak sebenarnya
watak mr.arrogant tu ada mirip2 perangai cik asben..
bila dia pun dah tengok, dia tiru pulak lagi aksi jadi mr arrogant tu..
eee bara pulak rasa hahaa.. tapi layankan aje.. ok tuje nak kisahkan tata..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saturday, November 9

Kami tak serapat dan semesra dulu... hmm

tengah mengidam yang ini... hihi.. mungkin boleh rapat semula?

ape cerita pulak nih? 

ye kami dah tak serapat dan semesra dulu...
kalau sebelum kawen kami rapattttt sangat!!
tak boleh berenggang... kalau takde mesti taktentu arah..

tapi bila saya dah ada kawen tambah ada anak lagi,
kami dah tak rapat dan semesra dulu.. dah berenggang...
dia tah kemana saya pun tah kemana.. macam dah tak heran je..

saya tak sedih pun.. betul saya tak sedih pun...
cuma saya terkilan sebab ramai orang marah saya.. haha..
padamoke  kene marah haha... nak buat cemana dah tak mesra..
bukan lah sebab beliau tak best ke hape.. tapi ntah lah,.

mungkin kalau dapat yang macam atas canggih bebenno tu baru 
kamii nak rapat  kot haha... ok mengidam nak canggih manggih je..

so motif entry ni ialah saya nak mintak maaf kalau call tak angkat
atau lambat balas sms / wasap ke ye.. saya menaip pun lembab..
sebab jarang guna.. bila nak guna boleh naik angin je menaip 
asyik salahhhhh je manjang...grrr... tensen betul...

saya bizi dengan tugas seharian sebagai amak.. sebagai bini.. 
sebagai tokey.. kalau bissnes saya suka ngadap laptop dari empon..
sebab tu la tah kemana2 aje letaknye empon bimbit itu.. hihi

dah kawen biasa la.. macam tak kisah aje...
sblum kawen takleh berenggang tunggu boipren tipun haha..
tapi tak boleh..!! bila dah berniaga ni empon mesti 
kene dekat selalu melekap bagai magnet gitu kan..
so kene mesra2 dan rapat balik lah dengan empon nih..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, November 4

Tokey bizi nak bukak 3 kedai...


"wahh 3 kedai tu... betul kah??"

ye betul...saya sedang bizi nak siapkan 3 kedai...
satu kedai dah nak setel.  tinggal 2 kedai yang baru nak mula...
baru je baik demam batuk selsema.. harap dapat bekerja dengan jayanya...

"oi banyak modal ko bukak kedai"

free je ape nak modal besar2 sangat hehehhee..
eh eh eh jangan kome melatah opocot2 plak yeh!!

saya bukak kedai online lah... alahai.. cepat sangat nak melatah...
guna fb dan blog aje sudah.. pengalaman berblogging sejak 5 tahun
yang lalu saya aplikasikan dalam bentuk meniaga.. walaupun tak terer 
mana tapi boleh laaaa janji tau cemana nak buat dan iklankan.... 

dengan ini saya isytiharkan saya nak bercuti dari tempahan coklat 
selama seminggu aje ye.. dari 7/11 sampai 15/11..
saya mohon cuti pada diri sendiri dan diri sendiri telah meluluskan cuti
tersebut dan diri sendiri nak siapkan 3kedai tersebut... bukan pegi holiday ye!

dah siap kedai baru la boleh jual barang kan...tak gituu??
 lepas2 tu kalau nak tempah boleh la hehe.. tapi  full sudah untuk november..
kalau nak tempah disember boleh la..banyak ruang kosong lagi...

plissss jangan order lasmenet..... plissss... untuk kesenangan kita bersama
sila tempah awal2 ye... saya mudah dan anda pun mudah nak order kan..

sesape ada kenalan atau anda sendiri buat bisnes printing share2 la ye..
saya nak tempah macam2... setakat ni dah ada survey2... memang
rambang mata la tengoknye... sampai tak tau mana nak pilih.. hehe...

ok sekian cerita nak bercuti dari tempahan coklat.. 



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

LOVE YOU MR ARROGANT - Minggu Akhir

sinopsis minggu akhir... nampak ke? klik kasik besar..

Tak miss tengok drama ni..buat saya khayal je pastu gelak sorang2..
sengih sorang2.. kadang2 layan dengan cik asben... syok pulak kan?
lagi syok layan kat tonton.. takde iklan panjang lebar..boleh stop2 gitu..
lagi pun drama ni waktu maghrib... tak syok pulak nak tengok...
minggu akhir dah cerita ni.. alaaa kejap je nak abissssss...
rindu la nanti watak zara dengan irham yang machoo tu kan...

sesape ada layan cerita ni.. angkat jari???





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...