Bukan Blog Kamu: July 2011

Friday, July 29

Coretan hari jumaat...(18 tahun keatas)








salam petang jumaat yang berbahagia...
selaku diri ini yang berbahagia di hari jumaat seperti biasa...
mesti ramai yang balik kampung sebab nak sambut ramadhan kan..
saya tidaklah balik malah ingin berpoye2 dengan suami disini aje..
port biasa di putrajaya rumah tumpangan kuwates hak milik kerajaan...


harap minggu ni dapat melayan wayang kita di pusat wayang..
jangan gelak... kita baru nak tengok cite tanspome..
asyik pegi manjang abih je tiketnye.. tensen acik!!!!
dan semestinye datang lagi untuk menSUMBANGkan suara
yang sedia sumbang sumbing di alamanda jelakot.. dekat sket....
2 aktiviti wajib tatkala berpoye2 dengan hincik asven...


harini dengan sayu hatinye saya dah pun hantar surat benti keje..
maka bermula la hari esok sehinggalah 30 september nanti
saya bekerja dan meronda-ronda di subang jaya ini...
perlulah saya merancang sesuatu yang baik untuk
dilaksanakan selepas saya benti keje nanti..
nak keje? mungkin tidak lagi... bidang bisnes yang dinanti
dan diminati haruslah diceburi tanpa prejudis lagi....


oh yee.. nape tajuk saya ader 18 tahun ke atas..
sebab saya tahu ape yang saya meacau disini hanya untuk
bacaaan orang dewasa sahaja.. tade kene ngene dengan
bacaan untuk budak2 sekolah ataupun masih bayi...
tiada maksud yang terselindung mahupun tersirat..
hanya gurauan sendawa semata-mata tanpa ragu2 lagi...


oh ye.. kalo ade sesape yang penah singgah sini..
belog saya masih dalam pembinaan untuk bertanspomer
dan berubah hangin orang kate.. kalo asyik bende yang same
cepat jemu kate orang kerana saya ni jenis manusia yang cepat jemu..


ok panjang sudah..selamat berhujung minggu..
selamat menyambut puasa al mubarak...
psssstt minggu ni ader pc fair di klcc.. lame dah tak pegi...
jum mari cuci2 mate beli2 gejet baru ke..


terbaca status dari orang yang saya kenal kat pesbuk tadi..
nak kongsi kat sini bolehh.. hayatilah sesame...


"Kita cukup gembira bila majikan tawarkan
kenaikan gaji@bonus 3 bulan.
Tapi bila Allah tawarkan kita ganjaran
berganda-ganda pada bulan Ramadhan,
kita buat mcm tak kisah je kannnnnn???."


salam jumaat yang berbahagia...






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tempah layout lagi


terjumpe lagi satu blog cantik sangat...
ader buat template, header ngan banner...
maka dengan raser malas saya pun tempah lagi layout tu..

so buat sementara pakai yang ni dulu lah...
murah je.. hanya 20 ringgit boleh dapat template yang cantik..
bayaran hanya topup sahaja.. sangat suke dan senang...

tak sabar nak dapat layout baru...
inspirasi nak bertukar bila join segmen jom kritik blog
dari cik beben kita ingat lagii?? ramai yang join kan??
so dengan rase terharunye saya pon nak BERTukarrrrr!!






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

rasa nak jerit : ARRGGHHHHH!!!!!!!!!!



Banyak kali tengok dah ni.... tiap kali tengok mesti nak jerit...
bape kali tengok mesti nak jerit...jerit kuat2... arghhhhh.....




nape ko macam ni haaa... adoiyainye pun...
takleh tenung lame2.. nanti nak jerit lagi arghhhhhhh!!!!




tak taula korang2 jerit ke tidak.. tanak jerit sudahhhh!!
nak jerit jom la jerittt...!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



super duper comel ini budakkkkkk huwaaaaaa....

nak anak comel cam ni leh tak??? hihihi....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Keeper Singa jadi pelakon la jangan jadi keeper!!!


tensen tengok bola malam tadik..

kalo tengok wall kat pesbuk sume heboh cite bola sane sini..

luah tak puas hati bagi kesedihan dan kemarahan meluap2 bagai...


semakkkkkk aku nengoknye pangai2 pemain singapo neh...

asyik2 sakit.. asyik2 jatuh lagi2 si keeper tu nampak sungguh ngado2 eh..

siap kene lepok lagi ngan sapi sali tuh ahhaa gelak sat nengoknye..

geram sangat la tu yer bang sapi sali...hihih...

kite tengok pon geram apetah lagi pemain2 kita lagi la geram kan?


nak lengah2 masa plak... bajet menang cara tipu bakpe..

kalo hebat gol la bola banyak2 sket kasik 5-1 lagik ker...

barula jantan gitu yer tak.. ewahh emo plak aku..

maleh nak cakap panjang2 lagi sebab bukan saya tau main pon hoho..

tau bebel2 je la boleh takkk....


ape pon saya bangga dengan pemain2 malaysia tuh..

bersemangat waja walopun tak semua....terbaek dari khairul fahmi..

napela khairul fahmi tu tak main masa kat singapow arituh..

kompom tak sampai 5 gol kene sumbat kannnnn??


ape pon sudah suratan takdir.. terima la kita telah MENANGgung

kekalahan meskipun satu same kalah aggregate 6 - 4 kan..

jangan emo2 lagi.. pasni ader lagi game kan support our team lagi yek...



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Update : Bloglist


harini misi nak mengkomplitkan bloglist...
hmm raser nak tukar layout la plak..
dah boring plak.. wooo masalah sungguh
asyik2 cepat boringggg je!!

susah tade bloglist ni.. nak BW pon payah nak carik..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, July 28

Mane hilang blog list???


cane nak BW kalo camni gaya ghopenye???
takkan hantu sorok supaya saya takleh bersiar2
di blog orang lainn?? nape dengki sangat ni???
ketige2 bloglist saya silang camtu je!!
kalo takcaye cube rase tengok bukan belah kiri anda di tepi ni..

gile banyak tu saya dah letak url sumeeee!!!
uwaaaaaaaaaa!!! penatttt....

kembalikannn kembalikannn....


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

mengapa!!! mengapa sayanggg!!!! hikhikhik



Sayang..


Mengapa kau kelihatan resah dan gelisah hari ini,

tiada wajah ceria yang ingin kau pamerkan seperti selalu,


Apakah ada sesuatu yang menggangu fikiranmu tika dan saat ini.

Sekian lama kau mundar mandir diruang tamu rumahmu,

bagai ada yang tak kena denganmu,


Kiranya kau ingin menyatakan sesuatu padaku,

datanglah dekat padaku,aku sudi mendengarnya,

kerana akulah temanmu yang setia.


Sayang….


Bisikanlah bicaramu padaku,biar keresahanmu selama ini terurai.

kau semakin hampir denganku,namun aku terkejut saat kau

membuka seluarmu didepanku,untuk apa semua ini..?

Kau duduk diatas riba ini tanpa bersuara..







Kini baru ku faham..!!!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


kau ingin melepaskan hajatmu itu..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

“woiiiiii...aku nak melepas pun kau nak baca gak ke...”

Bentak hati rozaimie bin musalman





Kuang....kuang...kuang..

lariiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Spontaneous Thursday #Tergeliat-geliyut 1



If you understand, say "understand".

If you don't understand, say "don't understand".

But if you understand and say "don't understand".

How do I understand that you understand? Understand!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Terkunci dalam sengsara



lagu lame lagi.. kalo kaki lagu rock lame mesti kenal dengan
kumpulan JITU ni.. kalo bukan kaki lagu lame mesti rase
tak lalu je kan.. haaa JITU?? tak penah dengar pon!!!

tak kisah la penah dengar atau tidakkk..
lagu ni pon dijumpai oleh cik asven saya di yutiyup..
lalu didonlodnye lalu disuruh saya dengar..
howaaa.. kami memang suke kongsi3 lagu lame ni..
tak suke la kongsi2 gelap plak kan.. bahaya tuh!!!

memang penah dengar lagu ni tapi baru la tau sape nyanyi..
nak dengar bess ke tak bess cedengar...
amaran kepada bukan penggemar lagu rock kapak..
toksah la dengar.. kang muntah lintah plak...
tak lalu plak saya nak tadahkan dengan besen baldi merah...



nah amik lirik ni kot nak karayoke ke kann...


Masih aku yang terkunci
tida ku daya melepasi
kegelapan di daerahmu
dulu terlena...bercanda kita...
cuma seketika

Datang salam ke lubuk silam
menutupi sengsara ini
menjawablah penderitaan
bertanya janji-janjimu
mudahnya kau mungkiri

Dan aku masih di sini
mengutip pasrah yang pergi
menanti bersama rinduku
tersungkur mengejar bayanganmu

Apa harus ku berdoa
mengiringi kebahagiaanmu
sedang aku terpenjara
di dalam lautan tangisku

Berkelana...
hakikatnya rahsia
ku terpedaya kerana setia
kerana tiada harta

Selama
harta menjadi nilainya
pencinta terhenti rindunya
dan aku di undang sengsara..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

RAMADHAN? alaaaaaa tak suke tak suke


sorak hati setan kesedihan tiap kali bulan ramadhan tiba...
mereka diikat di sane.. tak boleh hasut kita sume
buat jahat atau buat dose lagi....

selamat datang ramadhan al mubarak..
moga kita same2 dapat beribadah sebaiknya dalam bulan ni..
ramai orang dah meninggal sebelum datangnye ramadhan 2011 ni..
hmm bila fikir mati.. hati jadi takot...
dah terampun ke dosa2 selama ni.. dosa dengan Tuhan kita boleh mohon..
dosa dengan manusiaaa?? manusia jugak yang kene ampunkan..

mohon ampun pada sesiapa yang mengenali saya..
terkasar bahasa.. terngompat kate.. tercacimaki...
segala jenis tersengaja atau memang sengaja
harap diampunkan.. kadang2 kita tak perasan kita dah buat salah kan?
kadang2 memang tau kita buat salah tapi ego tanak mintak ampun...

okeh selamat berpuasa muslimin muslimat seantero dunia..
moga ramadhan kali ini lebih diberkati dan digunakan sebaiknya...
Insyallah... aminnnnnnn....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

lantak ko lah facebook

oleh sebab kecewa yang amat melampau..
lalu saya deactivate account pesbuk wat sementara ni..
sakit hati punye pasal.. nanti asyik nak tengok FB orang jahat tu je..

baik saya main blog je.. merepek meraban hilang streesss wooo..
bukak pesbuk pun macam blurr je.. tak tau nak buat ape...
cemana nak ubat kekecewaan ye.. tak tau nak buat ape dah...
asyik termenung je.. cik asven pon tak tau hal ni..
maleh la nak cite.. sy ni bukan kuat mengadu...
lebih baik diam untuk menjadi lebih selamat...

malas nak layan sedih.. sebab saya ni orangnye hepi gobini..
sedih2 tak layan la.. buang jauh2...kalo asyik pikeykan
orang jahat tu saya jugak yang sakit hati...
mesti dia tengah gelakkan saya sebab dia berjaya
tipu saya hidop2.. memang kuwang aja tul orang jahat itu..
tanak bukak pesbukk.. majukkkk!!!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Mali's corner kene roboh



saper2 penah makan char kuew teow ngan nasik lemak sedap gilak
kat mali's corner kat taman bunga raya setapak KL??
baru je tau semalam dah kene roboh huwaaaa....



baru cadang2 nak pegi makan kat situ minggu ni...
yela nak puasa ni kan mesti nak carik makan2 sedap...
untuk sesape yang tak tau.. 2 makanan ni la yang majukan kedai ni..
saya boleh katakan CKT dan NL paling sedap lam doneya boleh?


sebelum dirobohkan..saya penah amik gambar dan buat satu entry khas
pasal malis corner ni... semestinya peminat2 CKT n NL
rindukan restoran tepi jalan tepi rumah dan tepi kedai ni...
setelah sekian lame belasan tahun berniaga kat situ
baru nak dirobohkan oleh DBKL...

ekceli kedai nye ader kat area setapak tu..
saper tau uptown danau kotaa?? haaa depan uptown tu la..
tepi jalan je kan.. penah gak terai makan situ..
tapi orang kate yang original jugak yang besss gilakk!!


saya tau ader restoran ni pon sebab dulu saya pernah
belajar di gombak dan duduk di sentul+gombak jugak..
diperkenal kan oleh kawan2 dan saya pon pomot2 dengan kawan2...
kat kedai tu memang tak sah la kalo tak berato panjang..
datang la pukul berapa pun mesti berato panjang..
tapi tak lame.. bukan berejam2 pon kene tunggu...

sungguh menyelerakan sekali..
ni baru tengok je.. belom makan lagi..
kompom terangkat beb!! hoho...

tanya la sesape yang dah makan sini..
pasti tak menyesal punyer rasernye yang terangkat tuh!!


ni ha satu lagi main produk diorang.. nasik lemak..
ya Allah hai memang sedap ... adoih jadi lapa bila tengok
dua-dua makanan berhantu dari malis corner ni..

kalo tak penah rase boleh la cuba kat setapak tu..
seberang jalan dengan uptown danau kota tu yer..
bulan lepas saya pegi tersempak dengan adlin aman ramli
denga bini n pemilinya pun makan kat situ jugak..
wahh pakai bmw puteh kooo!! nak tegur tadela.. buat2 tanampak je..

hmm dahla.. sedihla kene roboh plak..
baru plan nak pegi dengan cik asven lagi minggu ni hmm tapii...
sungguh sadis sekali.. kene pegi restoran la kat setapak tu...









sumber gambar yang dah dimintak izin SINI






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Status terkini - DAH SIAP!




Siap sudah surat berhenti keje..
sok nak hantar dengan rase sayu hatinya...
lalalalala... menghitung hari plak...
dari subang jaya ke kampung gajah perak...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

alamakkk kantoiiii..........alaaaaa benciiiiii!!




alamakkkk... kantoi la camni...
saya dah lame tak bukak pesbuk...
bukak2 pun kejap2 je sebab pakai trial unblock facebook je..
maner la saya tau pesbuk dah lain macam skang ni...


orang lain boleh tengok eh ape kite post kat group ke..
kat page2 FB ke eh...waduh2.. bila post kat wall sendiri
saya HIDE dari orang2 tertentu.. sebab saya tak suke
diorang sibuk hal saya nak berblogging bajet blogger tegar...


tapi kantoila bile saya post kat group blogger atau fanpage blogger ke
sume boleh tengok apekejadah yang saya buat selama ni...
waduhhaiii kantoi jugak akhirnya...saya tanak mereka tau saya
ader blog.. mesti nak korek2 hal orang patu jaja2 citer orang
satu doneya... bukan saya bajet retis oh tidak...
tapi tau orang2 itu yang langsung tak boleh dicayai nye pun adoy..


cemana saya tau saya dah kantoi??
sebab ader orang saun kat mesej.. ohh bloggger rupenye!!
pelik la cemana dia tau.. sebab saya tau dia orang yang saya
telah saya sorokkannye pon adoy..patotla traffic melambong2 naik
haha ade kene ngene ke..??eh bukan2...
saya tak suke la diorang tu tau.. nyevokkk je..eeee...
tanak lagi dah post kat page2 tu lagi dah..
alaaaaa cemana nak lari ni.. takkan nak padam..
penat la nak carik post tu balik... huarggghhhhh!!!!



DISINI MENYESALLLLLL!!!!





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Syok layan mimi mencari cinta


sekang ni dah makin syok layan cerita mimi mencari cinta..
lakonan pelakon peberet saya yaaaa scha al-yahya...
rancangan ni setiap khamis jam 9 malam yehahh malam ni la...
tak sabar nak tengok episod seterusnye malam ni di astro warna..

citenye cemana?? ader raser nak tanye camtu tak??
tanak tanye tapela.. saya citer sorang2 keh.. haha..
citernye kene tengok sendiri la.. ooo bayar tau astro warna tu huhu..
tapi memang bess la.. tak serabut.. tak kelam kabut.
yang pasti boleh bikin ketawa sinis tersenyum manis gitu..
jangan ingat tu citer katon plak.. tu drama bersiri lorhh...

saper layan cite ni?? ke saya sorang2 je tengok cite ni??
alaaa mana gang yang tengok cite ni??? nak tanye bess takk??
ke saya sorang2 je cakap citer ni bessss?? hihihihi...

kendian.. tasaba plak nak tengok lawak minggu ini..
pon si astro warna jugak...macam pelawak ader..
tapi masih tak tau ape konsep program ni..
ader sesape tau ker??

ader macam2 pelawak yang akan buat persembahan..
yang saya ingat.. sepah.. johan.. zizan.. balas.. apek..
yassin.. sathiya... abon.. jambu.. nabil.. ntah sape lagi tah...

nak tau bess ke tak bess layan le astro warna..
macam2 ade.. kompom tak bosan ehhehe...

saya sekang dalam misi mencari promotion pemasangan
beyond di negeri perak plak untuk dipasang di rumah laki sane..
mana tah tak jumpe pon.. aritu ade jumpe tapi kat melaka plak..
100 je nak pasang pon boleh tahan murah.. haiyya..
boring umah kalo tader astro.. meskipun dah mahal sket skang ni
tapi tapelah ade gak bende nak dilayankan dari tak ader langsung..

eee tasabanye nak pindah.. 2 bulan lagi.. kira2 hari tiap2 hari..
lalalalalalalalalalala....








Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, July 27

Antara Pegang Awek & Pegang Anjing

LEMBU: Hai anjing, apa habaq? Macam ada yg tak kena je?

ANJING: Aku tengah tension nih . Mau je aku gigit manusia tadi.

LEMBU : eh? kenapa ?

ANJING: aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yg sedang berkepit. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "hoi anjing , pergi jauh-jauh, najis!".

LEMBU: Ya, lah. Ko kan haram. Najis tahap berat bagi manusia. Biasalah tu .

ANJING: Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU: Betul tu . Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun di samak.

ANJING: Wah .. ayat ko me man g power la... manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"


Sedikit Penjelasan:

Daripada satu hadis yang diriwayatkan daripada ibnu majah menyatakan bahawa ?Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram?.

Bersentuhan (dengan sengaja & apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa). Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat). Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat. Tetapi, menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Di dalam satu riwayat hadis yang lain yang maksudnya , ?Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya . (Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)



sekadar memanjangkan info ... terima kasih : eamie.firdaus.mussafar@time.com.my



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wordless Wednesday - Buah mangga di India


wow....

menselerakan!!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Salah anggap ke salah paham?


teringat cerita ni nak cerita di pagi rabu yang ceria
lagi gemilang indah terpesona dimana 2 kisah yang
mungkin mana bijak sekali bacaa dah paham.. yang mane
pening harus bacer 2 kali baru akan kata ooooo....


Kisah 1

"Mak saya tak pernah bagi perhatian langsung kat saye.

cemana ngan emak awak ?" rungut mail lambung.

"Entah, saye pun tak pernah dengar emak saye

sebot nama awak depan saya!!"

bagitahu si rozie tiger dengan slumber..


Kisah 2

Seorang ibu dengan marahnya bertanyakan anak lelakinya

yang hensem mengapa dia balik lambat, pukul 4 pagi ketika itu...


"Eh,baru balik..?" tanya si ibu sinis."Ya, mak.." jawab si anak sopan.

Si ibu yang tengah mendidih, kemudian meninggikan suara.


"Haa,dah pukul 4 pagi dah. Mengapa balik..?!!!"Tengking si ibu.


"Nak sarapan!" balas si anak pendek.


tissss tisssss tissss




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, July 26

INFO : AMALAN SELEPAS KENCING


sekadar memanjangkan info.. baik untuk anda dan keluarga...

saya pun baru tau hehehe.. jangan gelak atau terpesona plak ye..



Amalan dibawah ini tidaklah dirasakan lucu atau lucah, tetapi sebagai
panduan hidup sebagai umat islam di muka bumi ini, Insya-Allah.

Ramai orang merasakan dirinya cukup bagus dengan banyak amal ibadahnya,

sedekahnya dan lain-lain tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

Syaidina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan jenazah si polan,

tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam

kain kafan jenazah itu. Lalu disuruh orang membukanya.


Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala

jenazah tersebut. Syaidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri

ular tadi untuk dibunuhnya. Tetapi ular itu dapat berkata-kata,

Katanya " Apakah salah ku kerana aku telah diutus oleh Allah untuk

menjalankan tugas yang diperintahkan. " Diselidiki amalan sipolan itu

semasa hayatnya jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan

dalam hal menyucikan kemaluannya apabila membuang air kecil.


Untuk kaum lelaki, apabila lepas membuang air kecil, disunatkan

berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing dipastikan keluar kesemuanya.

Lepas itu urutlah batang dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga

tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran.

Kemudian basuhlah dengan air sesucinya.


Untuk kaum wanita pula, apabila membasuh kemaluannya,

pastikan dicucikan bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari

dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih.

Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata.

Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam

kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.


Wassalam
Dr Masitah Adam
Fakulti Perubatan Islam
Sektor Kebahagiaan Rumahtangga



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Pengunguman Puasa 2011


ingat tak beliau.. kalo kecik2 dulu cukup suke tengok
beliau ni.. tasaba2 nak tunggu pengunguman puasa dan raya kan..

dengan ini saya mengisytiharkan tarikh lihat anak bulan
bagi menentukan permulaan puasa bagi umat Islam ialah
pada petang Ahad 31 Julai 2011 bersamaan 29 Syaaban 1432 Hijrah

kalo nampak anak bulan maka berpuasa la kita isnin nanti ye...
selamat berpuasa buat semua umat Islam di seantero doneya...



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

perangai agak lucu tapi betol ape


Nak cite dengan anda serta anda la kan gelagat sesetengah orang nie

kadangkala nak kata lucu tapi kengkadang ada lak kebenarannya... ..



Ada orang pompuan punya le berlambak kain tudung macam2 warna

yang di belinya complete semua warna tapi kengkadang yang satu warna

tu le yang dia suka pakaii kan???... ..


Ada lelaki yang suka membeli baju jersi kelab bolasepak kesayangannya

berbagai jenama kelab dia ada tapi yang herannye dia tak pandai

pun main bola.sepak...haha ni malu jer tauu…


Ada orang kaya beli beras berkampit kampit kat rumah tapi

dia masih makan steak meteak, roti, pizza dan segala western bagai..

beras/nasi untuk tetamu je katanya...tak semua kot tapi ader kan?


Ada orang memang berminat membeli motosikal atau kereta baru

macam2 jenama tapi yang skuter/mini minor buruk tu jugak le

yang diorang bawak ke hulur kehilir… senang kann??


Ada orang yang suka beli drill dan perkakas mengecat rumah

kononya nak tebuk wiring sana wiring sini cat sana cat sini tapi

yang herannye si tukang letrik dan tukang cat jugak le yang di upahnya…

(hmmm kalo dah malas takleh katta apppa la kannn?? hehee)


Banyak lagi sebenarnye kan.. tapi ni diantaranye laa…

Kalo semalam citer pasal segelintir perangai kurenggg sket

Untuk sesetengah orang…biasalah.. manusia tade yang sempornaa….



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...