Bukan Blog Kamu: February 2011

Thursday, February 24

Bert Mau Kawen - Episod 4

episod satu selesai.. dua pon sudah..tiga pun juga sudah..
masuk plak babak keempat...so ape cer??

antara lokasi peberet untuk dilawati serta dishoppingi barang2 kawen
kapet, langsir, segala kain main, perabot, barang dapo...
ialah di NILAI negeri sembilan atau bahasa singkatannya NESMELAN...
memandangkan saya orang nesmelan so takde hal la nak g nilai ni...

memang besar gilakkkk la nilai 3 ni...
kedai2 dia pon gabak2 kat sane..
mesti ramai yang dah datang terjah nilai kan???
memang takkan abih berjalan satu hari...
akak serta abang saya duduk di nilai juge..
so senang ader port nak lepak kalo nak g shopping sane



misi diteruskan untuk mencari barang2 keperluan lain..

langsir.. kapet.. baju.. barang2 hantaran...

sumeeenyer ader disane...

dengan pantas nak lantik diri sendiri jadi duta nilai 3...

macam2 ada harga pon boleh tahan murah & berbaloi2...

mariii marii marii...


hmm aku pomot2 pon bukan dapat komisen pon...

hmm kensel lahhhh!! aku resign jadik dutaaa.. chett!!

buang mase betol meniyaang rapik disini...



kelihatan kelibat sosok-sosok tubuh sedang menjalar &
bersembunyi di sebalik langsir hitam putih itu..
misi untuk mencarik langsir..haha tapi tak ketemu..
sebab masa dah abih kat sebey menyebey..
maka lain kali kami datang lagi yer wahai nilai 3...


seharian berjalan cume kami memborong
barang2 untuk digubah menjadik hantaran...
saya buat bese2 jer.. tade aper yang nak dicanggihkan...
tengoklah hasilnya nanti....





sambung lagi.. saya mau balik makan tengahari...

(memang kantoi betul la pogem dayet mendayet ni.. arghhh )







Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, February 23

Bert Mau Kawen - Episod 3




episod satu selesai.. duaaa pon sudah...
jom sambung lagi drama bersiri hiburan sensasi di blog ini...


misi diteruskan lagi.. kali ini saya beserta adik, mak n kakak saya
selaku wedding planner saya telah menemani saya
berkunjung ke galeri kad kawen di Klang
atas rekemen dari member2 seopis yang dah kawen...


sebelum ni dah penah la usha2 kat tmpat2 lain...
hmm lum jumper yang berkenan..
besela kalo bab2 cerewet ni memang nombo 1...
memang mane2 penjual akan benci n nyampahhhh
la dengan saya ni sebab seorang yang banyak cengkadak...
hakhakhakhak...


at last sampai jugak di klang ni kononye2 murah..
bila sampai jer tengok2 la dulu kan...
elehhhhhh murah la sangat...
tapi memang murahla jugak kalo sekeping boleh dapat rege RM0.30sen
tapi memandangkan penjualnyer nampak macam
nak tanak jer layan.. mintak tolong kira boleh dia
baling jer kalkulator patu trus sambung ngadap kompete...


heyyyyy!! tanggeci (dia india) aku pantang betol la
orang baling2 nih.... patu tak pandang plak tuu...
#$&^%*&&*(*&%^&%&^#&^*(&*)*&&(%6$#$
aku nyumpah2 dengan kasar dan bengissss sekali dalam hati...


sewaktu di kedai kad tengah belek2 kad bajet murah...
tapi tak oder kat sini pon huhu padan mukeee!!




kebetulan plak betul2 sebelah kedai ni ader gak kedai kad
aku pon blah buat2 nak pakai empon bimbit...
padahal senanyer aku g kedai sebelah....
usha2 jugak patu malas nak pikey dah terus je oder kat situ
sebab waktu pun dah petang n sudah letih seharian berjalan..


maka dpatlah gua oder kad kawen tu...
dijangka siap dalam 2,3 minggu jugaklah...
kalo dah siap nanti boleh la saya hebah2kan bila tarikh
sebenar-benarnye.... ader yang dah tau tapi ramai yang tak tahu
maka saya perlu kasiktau agar sumorang tau...


saya ode kad bese2 jer... takdela canggih maner pon...
bajet ciput siput bibut jer untuk kad..
sebab bajet untuk bende lain sudah besar...
wuwuwuwu..


bersambung di lain episodddddd.... dadaaaa...







Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Adakah Handphone Anda Baik?



info ini saya kupi dari email yang diterima

dari hincik sharull@gmail.com


mari kita cek same2 empon bimbit anda baik atau tak??



Would like to know your mobile is original or not?!!



type # 6 0 # *


After you enter the code you will see a new code contain 15 digits:


43 4 5 6 6 1 0 6 7 8 9 4 3 5



- IF the digit number Seven & Eight is 02 or 20 that mean it was Assembly on Emirates which is very Bad quality


- IF the digit number Seven & Eight is 08 or 80 that mean it was manufactured in Germany which is not bad


- IF the digit number Seven & Eight is 01 or 10 that mean it was manufactured in Finland which is Good


- IF the digit number Seven & Eight is 00 that mean it was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality...


- IF the digit number Seven & Eight is 13 that mean it was Assembly on Azerbaijan which is very Bad quality and very dangerous for health!!!

Selamat mencoba...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Lawak Bolasepak - Malaysia & Pakistan malam ni!



tade la lawak mane pon tapi tak taula orang lain cemana
mungkin rase lawak mungkin tak gelak langsung kan?
saya tak gelak pon... *egois*


memandangkan harini ader perlawanan bola antara malaysia & pakistan
maka saya nak anda-anda menyaksikan
babak-babak penting & biasanya terjadi dalam 1 perlawanan bola...
jum kita layannnnn.....
.
.
.
.
.









semoga malaysia menang malam ni
mengalahkan pasukan dari pakistan itu dengan cemerlangnya...
bak kate Muhyiddin dalam Bernama...

"Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan
"Selamat Berjuang" kepada pasukan bola sepak negara Harimau Malaya
yang akan turun padang menentang Pakistan dalam saingan pertama
kelayakan praOlimpik pada Rabu 23 Feb 2011," katanya dalam
khidmat pesanan ringkas kepada Bernama di sini pada Selasa.

Beliau berkata sokongan padu akan terus diberikan kepada pasukan
kebangsaan bagi memastikan penyertaan Malaysia di Sukan Olimpik kelak.

"Yang pasti, saya dan seluruh rakyat Malaysia akan mendoakan kejayaan
Harimau Malaya dalam perlawanan tersebut serta
perlawanan-perlawanan seterusnya," katanya.




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, February 22

Bloglist Sahabat BPM - updated



Beliau nak buat satu lagi bloglist untuk mengisi ruang sidebar blog ni. jadi kepada anda yang nak beliau masukkan link blognya dalam bloglist ni, inilah peluang nya..


Caranya mudah saja, hanya perlu buat satu entri yang mengandungi:
  1. Tajuk "Bloglist Sahabat BPM"
  2. Link entri ini
  3. Jawab soalan ini : Siapakah pengasas BPM? jangan lupa sertakan link blognya sekali.
  4. Nyatakan dengan ringkas kenapa anda mahu blog anda masuk dalam bloglist BPM.

Mudah kan? kira senang la tu, heheh.. ok lah bila sudah siap entri tersebut sila tinggalkan link entri itu dalam komen di bawah ini.


Tawaran ini akan berakhir bila-bila masa. paling lewat esok hari atau paling cepat malam ini. harap anda rebut peluang ini.

...............................................................................................................


Siapakah pengasas BPM????

sudah semestinya Encik Azman Roslan


Nyatakan dengan ringkas kenapa anda mahu
blog anda masuk dalam bloglist BPM

cemane leh tak pasan soklan no 4 tuh haha..
ok2.. saya dengan relahati tanpa pakserela
inigin menjoinkan diri dalam blog list BPM
kerna saya suke blog ini serta saya juga sedang giat
mencarik kenalan2 baru, mengambik tahu info, atau cerita baru
dari rakan2 blogger same ader yg lamer atau pon yang baru..
selain juge boleh memudahkan berblogwalking
terutamanya blogger tegar ya... hoeyah!


mudahnyer soalan beliau ini hehehe...

mari2 ramai2 kita sertai...

Jom ke Blog Pilihan Malaysia


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Saya sudah menang dalam BPM



taniah buat diri sendiri kerna
telah termenang dalam kategori tunang-tunang..


sajer suka suki masuk untuk mengade serta mengade...
taksangke menang plak ehhe..
ingatkan kalah ehhe.. sebab peserta lain pon hebat2 juge..
dala memain jer ceritanya...
tapi walopon nampak memain tapi kisah itu kisah benar
tidak ada benar melainkan benar benar belaka benar....


nak tau cemana boleh menang..
mari baca kisah saya cemana saya boleh terpilih jadi pemenang
mari sini klik sini


tujuan saya masuk plak tade kene ngene ngan
"bulan valentine" tu...sebab saya memang tak minat nak sambut
n tak minat nak mengader nak sambut pon..
sebab saya tau kisah di sebalik valentine..
haram kan kalo sambut hari paderi tu...
maka jangan salah paham yer...
dan rasenyer segmen tu tade kene ngene pon ngan valentine..
tak gitu encik azman roslan selaku penerbit segmen??
heheheh...


mekaseh kepada penerbit & juga taniah buat pemenang2 yang lain...
hmm tasaba2 nak tunggu aper adiah yang saya dapat nih..
hehehhehehhe....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, February 21

Make Up Class By Iefa Adam



terujenyer nak menjoinkan diri ke arena persolekan pula..
pernah la belajar asas mekap dulu 2,3 kali..


kali ni pogem ni dijemput oleh Rina Salleh...
mesti ramai kenal dia kan.. ikon gadis melayu tahun lepas...
suker sangat tengok dia.. ayuuu, sopan, cantik gitew...


dia pon datang pogem ni jugak
untuk sesi penggayaan tudung....
dah banyak kali dah nak masuk pogem rina ni dari sebelum
dia masuk gadis melayu lagi..
tapi sayang sekali selalu sangat terlepasss...


kali ni nak pegi lah rasenye... ramai nyer dia invite..
masih sempatkah lagi nak join nih??
minggu depan.. hurmm.. banyak hal tak setel lagi ni..
hurmm kene mintak tanyer dengan cik amey dulu nih..
murah lak tu yurannyer seratussssss jer...!!
nak pegiiiiiiiiiiii....mesti bessss!!!





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Bujang stress atau kawin stress??



hehehehehhehhehehehhehehhe

boleh plak nak cari camtu..

nak tau jawapannye.. anda kene jadi bujang dulu...

pastu cuber kawein plak...

so bezakan la.. bujang stress atau kawin stress...

tanye saya taktau sebab tak kawin lagi....

kene tanyer orang yang dah kawin..

patu bujang balik...

patu kawin balikk patu bujang balik.....

haaa.. mungkin mereka ada jawapannya...

sekian harap maklong...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, February 17

Nazmi.. ko tipu-tipu aku!! eh dasyattttt




antara minggu yang lawak gilakk!!



ader can ni beliau akan ker final...
mungkin juge jadik raja lawak nanti...
sangat lawak sampai sakit gigi serta rahang aku dok ketawakan beliau..
memang dasyatttt.. ehh dasyatttt betoll...


tahun ni banyak peserta yang lawak2 berbanding sebelum ni..
Balas, R2, Man, Epy, Lucky ... ehhh aku luperr... si Nazmi neh...
teringat masa final raja lawak 2 dulu..
kisah dimana aku menyeludup masuk semata2 nak tengok
nabil masa akhir dulu..
nak tau cemana aku masuk dalam MBPJ sila tengok sini


acara wajib hujung minggu di hari jumaat..
melayan perasaan ketawa beriringan bersama kawan2..
gelak tak bajet ayu langsung hingga
cacing2 dalam perot juge turut ketawa mengilai2..


cumer tang penkritik agak kureng sket..
tak macam zaman zaibo ngan harun salim bachik bagi komen..
banyak komen yang membine...hmm.. nakwatcanekan...
bukanyer aku ni penerbit.. hohohoh
aper pon tahun ni punyer memang terbaekkk terbaekk terbaekkk..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

TOP 5 handphone paling mahal dalam dunia



mari kita saksikan bersama-sama...
empon bimbit paling mahal dalam dunia...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



enset paling mahal namenye Goldvish 'Le million' harganya
plak dalam $1,000,000 jer... dah masuk lam Book of Records
sebab diamondnyer yang meliputi seluruh enset itu...
aww.. mampukah nak beli ini enset???



yang kedua plak...name beliau ialah Vertu Signature Cobra...
berharga $310,000 buatan Perancis... tengok lah ular yang berlingkar tu..
adakah sebab tu ia jadik mahal??? yer memang pon sebab ular tu
dari diamond serta emeral yang membentuk jelmaan ular cobra...



ketiga paling mahal dalam dunia name beliau ialah
Sony Ericsson Black Diamond berharga $300,000...
yang ni nampak biasa jer kan.. tapi tak siapa pun tahu isi dalamnyer yang
dipenuhi dengan berlian serta permata berharga.. perghhh...!






keempat plak namenyer Virtu Diamond berharga $88,000..
ni murah sket dari yang tiga diatas...cemana?mampu beli??
design tade la lawa benor pon...tapi sebab ader diamond tu yg jadik mahal..






yang terakhir..kelima paling mahal...
Motorola V220 Special Edition berharga $28000....
kali jerla duit mesia berapa.. kalo mampu bolehla beli...
diliputit emas dan berlian...
wow!! memukau... stok artis jer pakai camni kot...



kalo anda inginkan enset anda seperti diatas..
tak perlu membazir.. guna sahaja enset anda..
cuma beli manik2 yang berkilat seiras berlian..
dan tempekkan sahaja di enset anda itu..
gunakan gam uhu atau gam gajah..
Insyaallah melekat sampai hujung nyawa....
amacam ader brannn???




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

10 terkaya di Malaysia 2011




seronok bila tau manusia2 terkaya kat mesia ni saper gerangannye
tu paling kayer yang digelar tokey gule Robert Kuok..
dia
ada pelaburan di banyak negara di Asia.
ada penanaman tebu kat perlis, penapisan gule, pengilangan tepung,
pemakanan binatang, minyak dan perlombongan hingga ke kewangan,
hotel-hotel, hartanah, perdagangan dan pengangkutan dan penerbitan.


cemana tak kaya.. hari2 kita pakai gula...
so kalo nak jadik kayer boleh la kalian membela serta menanam ladang tebu
tak jadik kayer macam dia tapi iras2 kayer macam dia pon jadik ler...


Dalam ramai2 tu terselit jutawan melayu yang pemes emes
Tan Sri Syed Mokhtar Albukhari di tempat yang ketujuh
yang membisneskan diri dalam
perladangan, pembinaan, kejuruteraan,
infrastruktur dan pelabuhan...
sangat kagum dengan beliau...sebab beliau bermula dengan
peniaga daging pada tahun 1970...


bukan mudah nak jadik kaya..
bukan mudah nak capai kejayaan...
bermula dari bisnes kecik2lan.. sampai lah kebesar-besaran...
dengan tekad dan kesungguhan pasti berjaya..
wahh.. aku yang sangat cinta dalam dunia bisnes...
moga suatu hari nanti aku berjaya.. amin...


maklumat lanjut meh layan sini : UTUSAN





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, February 16

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS


saya terjoin dengan sayunyer...
weee weeee..

lamer tak join segmen bro ben neh... hohoo..
jom ramai2 join hehehe




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, February 14

Bert Mau Kawen - Episod 2

sambung dari episod satu
petang ni pas balik koje nak sesiap nak balik
kampung di negeri sembilan...atau bahasa singkatannye NESMELAN


semalam punyer penat pon tak hilang lagi...
dalam sejarah balik umah sewa paling awal dari kampung!
sampai budak bilik pon naik heran..
"aik awal balik nampak?"
awalnyer nak tau pukul berapa?? pukul 8 setengah malam tadi..


kalo tak tu, tiap kali hari ahad mesti sampai umah 2,3 pagi...
so bleh la kemas2 pape yang patot serta tido awal...
taik la tido awal.. malam tadi tak lena tido lagi
sebab banyak hal lagi tak setel wehh...
balik kg 2 hari pon ader bende lagi tak setel...


dengan rase sayu, aku pon ngadu la dengan mai tunang ku...
maka dia telah menyelesaikan konflik jiwa aku dengan
memberi nasihat2 serta jalan penyelesaian yg besss...
setelah lege..dalam pukul 2 jugak tido...
bangun subuh selalunyer tido balik dalam setengah jam ker..
tapi pagi tadi dok kelip2 lagi mate
plan aper lagi nak buat untuk esok sebab cuti maulud nabi ni...


maka dengan pantas aku menkulin2 adik aku ajak balik lagi arini
memandangkan kereta aku masih pada beliau..
nak kacau beliau ader periksa plak luse nih...
sok nak setelkan lagik hal2 nak kawen nih....
moga saya berjaya dengan cemerlang esokkk!!!
yihaaaaa!!!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, February 11

Hai.. boleh i jumpe u malam ni???






lagi sekali i tanye uols....

boleh i ketemu same u malam ni????

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



hiiiiiiiiii hiiiiiiiiiiiiii hiiiiiiiiiiiiii




*sori tengah boring niiiiiiiiiiiiii*






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Ucapan Romantis Untuk Kekandaku Amey










Nyatakan nama pasangan anda itu,
sila nyatakan sekali blog pasangan anda jika ada


Setelah lahirnya seorang putera yang ketiga dalam keluarga
beliau diberi nama AMIRUL KHAIRUDIN...




Nyatakan bagaimana anda boleh berkenalan
dengan pasangan anda,
dan ceritakan peristiwa manis
di saat anda
mula-mula berkenalan dengan pasangan anda..


Saya telah berkenalan dengan beliau pada bulan June 2002
tarikhnya tidak lah saya ingat kerana saya mempunyai penyakit lupe
yang boleh tahan kroniknyer sehinggakan rase nak makan donut
setiap kali saya datang penyakit yang tidak diundang itu....

Kami berkenalan secara tak sengaja..
kami bertembung di suatu kaki lima sebuah kelas...
dia cuba mengganggu laluan saya dengan mendepakan tangannye..
ketika itu saya membajet ayu jalan tertunduk menyembah lantai...
apabila saya mengangkat muke ketika laluan saya dihalang..
saya memandang lelaki itu dengan perasaan geram..
beliau berlalu pergi bersama kawan2nya sambil tersengih2
macam kerang masam dengan mengangkat tangan sambil berkata...
"sorii ek.. sori..."


pada mulanya saya buat muker geram...
tapi lepas terpandang wajahnyer seiras dengan adik badik KRU
tibe2 saya rase lain macam...
oh cinta pandang pertama kah itu?????
pandangan yang kedua kuberikan padanya...
saya melemparkan senyuman bajet paling menawan..
sambil buat muker gatal serta miang2 keladi tumbuh melata...


saya pon berlalu pergi sambil memandang beliau..
"yer.. itu budak pernah tumpang kelas aku haritu..
aku kenal kawan2 dia...aku tau dia kos ape..
hmm saper yer mamat itu...??"
azam saya untuk mencarik mamat tu sampai dapat!!!
bukan nak buat pape pon.. cumer nak tau sape dia je..
macam minat plak nak kawan dengan dia...
atau nak buat dia pakwe angkat hohoh...


semenjak itu.. kami banyak kali terserempak di dalam kampus uitm..
terserempak di cafe, library, kelas, kaki lima, mahupon tepi jalan...
dan setiap kali terserempak itulah
beliau mesti melakukan acara wajibnya
iaitu melambai2kan tangan serta melemparkan senyuman
yang paling menawan agaknye pada masa itu....
sambil mengeluarkan suara seperti rasukan ablasa...
oh oh oh itu bukan.. beliau menyapa sebenarnya...

gamba dolu-dolu


di antara kejadian2 manis & pertama kali beliau cube2 untuk
berbual dengan saya ketika itu di dalam library...
kami belajar subjek yang sama iaitu ekonomi..
lecturer yang same serta assignment yang same...
tapi berlainan kos serta kelas...


di suatu malam yang indah... ditakdirkan jodoh untuk terserempak
buat kali ketiga pada ketika itu...
kami bertembung di celahan buku2 sebab
kami nak mencari buku yang same..
iaitu BUKU EKONOMI... saya terpegun melihatnye...
kami bertentang mate... terus menusuk ke dalam hati..
yeee!! inilah mamat yang mengacau aku haritu
sehingga aku jadi angau macam bangau makan limau...


saya tetibe jadi malu nak pandang muke dia lame2...
maka saya pon blah buat2 macam tak perasan..
walo hakikatnyer hati sudah tak keruan serta berdebar2..
ohhh itukah namenya cintaaa???


saya duduk di meja panjang..
berhampiran dengan kawan2nya...
keendian beliau datang lalu cube mengetuk meja itu dengan perlahan..
gua gabrak beb.. gua tahann nafsu yang bergelore..
bukan nafsu serakah tapi nafsu malu yang tak bertempat..
kawan ku mencuit lengan ku menunjukkan yang beliau sedang memanggilku..


serentak itu aku pandang lelaki itu sambil wat muker pelik...
maka berlakulah perbualan kecil di depan kawan2nya serta kawan2ku...
beliau tanye name.. kos ape.. apetah lagi lupe...
dalam hati masa tu...
"wahhhh gentelmen nyer mamat neh.. ramah sungguh!!"
saya pon menjawabnyer tanpe rase gedix tapi malu2 ayam berak kapur..
lepas dah tanye2 beliau terus keluar dengan
sengihan2 tanda puashati kot!


"eh dia tanye aku.. aku plak tak sempat tanye dia sape"
kate saya dalam hati... sepantas kilat saya pon kua dari library itu
bajet nak ajak main kejar2 macam cerita boliwud itu...
maka sempat jugelah saya memanggil beliau dengan menyuit2
pakai mulut tu.. haha.. maka beliau pon tertoleh ke belakang..
dan kami pon bertembung..


"awak tanye saya.. name awak sape"
tanyeku dengan penoh miang serta minat sangat.. hohoh
tau aper respon dia???
dia sengih2 sambil blah kate.. "nantilah saya bagitau"
hek eleeeeeeeeeeee!! bengang gua beb..
malu pon ader gak... terpinge2 saya masa tu...


lepas kejadian itu.. berlakulah lagi bermacam2 adegan
dalam proses perkawanan kami yang segala macam
berlangsung selama7 bulan sebelum kami mendiklerkan
sebagai pasangan kekasih sehingga kini....


itu sahajalah kenangan waktu mule2 kami berkenalan...
sangat manis.. sangat indah.. mungkin bagi orang lain tak manis langsung..
sebab mungkin tader kat tempat kejadian.. tu pasal tak rase manis...




Buat satu ucapan yang sangat romantis sekali untuk pasangan anda itu. buat dalam ayat yang mudah difahami dan jangan gunakan perkataan yang tidak senonoh ye, heheh.

Ucapan cinta bermadah jiwa jiwi ini ditujukan
khas buat tunangku tercinte Amirul Khairudin
nun jauh di perak sinun agar diri mu dapat
menerima ucapan ringkas berbaur cinta yang
ku coretkan buatmu sayang...
*malu* (Y_Y)

gamba dolu-dolu


Amirul Khairudin.....
Sembilan tahun kumengenalimu tau..
Cintaku tak pernah pudar macam kain cadar pudar..
Cinta yang dimetrai bersama ku genggam sekuat-kuatnya..
Biarpun ia dilanggar badai... cinta itu tetap utuh sekali dalam hatiku...


Amirul Khairudin...
Ku bertuah mengenali insan seganjilmu itu...
Satu dalam million, billion, trilion, pavillion...
Cinta yang berlandaskan keikhlasan & kejujuran akan lebih bah
agia..
Moga hubungan kita kekal abadi hingga ke sorga...


Amirul Khairudin...
Bertakhta di seluruh jiwa & bakul ragaku hanya dirimu satu....
Berpaut di hatiku & dadaku hanya kamu yang jitu....
Tak sempurna dengan cemerlangnya hidupku tanpa kamu..
Ingin berdua-duaan bersama kecapi bahagia selamanya.
..


Amirul Khairudin...
Beberapa juta-juta saat lagi kita akan disatukan menjadi pasangan sejoli..
Sepasang tunang-tunang akan menjadi sepasang suami isteri..
Ku berdoa saban hari agar semuanya ok-ok sahaja...
Menjelang hari bahagia bersama berdua aman sentosa...


Amirul Khairudin....
Semoga tahun ini lebih bermakna hidup berdua-duaan...
Dengan harapan tahun depan bertiga-tigaan...
Seterusnya tiap-tiap tahun menjelmalah
pelbagai jelmaan menyerupai kita..
Itu lebih bermakna dari hidup berdua kerna
ingin panjangkan keturunan...


Amirul Khairudin...
Salam di akhir bicara madah jiwa berlagu pilu ini...
Cintamu mekar mewangi bak minyak wangi di seluruh pelusuk hatiku...
Dijiwaku.. Dimindaku.. Didadaku.. Dirohku.. Dihatiku...
Seluruhnya... paham ke tak? semuanya ader kamu....

gamba dolu-dolu


Sekian sahaja ungkapan cinta bermadah gelora cinta dijiwa
dari saya buat kekasih saya yang bernama Amirul Khairudin ini....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, February 9

Anniversary - Bahagian 1




rasenyer dah lame sangat terperap dalam draft ni...
sunggoh lehembab diri ini untuk mengapdetnyer...

kejadian ini terjadi masa cuti thaipusam yang lalu..
konon2 nak menyambut enibeseri yang terakhir sebagai pasangan
kekasih yang bajet romantik konon2nyer sebelum disatukan
jadi laki bini satu hari nanti pada bulan ............ tahun 2011..
ceh nak rahsia lagi.. padahal ramai jer yg dah tau hehhee...

pada awal perancangan kami nak ke ipoh untuk mengembalikan nostalgia
lapan tahun dulu pada tarikh 19 januari 2003 dimana
kami mendiklerkan untuk menjadi pasangan kekasih awal & akhir
setelah 7 bulan berkawan terlebih dahulu secara jarak jauh....
walopon satu fakulti tidak same kos tapi cumer berkawan dari jauh..
melalui telefon tanpa dating... kenyit2 mate dari jauh ader la hehehe....

setelah yakin dia bukan milik sesiapa serta masih bujang
maka saya menerimanya dengan hati yang terbuka
setelah beliau melamar saya untuk mengisi kekosongan hidupnya..
ohhh saya begitu gembira kerna sepanjang kami berkawan
kami tak pernah bergadoh tapi terlebih mesra alam
kerna dia n saya terlalu peramah sampai berebut2 nak bercakap
itu dan ini sehinggakan bergayut di telefon berejam2 pon tak sedar..

sangat serasi bersama maka kami pon memutuskan untuk bercinta..
4 bulan berkawan bahagia bersama tanpa sebarang gaduh..
sehinggalah seseorang telah cemburu dengan hubungan kami
maka kami telah berselisih paham & berlakulah rajuk merajuk...

dan hubungan itu berterusan sehinggalah sekarang...
gaduh pujuk rajuk merajuk sayang menyayang semuanya ade...
setiap tahun acara wajib mesti menyambut enibeseri..
tak penah besar2 pon.. cume ungkapan cinta bermadah jiwa
sahaja yang menjadi penghias di hari enibeseri itu...

maka di tahun terakhir ini insyaallah sebelum disatukan
maka kami pon menyambutnyer
dengan mengkombainkan 3 aktiviti peberet kami
iaitu tengok wayang, karoke serta main bowling...

tak jauh pon... kami pergi alamanda jer hahaha...
memandangkan thaipusam tu hari khamis..
soknyer jumaat... beliau ader kelas.. aku plak keje...
so tak jadikla g ipoh jauh plak rasenyer....

jom layan piccas sepanjang berlangsungnye aktiviti tak sihat ini...



baju banduan yang cube diketengahkan...
so nampak gemuk kerna jalur2 melintang
*tanak ngaku devab suda*


cubaan untuk menumbangkan 1 pin itu...
tak ingat ni game keberape..
sebab kami main untuk 3 game sahaja..
sakit tangan weh...!!



cubaan beliau pule...
macam beselah saya segan nak jadik pemenang..
kasik can la beliau memenangi 3 game itu hohoh...



nampak sosok sosok tubuh itu..
itu bukan jelmaan tapi manusia normal macam kita juge...



tengok!!!!
sajer la kasik can dia menang..
saya memang segan seket nak menang dari dia tu..
hohohohoh...



bersambung........
Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...