Bukan Blog Kamu: January 2011

Monday, January 31

realiti keadaan student Malaysia di Mesir sekarang!!

risaunye dengar berita ni...
anak buah saya sorang ader kat sane..
anak murid ade jugak kat sane...
sepupu pon ader kat sane...


meremang bulu ghome bace berita kat sane...
mari same2 doakan buat mereka supaya selamat....




*gamba perbualan yang diamik dari Fb anak buah saye*



ini realiti keadaan student Malaysia di Mesir sekarang


(INI ADALAH MESEJ DARI SEORANG STUDENT
YANG BERJAYA ONLINE DISANA)


-mereka totally lost contact seems internet &
mobile network dah kne block

-balai polis dibom, penjara telah dipecahkan dan ramai banduan berkeliaran.

-ade rumah student yang kne rompak

-mereka kekurangan makanan



(they are totally in unsafe condition)



*ya Allah selamatkan lah mereka buat masa ni
*goverment,tolong bwk balik students Malaysia!!!
Turkey, US, India are sending planes to evacuate their citizens in Egypt.

Malaysia????




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Badminton perbuatan yang sihat seperti Lee Chong Wei

salah satu perbuatan kami terutama beliau di masa lapang ialah
bermain badminton bagi menghilangkan peluh serta mengeluarkan bosan


hampir tiap2 malam beliau main badminton di tanjung malim
salah satu aktiviti sukan untuk mengeluarkan peluh katenye..
gigih sungguh nak menguruskan badan beliau yang kadang2 tembam...


apabila pulang ke kampung pun beliau mesti main dengan gang2nya..
mari kita saksikan sedutan aksi2 beliau dan saya juge turut terbabit
untuk memeriahkan suasana...


rakaman ini dipetik pada tahun lepas
serta tak ingat ntah bile2...





beliau sedang menunjukkan aksi sewaktu mensebis bola tangkis itu..
bajet penuh gaya serta semangat terlebih sudda...



cube menyibukkan diri berada disitu dengan menyengihkan muke
tanda tidak bermain cume jadik penonton setia..

mahap.. gamba terpaksa dipotong akibat cume memakai
kain batik sahaja kerna ingin menunjukkan bajet gadis kampung...



oh tidak paham kenapa begitu terkejutnye wajah beliau...
barangkali maknyer panggil suruh masuk umah
kerna waktu maghrib sudah menjelang tibe..



antara gang2 yang turut beraksi...


selain bermain secara realiti..
kami-kami juge turut selalu menonton perlawanan badminton
terutamanya bile ader Dato' Lee C W itu...


contohnye petang semalam kan ader...
kami sangat bersemangat meononton di awal perlawanan
nampak banyak peningkatan berbanding masa sukan sea aritu..
tapi akhirnya DCLW kecundang di akhir perlawanan...
nampaknyer sudah penat barangkali...
ape pon permainannyer tetap membanggakan...
dapat jugelah US$45000++ wahhh...


taniah la Dato' LCW yer...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, January 28

Bahasa SMS atau YM

konon untuk lebih mudah tatkala berbual dan berchatting...

moh kiter tengok penggunaan bahasa yang dah dicotkatkan...

.
.
.
.
.
.
.

klik pada gambar untuk ketumbuhan supaya mengembang



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, January 27

Apabile Bahasa Melayu di omputehkan

kihkihkihkih...

gelak nengoknye...

saper yer carik keyword itu...

antara bende aku mesti tengok hari2...

KEYWORD!!


meh kiter tengok apebile satu perkataan

yang rasenye dia nak taip dalam BM tapi

telah diomputehkan dengan kejam..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


KANSER atau KANCER taupon CANCER???

tak kesahlah kan...


untuk pencarik itu.. sila lihat sini...

saya ader buat satu entry yang bertajuk


TANDA-TANDA AWAL KANSER


..SEKIAN HARAP MAKLONG..








Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, January 26

Asal Perkataan Ayam

jom layan cerita zaman purba hehehe


Ketika Parameswara menobatkan pemerintahaannya di Melaka,

berjalan-jalanlah beliau sambil memerhati keadaan sekeliling

kampung untuk bertanya khabar dengan orang-orang kampung.


Semasa beliau berjalan-jalan ternampaklah beberapa ekor ayam

lalu tanyalah parameswara kepada pengiringnya

" Kalao disini, binatang seperti burung itu dipanggil appa?".


Pengiring itu tidak tahu kerana berasal

dari negara yang sama dengan parameswara.

Ketika mereka terpinga-pinga untuk mencari jawapannya,

maka lalulah seorang budak yang sedang membawa kuih

yang dikirim maknya untuk dihantar ke rumah jiran.


Lalu parameswara bertanya

"Hoi Budak..binatang seperti burung tu kalau disini dipanggil appa?".

Budak itu berkata "Kejap tuanku saya ada hal ni".

Budak itu pun terus mengetuk pintu rumah jirannya.


Parameswara bengang dengan kelakuan budak itu

kemudian bertanya buat kali kedua

"Hoi aku tanya ni. Apa nama binatang itu?".


Budak itu ketakutan sambil menjerit

" Makcik Yam..ooo makcik Yam, ni mak hantar kuih ni.

Cepat sikit, tuanku ada depan umah makcik Yam ni."
Parameswara masih belum puas hati,

kali ini tempiknya sangat kuat

"APA NAMA KAU CAKAP TADI?"


Budak itu terkejut sambil melatah

" mmmaakkcik Yammm...yam..".

Puaslah hati parameswara kerana sudah tahu namanya.

Binatang itu dipanggil makcik yam sehinggalah baginda mangkat.


Kemudian ditukarkan ke Ayam kerana makcik Yam telah

mengemukakan saman malu terhadap budak tersebut.




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Asal Usul Perkataan Celebrate

Semasa British menjejak kaki ke Johor,

sebuah kampung sedang mengadakan pesta keramaian

bagi meraikan hari keputeraan ketua kampung yang ke 59.

Pegawai British yang sedang mengkaji adat budaya

orang melayu ini pun pergilah hadir ke majlis tersebut.


Semasa majlis sedang berlangsung ada 3 orang pemuda

yang 3 suku akalnya (mereng) telah membuat kacau di majlis tersebut

dengan mengadakan tarian separuh bogel di hadapan ketua kampung.

Pegawai British yang baru tiba terkejut dengan suasana huru-hara

sambil menjerit-jerit (macam parti omputih).


Lalu pegawai British itu bertanya kepada salah seorang penduduk

" Apa yang mereka lakukan?(slang omputih)".

Orang itu mempedulikan pertanyaan omputih

tetapi berkata pada dirinya sendiri

" Selebet betul la mamat-mamat 3 suku ni,

rosak majlis ni...heee...heeee...slebet betul."


Maka tahulah omputih itu bahawa

majlis keramaian macam itu dipanggil selebet.

Lalu di'slang'kan omputih jadilah celebrate.

Sebab itulah bila omputih selebret je apa-apa,

mesti ada tarian separuh bugil.



Heheheh aper macam.. boleh pakai tak citer nih…hihiih




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Asal Usul Perkataan Ubat


Semasa Melaka dijajah Portugis,

Hang Nadim telah bekerja sebagai penjaga

kaunter klinik untuk askar-askar Portugis.

Pada hari pertama dia bekerja tidaklah tahu dia

apakah yang perlu di sebut di deretan botol-botol di rak almari.

Dia pun bertanya kepada Doktor yang bertugas.

"Sir, air dalam botol-botol ni saya nak panggil apa?" tanya Hang Nadim.

Semasa Hang Nadim bertanya,

doktor omputih itu tengah membuka sebuah botol lama untuk mengenalpasti

apa isi kandungannya. Lalu terkeluarlah bau-bauan yang busuk

dan membuatkan doktor omputih tu berkata

" Uhhh...bad...".

Hang Nadim pun mengangguk sambil berkata

"ooo..ubat".


Maka itulah asal usul perkataan ubat…

Hehehhehhehehe jangan mareeee…




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Monday, January 24

Photographer dicari......

tembak gamba ini untuk menjelaskan perkara yang tak pasti itu



pada waktu sejam yang lalu akibat tidak pasti pukul berapa...
saya telah mengepost suatu status untuk meminta cadangan
photographer mane yang beshhh....


saya sudah mintak satu quotation pada fotofreak..
antara potogape yg pemes emes nih...
mmg terbaek la gamba diorang.. cantik2 gambanye...
dari tahun lepas dok ushaa2 lagi...
dan saya dapah dapat pon yeahh!!!


tetapi untuk memuaskan nafsu untuk menyebey lagi...
saya telah mencarik2 kot ader lagi ke potogape2 yang besh
untuk di gunakan khidmatnyer masa majlis kawen2....


mekaseh pada kawan2 yang sudi mengeshare cadangan2 itu..
sangat teruje nengok cadangan2 itu.. sebab diorg mmg
menyadangkan potogaper yang terbaek...


memandangkan saya ini sangat cerewet...
maka saya nak pilih pon dengan cerewet skali hehehhe...
suke potogaper yag suke amik gamba dengan luar biasa..
kalo takat biasa2 jer baik saya suruh kawan2 aje...
yang luar biasa macam fotofreak tu la..


cuber carik kat FB mesti ader mereka2 ni..
cube usha2 gamba diorg memang beshhh!!


bizi sket la skang ni...
nak apdet blog pon dah kurengggg sket dah ni...
banyak sangat bende nak buat...


kalo kome2 ader cadangan yang besh2 kasik tau yerh...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, January 21

Kod Makanan Daging Babi

boleh wat rujukan nih..

banyak sangat makanan mengandungi daging vavi..

so hati2 yer anda-anda semua....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, January 19

Lagi-Lagi Karangan Lucu

jom layan lagi karangan kanak2 yang berunsur jenaka ini..

mungkin niat di hati pelajar itu tiada niat untuk buat lawak..

tetapi sebagai orang dewasa mesti rase nak gelak....

ala korang-korang ni.... korang masa kekecik pon camtu gak kan...

hahaa... certanye cikgu2 korang dulu..

mesti diorg pon gelak2 gak bace karangan korang....



di petang yang hening ini...

moh kite rlayan satu cerita kanak2 yang bertajuk...

"KELUARGA SAYA"
.
.
.
.
.
.
.








Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Bahaya Masturbasi bagi Wanita... betul ke..?

Lelaki pun boleh baca gak... boleh sampaikan kat bini atau aweks... hahaha
Khas buat kaum wanita, terutama yang suka masturbasi.


Ada seorang wanita datang ke klinik, umur 50 tahun, penampilan masih oklah,
dia mengeluh kencing kadang-kadang ada rasa sakit. Biasalah doktor
pun melakukan pemeriksaan rutin termasuk menyuruh wanita itu periksa
urinenya. Besok paginya si wanita itu kencing dan dimasukan ke botol
lalu menyuruh pembantunya untuk bawa botol itu ke klinik, pada waktu
itu hujan lebat dan pembantu si wanita itu tiba-tiba tergelicik,
sehingga menyebabkan botol yang dibawanya pecah.



Dia bingung nak minta majikannya
kencing lagi takut, pasti kena hamuk, lalu dia berpikir, lebih baik aku
ganti air kencingku aja daripada kena hamuk. Si pembantu itu
pun cari botol dan kencing lalu dikirim ke klinik dan dia pulang sambil
membawa resit tanda terima lalu diserahkan kpd majikannya.
Keesokan harinya wanita itu datang ke klinik lagi, dan doktor itu
terkejut melihat hasil urinenya, lalu bertanya kpd wanita itu:


Doktor : Puan mempunyai suami?


Wanita : Tidak, udah lama jadi janda, suami saya meninggal.


Doktor: : Maaf, apakah puan punya boyfriend

atau lelaki yang suka menemani puan.


Wanita: Tidak, saya dirumah saja, kadang2 ikut kegiatan sosial sikit-sikit.



Doktor jadi tambah bingung, tapi sebagai doktor mesti berwibawa dimuka
pesakit, akhirnya doktor itu berkata:



Doktor : Puannnnnn, dengan nada sehalus mungkin, dari hasil pemeriksaan


air kencing yang saya jalankan saya mengucapkan tahniah kepada puan,


kerana ternyata puan saat ini sedang mengandung, jadi mungkin


rasa sakit kalau kencing itu diakibatkan kerana kehamilan puan dan

untuk itu saya beri surat supaya puan dirujuk oleh doktor

ibu mengandung untuk merawat kandungan puan.



Muka si wanita itu tiba-tiba pucat,

akhirnya dengan langkah longlai dia berjalan pulang.

Sesampainya dirumah wanita itu lari ke dapur dan

membuka almari lalu mengambil

TERONG UNGU YANG BESAR DAN PANJANG

yang disimpannya, lalu dia membanting-banting terung itu

ke meja sampai hancur sambil berkata:


SIAL KAU TERONG...! SIAL KAU TERONG...!

PASAL DEK KAULAH AKU MENGANDUNG,

MACAMANA ANAK AKU NANTI RUPANYA,

JANGAN-JANGAN NANTI MUKANYA UNGU,


SIAL KAU! AKU TAK MAU PAKAI KAU LAGI!!!






KWANG, KWANG, KWANG


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...