Bukan Blog Kamu: June 2010

Friday, June 25

Calling 4 intebiu

kringgg kringggg..

bert : allop!

penelepon : hello boleh saya bercakap dengan umu atiah

bert : yer saya..

penelepon : saya buat panggilan dari S**** construction... nak tawarkan satu kerja.. nak tak?

bert : oh yeke.. kerja aper tu..

penelepon : kerja admin.. ader mintak kan dalam jobstreet?? tapi duk batu kikir ye.. tak jauh ke.. ni kat subang jaya...

bert : oh tape.. saya memang nak carik keje area sane pon hehehe...

penelepon : oh yeke.. kalo minat leh datang intebiyu tak ari senin ni?

bert : ha bleh jugak tapi subang kat mane ye?

penelepon : kat subang jaya hmm dekat ngan subang parade.. minat tak? kalo minat saya bg alamat.

bert : ohh bleh jugak lah.. ok2 jap saya salin alamat yer..

penelepon : okeh saya tunggu...

bert : okeh ape alamat yerh...

penelepon : no dot dot dot.. jalan dot dot dot... subang jaya...

bert : oh okeh.. terima kasih..

penelepon : datang dalam kul 9 atau 10 yerh... kalo sesat tel no ni yerh... okeh terima kasih.. assalamualaikum...

bert : hehe okeh2 terima kasih.. wkslam...

hmm aku angkat panggilan tu kali kedua.. dah agak dah org panggil kerja.. semalam pon ader gak tapi 03-7**** macam area PJ jer.. maleh nak angkat.. ader gak dari area mane tah kl jugak pon malas nak angkat.. ni mesti nak pnggil intebiu.. huhu...

senanyer dah bess dok umah... yerla dok ngan mak kan.. smuanyer ader.. nak g keje tempat lain mesti kurus aku balik waaaa.. lagi plak kos hidup di banda saner tinggi... tapi cemana ha??? fenin la.. nak keje balik ke kat banda nun yerh... nak ngadap sesak.. waaa... maun aku naik bas jer la kang.. isshh tak suker la naik bas.. hencik hencik hencik...

tapi taperla kan.... maner tau ader rezeki lain kat saner.... aku cuba sajerla.. kalo tak bess carik la keje lain...ikotkan ati maleh dah nak keje2 ni.. nak carik pluang bisnes jer.. tapi apekan daya.. penglaman masih mentah lagi.. hmm teringin nak msuk perintis PUNB tu.. tapi mcm tak seswai jer... yerla nak kawen dah ni.. takkan nak dok msuk perintis2 tu.. kalo kejap tape gak.. maun cecah stahun jugak tu...

kene wat persediaan ni.. dah lame tak g intebiu.. so ptg ahad ni pas keje aku redah la haiwey2 tu untuk ke kl lagi minggu ni... dok umah adik kat cherass.. cuak plak rasenyer nih hehee...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

10 Cara hilangkan BOSAN!!!



Anda bosan? hah... ni ade tips kalo bosan2 ke kan, ye arr cm kalo korang dah abes exam ke, taktau nak wat ape, tips utk hilangkan bosan nih, korang try la keh... konfem bole laa kurangkan tahap kebosanan yg terlampau...


1) Korang bilang bilangan rambut yg ade kat kepala korang... sape yg rambut pendek tu, bole berdiri depan cermin, pas2 bilang satu2, kalau tersalah kire, boleh ulang lagi sekali.

2) Bagi yg botak, mungkin care kat atas tak applicable, tapi takpe, korang boleh try bilang bilangan bulu kat kucing/kambing/binatang yg berbulu. kalau takde kat sekeliling rumah korang, takpe. boleh gak kire bilangan semut/anai2 kat dapur rumah korang....

3) Korang cuci pondok telefon kat sekitar kawasan rumah korang / tempat tinggal korang. Selain boleh hilangkan bosan, korang boleh jugak buat amal kebajikan kan, dapat pahale, sure ketue kampung sayang gile kat korang.. untung2 dia kawenkan korang dengan anak dia. haha...

4) Korang buat2 havoc kat rumah korang. Kalo sape yg ade roomate, korang buat2 laa cam psycho sikit, bawak pisau dapur tu.. pastu tenung kat dia, kalo dia tanye pape, korang gelak kuat2. sure korang tak rase bosan dah pastu...

5) Bagi yang suke berkebun, ni mungkin cadangan menarik, korang tanam pokok jagung kat dalam pasu bunge mak korang, kalo ade pokok bunge kat situ, korang tukar je dengan pokok jagung tu. kalau mak korang tanye, mane pokok bunge dia, korang cakap je bunge bukan bole buat hasil pon kan....

6) Bagi yang suke exercise plak... korang tawaf kawasan rumah korang sebanyak 7 pusingan, buat laa dalam 20 kali camtuh.... disamping boleh hilangkan bosan, bole praktis utk tawaf kat mekah kalo nak pegi haji nanti... menarik kan??..

7) Care yg ini tak berape digalakkan... tp kalo dah mmg tak tau nak hilangkan bosan, boleh laa try gak... korang g lari2 kat sekeliling kampung, sambil jerit2 mintak tolong. Buat gaye2 yg mencemaskan sikit.... Korang jerit sekuat yg boleh.... kalo org tanye nape? korang cakap tolong hilangkan bosan korang.... pastu konfem korang dapat hadiah sebijik pelempang.. takpon, beberapa bijik gak laa.. sebab tu, care ini tak bape digalakkan terutama kepada mereka yg dibawah 18thn.

8) Kalo korang ade kucing korang mandikan kucing tu, mandi bersih2, biar wangi sikit. Kalo sape2 yang takde kucing, tapi korang ade binatang peliharaan yg lain, macam kambing ke, lembu ke, boleh gak laa terai.. tapi kan make sure kambing/lembu tu wangi lepas dimandikan... kalo tak, sia2 je korang mandikan diorang....

9) Bagi yg ade halaman umah yang berpasir, mungkin ni tips yg best utk korang... korang gi laa buat istana pasir depan umah korang tu... tak semestinye istana laa... buat laa bentuk2 yg menarik, ikut kreativiti korang... pastu letak laa tapak sulaiman ke kat sebelah tu... nampak sikit cam kat tepi pantai.... kalo takde tapak sulaiman... korang letak ikan puyu ke, ikan bilis pon boleh laa, tp jgn letak berudu sudeyy....

10) Paling tak pon kan, korang g laa bukak buku spm, (even korang dah abes spm), pastu buat2 study cam korang nak spm.... struggle laa wat soklan2 tu, cam spm tu esok nye.... sure mak bapak korang bersyukur ade anak cm korang.....


haa... tu la 10 tips yg bole aku kongsi ngn korang dikale aku bosan ni....haha.....

semoga tips tu dapat laa membantu korang menghilangkan bosan.... daripada buat bende2 tak berfaedah kan... at least ade gak kebaikan yg korang buat..... hehe..... slamat mencube!




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Petua Kuruskan Badan - Part 1

Anda GEMOK?? mahu kurangkan berat badan berlebihan??? mahu buang lemak2 tak guna di badan?? ingin kelihatan langsing seprti muda2 dahulu??? sila cuba petua ni...

adoihh... dah macam iklan lam tv plak dah.... jangan tak tau.. aku pon dah gemok gak nih.. kalo dlu kurus kering.. berat badan menten jer 40 kilo... baju smua saiz S sahaja okey...

tapi skang ni dah berat la... naik smpai 52.. jangan lebih sampai 55.. haaa tu dah obess la tu sebab tak kene ngan tinggi...

melalut lak dah... okeh2 kita sambung petua kuruskan badan gunakan limau ni... caranya...

Perah air limau ni tak kira la limau nipis atau kasturi tiap kali makan.. diselitkan sekali senaman ringan... amalkan tiap-tiap hari & tengok hasilnya dalam masa sebulan... lagi baik kalo kurang manis ye dan suam.. tak perlu ais okeyh... Insyallah kurangla berat badan nanti...

Cubelaah...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, June 22

Punca Penjara Pudu Diroboh




Berlaku di Penjara Pudu KL di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang² tertentu sahaja. Sebelum Penjara Pudu di tutup dulu pernah di ceritakan bahawa terdapat 1 bilik di panggil “Bilik Terakhir”. Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu di tutup. Ia di namakan “BILIK TERAKHIR” adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terakhir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya di bilik gantung.


Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah di katakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri & berbagai lagi perlakuan kerana mnyesali kesalahan mereka yg lalu. Mereka menjadi begitu kerana di katakan x kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yg telah di ketahui mereka.


Menurut kata warden2 yg masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongn Penjara Pudu di jalankan, mereka sering terdengar suara2 sayu meminta tolong, suara orang menangis & bermacam2 lagi dari Bilik Terakhir tersebut. x kurang juga ada di antara warden yg terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka & kemudian x pula kelihatan kambing keluar semula.


Ramai bomoh & pawang yg dipanggil bagi memulihkn bilik tersebut mengatakan bahawa suara2 yg sering kedengaran di waktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh2 pesalah yg mati di tali gantung tersebut x tenteram kerana mati mereka ditali gantung.


Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai2 seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yg berhampiran dengan “Bilik Terakhir” itu. Ketika sedang berkawal kira2 lebih kurang pukul 1 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari2 berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri utk melihat apakah bendanya itu.


Sedang ia mengamati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju ke arah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa hairan bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasn itu..


Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga dari menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yg samar2 itu sambil meninjau2 didalamnya jika terlihat akan kambing tadi.


Apabila sampai je ke dalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun di dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba2 hilang dari pandangn lalu menjelmalah 1 lembaga yg mengerikan seraya berkata………..




“Heyyyyyy manusiaaa. Jgn engkau sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yg punyaaaa.. tp Ahmaaaaaad Albab yg punyaaaaaa. HaHaHaHaHa!! Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yg punyaaaaaa..”

Tahniah kerana anda minat membaca..... heheh jangan mareeeee.....


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...